Šta je novo?

Benchmark test: Dell UltraSharp U2312HM

ja sam izneo nedostatke monitora po mom subjektivnom utisku, što možda nekome ko razmišlja o kupovini ovog monitora može više značiti od za ove pare monitor je savrsen fraze
- evo da je kiki_85 pročitao moj komentar sa 1 strane znao bi da ga očekuje "prljava" slika na svetlim pozadinama što mu je očigledno zasmetalo
Ok je sto si izneo nedostatke kojih svakako ima, ali mislim da si pogresio kad si rekao da se radi o low end proizvodu.

On ga je svrstao u low end verovatno zbog cene.

Super low end? :crash:

- da pojasnim low end za ne-tn ekrane ;)
- low end po performansama kada se uporedi sa crt-om, cena za mene nije presudna u ocenivanju, uostalom mnogo skuplji u2410 ima navodno još agresivniji ag premaz, što bi značilo da je kod njega još primetnija difuzija pozadinskog osvetljenja na antiref. premazu koja izaziva taj efekat prljave slike ili efekat temeljno ispipanog ekrana
- to recimo ne vidim na tv-u koji očigledno ima neku drugu vrstu premaza
- što potvrđuje i test sa baterijskom lampom :d
- kada uperim upaljenu bat. lam. u tv (ugašen) sa 2m mogu videti svih 14 pojedinačnih dioda, kada je uperim u monitor sa 5cm vidi se samo zamućeni izvor svetla, pojedinačne diode se ne vide

- da prekinem da davim, očigledno će još puno vode proteći mutnim Dunavom pre nego što dobijemo monitor po prihvatljivoj ceni koji će imati performanse pokojnih crt-ova :(

Da li je neko imao priliku da uporedi U2311 i U2312?

- da pojasnim low end za ne-tn ekrane ;)
- low end po performansama kada se uporedi sa crt-om, cena za mene nije presudna u ocenivanju, uostalom mnogo skuplji u2410 ima navodno još agresivniji ag premaz, što bi značilo da je kod njega još primetnija difuzija pozadinskog osvetljenja na antiref. premazu koja izaziva taj efekat prljave slike ili efekat temeljno ispipanog ekrana
- to recimo ne vidim na tv-u koji očigledno ima neku drugu vrstu premaza
- što potvrđuje i test sa baterijskom lampom :d
- kada uperim upaljenu bat. lam. u tv (ugašen) sa 2m mogu videti svih 14 pojedinačnih dioda, kada je uperim u monitor sa 5cm vidi se samo zamućeni izvor svetla, pojedinačne diode se ne vide

- da prekinem da davim, očigledno će još puno vode proteći mutnim Dunavom pre nego što dobijemo monitor po prihvatljivoj ceni koji će imati performanse pokojnih crt-ova :(
Takve stvari (TFT vs CRT) si trebao odavno da znas, iskreno ne znam sta si ocekivao al' dobro. :)

Pa novi tv sa svim dobrim osobinama najmanje moguce dijagonale je preko 1500 e (kod nas). Za te pare je i normalno da nema kompromisa sto se tice kvaliteta. Al ko moze da kesira 1500e ili vise za monitor/tv ??
A cekaj samo da stignu ovi novi OLED tv-i. Tek ces onda da vidis sta je cena :D

ovo sam ja odavno tvrdio,ali niko nece da slusa...:)

ja sam izneo nedostatke monitora po mom subjektivnom utisku, što možda nekome ko razmišlja o kupovini ovog monitora može više značiti od za ove pare monitor je savrsen fraze
- evo da je kiki_85 pročitao moj komentar sa 1 strane znao bi da ga očekuje "prljava" slika na svetlim pozadinama što mu je očigledno zasmetalo

procitao sam temu, na brzaka i nekako nisam obratio paznju na negativne komentare, posto je velika vecina bila pozitivna.. Ja sam se razocarao u monitor i to jako.. Uzasno mi smeta ovo da svetle povrsine izgledaju kao da su prljave..
Ovo je famozna IPS tehnologija sa LEd osvetljenjem i best buy za ove pare.. pa kakve su onda lose kupovine? bolje da sam uzeo neki jeftiniji LED 24" koji ima i HDMI..
Druge primedbe na monitor nemam, ali meni bas smeta taj efekat prljave slike i imam ga 10ak dana i nisam se navikao uopste jos.. nesto razmisljam i da ga vratim, mada ne znam kako ta procedura ide i funkcionise li to uospte...

Savet za one koji planiraju da kupe: prvo obavezno pogledajte kakvu sliku prikazuje!

E ljudi, desna strana monitora mi stoji nekih pola centimetra nize nego leva strana. Od pocetka je tako.. na fabrickom stalku koji je dosao uz njega. Znaci monitor ne stoji ravno na stalku, nego nakrivljeno.

Ima li ko slican problem?

Podigni tj. ispravi.

Ili nakrivi malo glavu na tu stranu na koju naginje :D

E ljudi, desna strana monitora mi stoji nekih pola centimetra nize nego leva strana. Od pocetka je tako.. na fabrickom stalku koji je dosao uz njega. Znaci monitor ne stoji ravno na stalku, nego nakrivljeno.

