dejca
Slavan
- Učlanjen(a)
- 19.11.2012
- Poena
- 265
Silikonski su odavno ima i 20 godina, kad ti procuri jednom nakon remonta i ponovo rasturaš ima i šrafofe da podmazuješ.Kakav tečni sapun, danas su silikonski digtunzi.
Silikonski su odavno ima i 20 godina, kad ti procuri jednom nakon remonta i ponovo rasturaš ima i šrafofe da podmazuješ.Kakav tečni sapun, danas su silikonski digtunzi.
Imam i metalac i leov...svi su obicni bojleri, oni meni traju po 15-20 godina, a kostaju 100eur@bakara iz prethodnih postova vidim da imaš i Termoradov, čiji ni ja nisam fan, ali i Aristonov. Da li se radi o nekom od Velis modela? Kao brend Ariston mi značajno više uliva poverenje nego Elit ili Termorad, a moguće je da samo čujemo za loša iskustva.
Ako ima vlage kod bojlera onda bi prvo to trebalo da vas brine a ne elektronika.Ne znam kako je zaštićena elektronika kod tih bojlera ali i najmanja vlaga zna problem da napravi.
Vlaga od isparenja tople vode, na tu vlagu sam misleo, a ti gde ode.Ako ima vlage kod bojlera onda bi prvo to trebalo da vas brine a ne elektronika.
Hvala, ali i stari je bio 50,troje bez problema, da ovaj mali sam uzeo iskljucuje na pola, a na trojciTi si kupio onaj bez spoljašnjeg podešavanja, skini poklopac gde je grejač i tu imaš podeok za podešavanje.
Mali je to bojler, jedna osoba da bi se okupala mora se zimi podesiti da kazaljka na termometru predje malo od pola.
Skini poklopac pa slikaj termostat, na nekima postoji dodatni šraf za štelovanje, a neki se mogu dodatno podesiti na samoj osovini.
Ti su se navodno odlično pokazali, u prevodu 2 godine si miran, a posle kako te sreća posluži.Zamenio sve, ovaj (ili neki sličan) sam kupio:
Uzeo u uradi sam, rekli mi da taj treba za moj bojler.
Ventil za dovod vode je odvrnut do kraja. Ne smeta mi to šuštanje toliko, samo mi je bitno da nije neki feler u pitanju. Više me nervira to što topla voda teče slabije. Ne znam da li to sam bojler ima tako regulisano oticanje tople vode, ali kod starog je tekla jače.Što se tiče protoka tople vode probaj da malo odvrneš ventil za dovod vode u bojler, možda će i "šuštanje" nestati.
Onda nemam drugi predlog.Tipujem na termostat... Ima li neko neki drugi predlog?
Pre nekih 6m kada sam menjao grejac na bojleru video sam taj gotov grejac ali tek kad sam zamenio. Ja sam kupio u radnji iz delova. Grejac,flansa,anoda pa ti to sam spojis ali je malo nezgodno da nedodiruje anoda grejac. Ovaj tvoj deluje da bolje zbog ugradnje.Zamenio sve, ovaj (ili neki sličan) sam kupio:
Uzeo u uradi sam, rekli mi da taj treba za moj bojler.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari