Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Naravno da moze, pod uslovom da ima implementiran lightning a pre svega toga segwit. Na koji cu novcic prvo da pomislim ako ne na LTC kao prvog srodnika?
Ja godinama pricam koliko je btc zastareo (ltc zajedno s njim), da je dinosaurus. I sada konacno kada je krenuo razvoj ti dolazis s pricom kako je zastareo i prevazidjen? Neko opasno kasni, ili ti ili ja :D
RealnoBTC je tek sada u pubertetu. Zato sam i rekao da se tek sada pojavljuju mladi ljudi sa genijalnim idejama, razvoj ne sme nikada da stane. A reci mi, sta je problem da zapad koristi BTC, Kina LTC, ostali ko zna vec koji novcic za placanje? Neka uvodi ko sta hoce, bitno je da sa atomic swaps to sve radi. Fakticki, nijedna mreza ne bi trebala da bude toliko opterecena da ne moze da izdrzi to. Usput, to dobro dodje da se novcici iskristalisu. Oni koji nemaju developere u pravom smislu te reci idu u mulj, isplivace petnaestak novcica i to neka bude jezgro kripta. Naravno BTC ce biti na celu.

I zasto kazes LTC-ovci? Jel tebi problem sto ja mislim da ce ici jos gore? Znam da trolujes ali vidim i da hejtujes LTC vec neko vreme. Ne kapiram razlog kada je sjajna prilika da se zaradi.

Nije meni nikakav problem ni da li ce gore niti dole, osim kad ga imam. A sto se prilike za zaradu tice, to vise nije tako, prilika je prosla odavno, bila je kada je i Zeljko to objavio, ko je tada kupio to je to, moze jos x2 gore i to mu je neki max, a ne moze x10 jer je to vec odradio. Kada prodje ovo sto se kuva, bice prilika za zaradu, ne samo sa ltc-om. Nervira me sto se godinama o LTC prica kao o nekom bozanstvu, a on je doneo silan novac ljudima tokom 2013. Ko tada nije izasao uradio je los posao. Odlican je i dalje ali samo ako ga nemas stalno, nego po potrebi. Posto vise nije kopabilan za obicne smrtnike, a ima ih toliko koliko ih ima, ne vidim razliku izmedju njega i bilo kog drugog "normalnog", sa ozbiljnim investitorima ili ozbiljnim programerima iza, ili oboje. Ne vidim da je bolji od bilo kog ICO iza koga stoji slicna ili jaca ekipa. Ne mislim bolji tehnicki, jer je to kao i sto sam kazes promenljiva stvar sklona evoluciji, nego kazem bolji u smislu da bude prihvatljiv siroj zajednici. Jedina kvantitativna prednost mu je mreza, ali, koliko vidimo, to je ujedno i najveca mana...Videcemo koliko je Charlie ozbiljan i zreo da ga nametne, ali ocito se vraca korenima jer mu lobiranje na Zapadu bas i nije islo, sto opet ne mora nuzno biti lose, treba svako da zna svoje mesto.

Poslednja izmena:
Cene se regulisu do BIP 148, ili cemo da nestanemo ili ce da nadje neku srednju cenu :) Moze se desiti da nestane BTC skroz :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pre ce da nestanu sve ostale kriptovalute nego BTC.

Ne kazem da je lose, i treba motivisati ovako nesto, koliko god da je nezrelo, pomaze da se ime procuje bar.

Zato što ne mogu, sistem je nesiguran i ne postoji nikakva zaštita za korisnike.
Tačka :)

Pa to je mac sa dve ostrice, verujem da ce se vremenom pojaviti i ebrze koje cu nuditi charge back, on je na primer sa ripple moguc ali to je moguce jedino zato sto je ripple 100% centralizovan scam.....
Za BTC isto moguce da ce jednog dana biti moguce nesto slicno ko zeli...... tako da ce ljudi imati izbor, ligtningnetwork, mast, etc to je samo zacetak offchain projekata mogucnosti su beskonacne

Aj boga te molim jer si ti uopste upucen u crypto valute i malo>?!

Posle se i ti i Pistaljka ljutite a ne pada vam na pamet da istra istrazite pre nego sto komentarisete, imas ripple topic, ovde je ripple samo spomenut u kontekstu cashback-a iz razloga sto je to privatan blockchain par lopova i manipulatora
Ako ti nije jasno zasto su lopovi malo istrazi iste likove od Jeb M. od njegove povezanosti sa Gox-om do ostalih desavanja oko istog od nastanka pa da nacina distribucije, povezanosti sa bankama, itd!

Poslednja izmena:
Naravno da jesam upucen.. Riple i nije kriptovaluta. Bar ne u tradicionalnom smislu..
Ripple je predvidjen za probleme koje imaju banke.. I trgovati ripple-jom nije isto kao i bitcoinom.. Znas vec i sam..
Dakle ako ga banke prihvate,, cena ce mu biti enormna.. Sto znaci ili ce propasti jer ga banke nece usvojiti (ukoliko se ponudi drugo i bolje resenje). ili ce banke usvojiti i ko je ulozio lepo ce profitirati, a ostali plakati..
JA se ne ljutim vec pitam za informaciju.. Koji je razlog sto kazes scam.. Rekao si da je eth shit coin, kada je pocelo, pa idi dokle je dogurao..