Ima li ko slican problem?

Ovaj monitor kako mi se cini moze da se rotira u gotovo svim uglovima pa ga namesti kako ti odgovara, slobodno nece ti ostati u rukama.

rotira se samo na desnu stranu 90 stepeni, bas na tu koja je niza.

Reklamiraj - daće ti novi monitor.

Bice da ti nisi dobro uklopio, to mi se cini skoro nemogucom greskom.

I meni stoji ukrivo, jedna strana je niza od druge. Ne znam da li uopste moze da se nosi na reklamaciju to. Od prvog dana mi je tako.

Imam vec mesec dana ovaj monitor...nemam nikakvih problema,navikavao sam se malo na sliku,s obzirom da sam coradao dugo uz samsungov syncmaster 940n.Ekran mi stoji normalno,pod libelom pogledao.:)

Ja sam se dvoumio i oko ovog monitora i citajuci ovo drago mi je da ga nisam uzeo.

procitao sam temu, na brzaka i nekako nisam obratio paznju na negativne komentare, posto je velika vecina bila pozitivna.. Ja sam se razocarao u monitor i to jako.. Uzasno mi smeta ovo da svetle povrsine izgledaju kao da su prljave..
Ovo je famozna IPS tehnologija sa LEd osvetljenjem i best buy za ove pare.. pa kakve su onda lose kupovine? bolje da sam uzeo neki jeftiniji LED 24" koji ima i HDMI..
Druge primedbe na monitor nemam, ali meni bas smeta taj efekat prljave slike i imam ga 10ak dana i nisam se navikao uopste jos.. nesto razmisljam i da ga vratim, mada ne znam kako ta procedura ide i funkcionise li to uospte...

Savet za one koji planiraju da kupe: prvo obavezno pogledajte kakvu sliku prikazuje!

Razocaran si mozda jer si presao sa CRT monitora,sto je i normalno...doduse ne pamtim vise kvalitet slike tih monitora,davno bese to kada sam gledao u njih a i ima podosta kako ih vise ne proizvode.
Ja sam npr presao sa TFT-a stare generacije(koji sam od 2006. godine koristio) na ovaj monitor i meni je razlika u poboljsanju ogromna.Kvalitet slike je mnogo bolji,I jos je HD.Uglavnom,treba dobro probrati,pre uzimanja pa videti da li vam odgovara ili ne.

Slika je odlicna, a to sa "ravnocom" nikakvih problema imao :)

Predhodni U2312HM sam reklamirao zbog 15 subpixela. Danas stigao novi, za sada nema anomalija. Ovo je pisalo na kutiji na novom zamenjenom monitoru, posto sam im crtao na papiru pixele....

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    273.1 KB · Pregleda: 380
pa verovatno zbog kursa eura....

ja gledam da uzmem dell U2412M,i cena mu je za 15ak dana porasla za vise od 20 eura,tj oko 3000 din..(!)

Uzeo monitor juce. Ja stvarno ne shvatam one koji pominju prljavu belu, porede ga sa crtom i slicno...drugo ne znam sta da dodam, ja sam jako zadovoljan.

Monitor je boli glava. Nek te lepo sluzi :)

Jeste zagledali vi na subpixele na crnoj ?

Uzeo danas u jednoj firmi koja se zove kao odredjena jedinica za kapacitet memorije.
Monitor sam uzeo zato sto mi stari samsung crkava a radim projekat i gusto mi je sa rokovima tako da narednih nedelju dana nemam vremena da ga menjam.

Maltene cim sam brightness pomeio sa defaulta cuo sam pistanje/zujanje. Guglao sam i video da je cest problem kod ovog modela. Na kutuji pise da je REV A6, manufcutured feb 2012. Znaci na nekim podesavanjima brightnessa je manje vise ok, na nekim se cuje sa metar daljine

Da li imam pravo uopste da ga zamenim zbog tog pistanja, i da li mogu da se na to zalim u roku od 7 dana ili u roku od 30 dana? Toliko je malo ovih ostalo po radnjama po BG da ne znam i da li ce moci da se nadje zamena. I koliko treba da ih izmenjam uopste da najdem neki koji ne pisti?

Pitanja.

Da li ce mozda zujanje prestati posle nekoliko sati/dana rada kad se monitor "razradi". Jako rado bi da izbegnem da dalje trcim po radnjama dok radim projekat i da secekam da to predam, ali to znaci ce preoci famoznih 7 dana.

Da li mi uopste to vredi kao zamerka za reklamaciju? Vidim po netu da ima modela koji katastrofalno piste, koji piste primetno ali ne pretarano, kao i retkih savrsneih?

U kom roku mogu da to reklamiram?

Reklamiraj što pre tj danas da bi ti zamenili za novi. Ja ne bih trpeo nikakvo pištanje. Ne znam u kojoj si firmi uzeo ali kod nekih menjaju bez problema za bovi prvih nekoliko dana. Posle toga ide na servis a to se ne isplati zbog čekanja. Svakako ih pozovi i pitaj.

Nazad
Vrh Dno