Šta je novo?

Benchmark test: Dell UltraSharp U2312HM

Да ли се некоме дешавају сметње од мобилног телефона кад је телефон испод монитора?
Кад ми падне мрежа или стиже порука или ме неко зове, слика почиње да нестаје :(

Nesto nije u redu sa tvojim monitorom, to ne bi smelo da se desava, ni u tragovima.

Sto se tice duhova na monitoru i slicno nista nisam primetio, a igrao sam podosta igrica za nekih godinu dana koliko ga imam. Bitno je da je povezan na DVI (kao kod mene, btw koji dobijas uz monitor) ili HDMI i milina.

Да ли се некоме дешавају сметње од мобилног телефона кад је телефон испод монитора?
Кад ми падне мрежа или стиже порука или ме неко зове, слика почиње да нестаје :(

Proveri dvi kabl. Mozda ti on pravi kontakt.

Upravo sam isprobao razne kombinacije. To mi se dešava samo kada je PC spojen preko DisplayPort kabla.
Šta bi mogao da bude problem? Kabl ili neki od ulaza/izlaza? Kabl je zlatni, Hammin.

Znači, ono kad ti padne na trenutak mreža na mobilnom, pa se začuje zvučnik, ali kod mene i monitor na sekundu-dve izgubi sliku i onda se najnormalnije vrati.
To važi samo za situacije kad su tu stariji telefoni. Kad je moderniji HTC ispod monitora, ništa.

Pa kazem ti ja da ima veze sa kablom. :)

Da, ali šta je problem?
Znači, nisam štedeo na kablu.

Siguran sam da postoji neko racionalno objašnjenje šta bi moglo biti s kablom kad reaguje na ovakve interference.

Poslednja izmena:
Pa zameni ga :)

Ja mogu da ti kažem da imam isti monitor, takođe povezan preko display port kabla a prilično sam siguran i da imamo identičan kabl (Hama) i nemam te probleme, a pored monitora često stoji po nekoliko telefona...

Hama su jeftini kablovi, najviše osrednji. Ima daleko boljih i nekoliko puta skupljih, tipa Bandridge pa još skuplji.

Pa evo poznata radnja odavno. Prave po želji/meri/ceni. Pa ko šta želi.

Naprimer kvalitetan za zvuk sa PC-a na stub sam morao praviti kod njih, nema toga kvalitetnog u radnjama i u dužini koja meni treba...
A ima i u nekim većim radnjama tehnike, u ušću i sl.

Ако је 2000 за један кабл мало, онда...
Хтео сам да кажем да сам могао и кинеза за 700-800 динара да узмем, али реко' ај да не штедим кад већ оћу нови монитор и добру слику и узео најскупље што сам нашао.

HDMI и DVI каблови са којима сам исто тако пробао, а који немају EMI проблем су смешни по утиску који одају o квалитету у односу на овај DP.

У сваком случају, видећу да то заменим ако може. Најмањи проблем ако је до кабла. Ја сам се бојао да није до портова на монитору и компу. То би већ компликовало ствари јер ме мрзи да се цимам са рекламацијама.

Ово је тај кабл: http://www.hama.com/portal?action=2563&articleId=29900326

Poslednja izmena:
Pa evo poznata radnja odavno. Prave po želji/meri/ceni. Pa ko šta želi.

Naprimer kvalitetan za zvuk sa PC-a na stub sam morao praviti kod njih, nema toga kvalitetnog u radnjama i u dužini koja meni treba...
A ima i u nekim većim radnjama tehnike, u ušću i sl.

Istina, nisam išao do ušća zato što nisam imao vremena, trebao mi je što pre a i mislim da je sasvim zadovoljavajući što se tiče kvaliteta. Siguran sam da ima boljih ali slika i sa ovim mi je odlična tako da mi je glupo da dajem mnogo para za neki bolji kabl zbog razlike u kvalitetu koju verovatno neću ni primetiti...

U svakom slučaju hvala za info o radnji, nisam znao za nju. :)

Da, isti taj imam i ja.

Ja ne kažem da je 2000 jeftino , ali ima skupljih, tipa + još jedna 0 :D
A može i biti da mob baš ima interferencije u opsegu frekvencije na kojem radi DP a ne i DVI? Čisto ideja... :trust:

Па, добро, онда би Vl@da могао да испроба неку старију Nokiu испод монитора ,)
Моје су које праве ове глупости 6230i и 6120 classic. Најједноставније је искључити телефон и укључити га док стоји испод монитора.
Идеја има смисла, а нула нема :smash:

Verovao ili ne nemam ni jednu staru Nokiu. :d
Najstariji tel koji imam je Samsung SGH X-200 i on ne pravi nikakve probleme... :)

Meni se desava da monitor ulazi u sleep mode nakon duzeg mirovanja. U Windowsu je screen saver iskljucen, a u power options su iskljucene turn off display i Put the computer to sleep, tako da ne bi trebao nikad da udje u sleep mode. Ujutru kad se probudim monitor je uvek ugasen. Probao da ga probudim preko tastature (ESC, W-key...), i nista ne pomaze. Jedino sto radi je vadjenje / ponovno prikljucivanje HDMI kabla. Da li se ovo nekon jos desava, i da li neko ima isklucene sve power settings za sleep/turn off? Ako npr izadjem iz kuce na sat-dva, onda je sve ok, ovo se desava samo preko noci, koliko sam za sada primetio.

Коначно сам отишао да заменим кабл. Реагује и други, али веома, веома мало или уопште не реагује на интерференце.
Са претходним би монитор блинкао, блинкао и на крају отишао у sleep mode. Са новим каблом је трепнуо по једном прва два пута кад сам тестирао, а сада ништа. Видећемо даље како ће се понашати.
У сваком случају, Hama DP кабл са позлатом, може да се заломи примерак који није адекватног квалитета.

Kod mene ovoga nema, koristim dvi kabl koji je dosao uz monitor.

Neki utisci... moj primerak je napravljen u decembru 2012, rev a00. Slika je fenomenalna, nema probijanja, mrtvih piksela. Sta vise poprilicno sam iznenadjen kvalitetom slike. Gledao sam par recenzija po netu i bio spreman na kompromis, tako da ga nisam ni isprobao pre kupovine. :-D

Jedno pitanje, jeste instalirali drajvere? Jel ima potrebe?

Koliko se sećam moraš da instaliraš drajvere ako hoćeš da ti radi USB na njemu...

Uzeh ga pre nedelju dana, preporodio sam se! :D
Ekstra je, stvarno mogu da kazem da sam ponosni vlasnik ovog monitora :)

Neka te lepo i dugo sluzi :wave:

Hvala torima, takodje :D
Pravo da kazem, pre njega sam furao CRT na desktopu i TFT na laptopu, i meni je stvarno velika razlika u odnosu na njih. Da ne pricam to sto ima true HD :)

Jel moze neko da mi pomogne, ubijam glavu oko podesavanja za u2312hm ali slika je na win7 sa drajverima za u2312hm nekako maglovita i vuce na sivkasto, kao bleda?

Vrh Dno