Pa zato sto se Ripple mesa u crypto BTC svet sa laznim kontekstom (pogotovo ranijih godina jer pokusava da se vuce uz BTC)...... naravno potrebno je pratiti i zacetke istog, inace banke prihvataju njegov koncept rada koji je opensource sto ne znaci da ce iste u ripple ulozit ista...... vec ce radit na slicnom sistemu za svoje potrebe koji nece biti opensource vec ce iskustva vuci iz ripple-a u koji ce ulozit 1% ako i toliko

Naravno da banke rade na usvajanju
Neki cak kazu da je NEM valuta bolja od ripple-a i da su ga neke banke vec probale i usvojile.. To pokusavam da proverim..
Meni ripple deluje kao kocka.. Ili ce puci ili profitirati maksimalno.. Pa sad sta bude..

Poslednja izmena:
Samo ima jedan problem taj sistem nije "bolji" vec je obicno centralizovano djubre, da li bankama smeta bitcoin? Pa 100%
Da li mozda hypom teskih djubrestina mozda ocekuju da naude istom, veoma moguce

Ja zasigunro takve loshe projekte nikad necu promovisat, ne zelim da bitcoin ni u kom smislu lici na ripple, mada sam realan i znam da je 100% decentralizacija nemoguca ali ne treba gubit realnost zasto je bitcoin uspeo i sta on predstavlja a ripple je susta suprotnost toga

Mislim da se ne razumete. Zeljko prica o fundamentalnim stvarima a ti pricas o ceni.

Ako si duze od dva minuta u kripto svetu znas da cena nema veze sa fundamentalnim principima kriptovalute i postovanjem istih. 99% altova su prevare, ili jako dobro skrivene prevare, ukljucujuci naravno Ripple pre svih jer su najocigledniji, Dash, Eth, Zec....

Da li treba zaraditi od tih prevara? Definitivno. Samo sto ljude omami novac i pocnu da tvrde kako je bas x kriptovaluta buducnost...

JEDINA nekompromitovana velika kriptovaluta je Bitcoin, i kod Bitcoina se razne sile trude dan i noc da ga kompromituju.

https://bitcoin.org/en/alert/2017-07-12-potential-split
At Tue Aug 01 2017 02:00:00 GMT+0200 (Central Europe Standard Time), Bitcoin confirmation scores may become unreliable for an unknown length of time. This means that any bitcoins you receive after that time may later disappear from your wallet or be a type of bitcoin that other people will not accept as payment....

https://bitcoin.org/en/alert/2017-07-12-potential-split
At Tue Aug 01 2017 02:00:00 GMT+0200 (Central Europe Standard Time), Bitcoin confirmation scores may become unreliable for an unknown length of time. This means that any bitcoins you receive after that time may later disappear from your wallet or be a type of bitcoin that other people will not accept as payment....

Nemoj da se plašite. Prosto prve nedelja avgusta se suzdržite od trgovine i to je sve....

99% altova su prevare, ili jako dobro skrivene prevare, ukljucujuci naravno Ripple pre svih jer su najocigledniji, Dash, Eth, Zec....

Da li treba zaraditi od tih prevara? Definitivno. Samo sto ljude omami novac i pocnu da tvrde kako je bas x kriptovaluta buducnost...

U kom smislu prevare ?

Ili da se prebacite na dan-dva iz BTC u FIAT ili voljeni ALT po izboru...
MCAP bitkoina je 40 milijardi samo 3% da krene u kesh to je 1.2 milijarda. Pitanje ima li toliko dolara ukupno na berzama.
Posto sam 100% u fiatu plasim se samo neke insajderske kontre i bulla bas taj dan dva pred 1. avgust :)

A ako ljudi pocnu prelaziti u altove verovatno cemo imati skok.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja imam neki osjecaj da je ovo samo mazanje ociju i uzimanje BTC a onda poslije 1-og ide skok :)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Dobar deo trgovaca se vec prebacio u $ i ceka 1 august, tako da nek svako radi sta zeli, nista nije izvesno pa ni pad cene....

Malo pojadnostavljenije sta nas ceka....
https://medium.com/@jimmysong/segwit2x-what-you-need-to-know-about-the-2mb-hard-fork-27749e1544ce

Ja generalno verujem da ce mineri aktivirat segwit, sta ce posle biti sa 2x delom ili do 8MB block size to ne znam, znam samo da core nece pristati da ih ucenjuje jihan ili par ljudi koji su za veci block size.....

Mislim da je totalno nerealno ocekivat da ljudi koju su prakticno stvorili BTC budu dirigovani od starne Jihana i da zbadava rade za njega sto je u sustini segwit2x postepen pokusaj kontrole pa do 100% kontrole ubuduce!

Ima li ko da nece prelaziti u $? Nekako mi je bzvze da prodam po ovoj ceni od 1800e.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne znam ja sam izasao u dolorese kompletno.
Lako cu kupiti opet ako krene da skace od 1 Avgusta.
Ne treba biti alav, bolje manji profit nego da gubim sto sam do sada stekao koliko god to malo ili puno bilo...

A kako si mislio da sacuvas te dolorese? Na menjacnici?

Nazad
Vrh Dno