Imaš, obično ima, dole u podrumu zgrade, glavni ulaz vodovoda. Ima manometar i glavni ventil. Ako neko nije skrnavio, trebalo tu da možeš da vidiš koliko je pritisak.
Zvao, po njima nije to ništa strašno, doći će 😀Ako si zabrinut oko neke neispravnosti, za sve bezbedno, pametno... zoveš majstora koji ima baždarene instrumente, tj. manometre i isproverava radne pritiske na ventilu.
Ja sam kupio sebi Metalac bojler sa suvim grejačem, Aurora se zove, pre 2 godine mislim, ali samo dobio 10 godina garancije. :/Isto, pre dva meseca kupili Metalac inoks kazan, "suvi" grejač. Pitao za preporuku, rekli mi da uzmem neki sa najdužom garancijom, a ovi daju 15 god na kazan i 5 godina na sve ostalo.
Ružan je kao lopov, ali za sad je dobar u primarnom poslu.
Gospođa zagreva vodu do ključanja (bukvalno jedva izdržavam kad je slavina na pola - pola hladno-pola toplo) zato je malo potrošnje veća, ali za normalne ljude koji vole normalnu vodu i sa tog aspekta bi bio ok.
Samo da korigujem terminologiju. Kada se kaže da se nešto probije, misli se da je put zatvoren, pa se pod pritiskom otvori 🙂Onaj kuhinjski iznad sudopere nema sigurnosni i jednostavno probije vrela voda kroz slavinu kada zakaže termostat.
Sigurnosni ventil se stavlja zbog nepovratnog ventila? Nisam znao da su to dve odvojene stvari..Pojednostavi to, kuhinjski bojler je male zapremine i to što malo podigne pritisak voda iz mreže kompenzuje. Kod kupatilskih bojlera sigurnosni ventil se stavlja zbog nepovratnog ventila koji ima ulogu da smanji gubitke energije (vraćanje vode u mrežu).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari