Imaš, obično ima, dole u podrumu zgrade, glavni ulaz vodovoda. Ima manometar i glavni ventil. Ako neko nije skrnavio, trebalo tu da možeš da vidiš koliko je pritisak.
Zvao, po njima nije to ništa strašno, doći ćeAko si zabrinut oko neke neispravnosti, za sve bezbedno, pametno... zoveš majstora koji ima baždarene instrumente, tj. manometre i isproverava radne pritiske na ventilu.
Ja sam kupio sebi Metalac bojler sa suvim grejačem, Aurora se zove, pre 2 godine mislim, ali samo dobio 10 godina garancije. :/Isto, pre dva meseca kupili Metalac inoks kazan, "suvi" grejač. Pitao za preporuku, rekli mi da uzmem neki sa najdužom garancijom, a ovi daju 15 god na kazan i 5 godina na sve ostalo.
Ružan je kao lopov, ali za sad je dobar u primarnom poslu.
Gospođa zagreva vodu do ključanja (bukvalno jedva izdržavam kad je slavina na pola - pola hladno-pola toplo) zato je malo potrošnje veća, ali za normalne ljude koji vole normalnu vodu i sa tog aspekta bi bio ok.
Samo da korigujem terminologiju. Kada se kaže da se nešto probije, misli se da je put zatvoren, pa se pod pritiskom otvoriOnaj kuhinjski iznad sudopere nema sigurnosni i jednostavno probije vrela voda kroz slavinu kada zakaže termostat.
Sigurnosni ventil se stavlja zbog nepovratnog ventila? Nisam znao da su to dve odvojene stvari..Pojednostavi to, kuhinjski bojler je male zapremine i to što malo podigne pritisak voda iz mreže kompenzuje. Kod kupatilskih bojlera sigurnosni ventil se stavlja zbog nepovratnog ventila koji ima ulogu da smanji gubitke energije (vraćanje vode u mrežu).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari