Šta je novo?

Benchmark test: Dell UltraSharp U2312HM

Jel vam ne smeta svetla slika na brightness 20 ? Meni na 0 pa mi je ok, a na na vise od 15 je zlo po oci.

Ja sam prezadovoljan sa monitorom. Pogotovo sto kosta koliko kosta. Svima bih ga preporucio od sveg srca. ne mogu da se odvojim ceo dan od racunara, sve mi je sad slatko na njemu, i igre, i filmovi, ma sve. Boje, kontrast, dinamika, sve sve ...

vidim ja da ce ovo da se nacrta i na mom stolu :)
po svim vasim komentarima, prosto je greota ne uzeti ga

Uzmi zaista neces se pokajati. Odusevices se kako nesto moze da pruza toliko puno za tako malo novca. Kada kazem malo mislim na to da je moj prosli Viewsonic skuplji nov od ovog Dell-a a nije mu ni do kolena, jedino mozda po brzini ali u svemu ostalom je bio 2 klase ispod ovog savrsenstva :)

Mene isto interesuje, posto merkam ovaj monitor, da li je neko imao ghosting iskustvo? :)
FIFU, PES, Sims itd zaobidjite, interesuje me FPS. :p

Evo upravo sam peglao Counter jedno 5 sati u komadu, ni g od ghostinga nisam primetio. Super je.

Evo upravo sam peglao Counter jedno 5 sati u komadu, ni g od ghostinga nisam primetio. Super je.

Hvala na informaciji. Ja isto peglam CS, pa mi je naravno bitno da monitor nema ghosting.
Inace monitor je odlican za taj novac i verovatno best buy. Nek te lepo i dugo sluzi. :)

Hvala. nadam se da ces se i ti uskoro ponoviti :)

Eh ako je ovo tačno možda bih ga i ja kupio pošto ima ok cenu, mada čisto sumnjam da bi meni bio ok za brze igre. Po tvojoj izjavi se čini da je jedan od najbržih monitora a bojim se da nije baš tako :). Moraću negde da ga vidim u radu tj. u FPS-u ;).

Poslednja izmena:
Probaj.

Imam monitor vec mesec dana i mogu vam reci da sam prezadovoljan u svakom pogledu , taj kvalitet bolja i slike se retko vidja . OD Ghostinga nema ni traga ni glasa , presao Batman Arham City i Betlfild3 na njemu sve u full HD i pri maksimalnim podesavanjima...Ko je cita testove za ovaj monitor , mogao je da primeti da ga svi svrstavaju u bolje igracke monitore jer ima najmanji LAG medju monitorima....

input_lag_1.jpg

Nagovorili ste me :D Uzeh i ja ovaj monitor, danas mi je stigao.
Zamislite prelazak sa 17" CRT monitora na ovo :D
Nisam ga puno cackao, smanjio sam kontrast i brightness, mada mi bela i dalje suvise bljesti i slika deluje nekako "prljavo", na svetlim povrsinama (bela, siva..) Jel to normalno? No pozabavicu se ovih dana sa podesavanjima i prostudiracu ovu temu :)
I deluje mi sporije od CRT-a u warcraft 3 ^^

Poslednja izmena:
Promeni monitor u "moja masina".

uzeo sam ovaj monitor pre 2-3 dana i prezadovoljan sam :-devil-:

E ljudi.. jel i kod vas svetle povrsine izgledaju "prljavo" ili samo kod mene? :S

Obrisi prasinu ;)

Ili ako prasina ostane, obrisi antiglare coating :d

....

Nasao sam na SK forumu da se jedan lik isto zali na ovo na sta i ja... Registrovah se sada, ali ne mogu da postujem posto mora admin da me aktivira.... :lupko:
Nije sala uopste.. ako su svi primerci ovakvi, onda ovo uopste nije tako dobra kupovina, a ako je meni upao primerak na kome je ovo jako izrazeno onda moram pod hitno reklamirati... ovo bih da saznam pa nemojte molim vas dolaziti sa forama da obrisem monitor od prasine...

Svetle povrsine nikako ne bi trebale da izgledaju prljavo, idi negde gde ima izlozen primerak da se uveris to jest uocis razliku...

sutra/prekosutra cu proverim po radnjama po SU da li ima negde izlozen primerak..

smorila me ova online kupovina totalno.. u poslednjoj (koja je ujedno i druga) poruzdbini u toku transporta se ostetilo napajanje pa sam slao nazad a izgleda da je i monitor sa greskom.. memoriju koju sam kupio jos nisam ni ubacio u komp.. ko zna jel i sa tim sve ok.. A prvi put kada sam narucivao, HDD je bio ubacen u vecu kutiju sa ostalim komponentama.. bio je samo u antistaticnoj kesici.. HDD je i crkao posle 10 meseci.. (no, ne mora biti da je to povezano)

sve u svemu, 2 puta sam narucivao online i oba puta negativna iskustva....

***, neko se kune u tu vrstu prodaje, ja ne kupujem tako jer mi je em*i na 10 min pa prosetam.....
Reklamiraj nakon sto utvrdis problem i pazi da ti ne prodje onih 15 dana za reklamaciju i vracanje.....

Ma.. kupovina iz fotelje.. ne bih nikada uzimao online, da ima nekih ok radnji u SU.. Imamo W**W**, koji je dosta skuplji od Em*i i imamo ove lokalne kaubojske firme koje deru samo tako..

Zvao sam ih da vidim kad mi stize napajanje i spomenuo sam liku ovo za monitor.. i on kaze da se do sada niko nista nije zalio na monitor i da su jako puno prodali.. reko ja njemu sta je problem i on je kako kaze imao pred sobom i ovaj Dell i jos neki i kaze da nasrpam onog drugog stvarno deluje kao da je Dell "praljav" na svetlim povrsinama. takodje je rekao da ima vise istih Dell upaljenih ispred sebe i da se slika na svakom razlikuje malo.. vrlo moguce da je kod nekih primeraka ovo mnogo izrazenije.. ili da mi je jako primetno zbog prelaska sa CRT.. zanimljivo je da je i onaj decko sto se zalio na isto ovo takodje presao sa CRT..

Da li je moguce da je zbog slabe graficke izrazeniji ovaj efekat? imam integrusu..

Obisao sam 3 radnje danas i naravno nema ni jedna radnja na stanju..

Zbog graficke nema razloga da dobijes takav problem koji opisujes..
Posle prelaska sa crta oci treba da obradujes a ne da primetis prasinu ili fleke na beloj pozadini..

Poslednja izmena:
citat iz testa

prvi bold, možda kada se udaljite > 1m od monitora, inače je ips glow na crnoj boji itekako primetan, od ugla gledanja zavisi koji ugao monitora će biti srebrnast umesto crn
drugi bold, :laugh: ne zaista ovo samo neka dioptrija može opravdati, koji crni blagi efekat pa to bode oči svima koji dobro vide, evo slike koja opisuje taj efekat agresivnog antirefleksivnog premaza, može se opisati kao gledanje u monitor koji je obrisan pre mesec dana

iso.jpg

iz testa Asus PA238Q IPS

trebali ste uraditi neku sličnu sliku da bi ljudi znali šta kupuju, nekima će možda biti teško da se priviknu na ovu osobinu ips monitora

Ma.. kupovina iz fotelje.. ne bih nikada uzimao online, da ima nekih ok radnji u SU.. Imamo W**W**, koji je dosta skuplji od Em*i i imamo ove lokalne kaubojske firme koje deru samo tako..

Zvao sam ih da vidim kad mi stize napajanje i spomenuo sam liku ovo za monitor.. i on kaze da se do sada niko nista nije zalio na monitor i da su jako puno prodali.. reko ja njemu sta je problem i on je kako kaze imao pred sobom i ovaj Dell i jos neki i kaze da nasrpam onog drugog stvarno deluje kao da je Dell "praljav" na svetlim povrsinama. takodje je rekao da ima vise istih Dell upaljenih ispred sebe i da se slika na svakom razlikuje malo.. vrlo moguce da je kod nekih primeraka ovo mnogo izrazenije.. ili da mi je jako primetno zbog prelaska sa CRT.. zanimljivo je da je i onaj decko sto se zalio na isto ovo takodje presao sa CRT..

Da li je moguce da je zbog slabe graficke izrazeniji ovaj efekat? imam integrusu..

Obisao sam 3 radnje danas i naravno nema ni jedna radnja na stanju..

- da se samocitiram, nakon nedelju dana neće ti više to toliko smetati
- nažalost druge loše osobine ostaju, ips glow i činjenica da crna nije crna ni blizu onakva na kakvu smo navikli kod crt-a
- pozitivna strana je da nema takvog zamora očiju kao kog crt-a
- ovo je monitor namenjen za svetle prostorije, gde je ili stalno upaljeno svetlo ili je sunčana strana ulice, u tim situacijama ovaj antireflexivni premaz vredi, u zamračenoj prostoriji je smetnja
- sve u svemu low end proizvod, koji bih zaobišao prilikom kupovine da sam mogao negde da ga uživo pogledam

Ne pricaj gluposti. Za ove pare monitor je savrsen. Pazi, da imamo unlimited budget svakako bi isli na najskuplje i naravno najbolje. Ali shvati, nije nam svima tata seik iz Arabije. Ovo je po meni best buy i daleko ispred bilo kog tn-film modela koji se valjaju po prodavnicama cak i za vece pare.

Ne pricaj gluposti. Za ove pare monitor je savrsen. Pazi, da imamo unlimited budget svakako bi isli na najskuplje i naravno najbolje. Ali shvati, nije nam svima tata seik iz Arabije. Ovo je po meni best buy i daleko ispred bilo kog tn-film modela koji se valjaju po prodavnicama cak i za vece pare.

+1

ja sam izneo nedostatke monitora po mom subjektivnom utisku, što možda nekome ko razmišlja o kupovini ovog monitora može više značiti od za ove pare monitor je savrsen fraze
- evo da je kiki_85 pročitao moj komentar sa 1 strane znao bi da ga očekuje "prljava" slika na svetlim pozadinama što mu je očigledno zasmetalo

Ja nisam primetio "prljavu" sliku kod mog monitora.

Pa posle CRT svaki (osim gloss) LCD je "prljav", ako se bas zagleda na beloj pozadini neko može umisliti da mu smeta u radu... Dok kad se navikne nece ni primecivati. A ja sam jedva izdržao rad na gloss, pravo ogledalo i veoma velika distrakcija u radu posto je tesko raditi u mraku (kako danju u osuncanoj prostoriji?!).

Vrh Dno