Šta je novo?

Benchmark test: Dell UltraSharp U2312HM

Evo imaš na ovom linku test monitora i neka njihova podešavanja ali to je sve individualno. Ja sam par puta tražio "najbolja podešavanja" po netu za različite monitore ali sam na kraju ta podešavanja uvek editovao kako meni odgovara... :)

50 kod mene, pretpostavljam default vrednost, ne secam se da sam to cackao.

50 default.

Proverio sam, na 40 mi je. Na 50 bela slova na crnom izgledaju lose.

Kupio sam pre oko nedelju dana u2312HM i vrlo sam zadovoljan. Medjutim, probao sam da ubacim USB u njega (port koji je sa leve strane monitora kad se gleda u isti) medjutim ne prepoznaje ga. Probao sam isti USB u kompu i radi normalno. Instalirao sam drajver za monitor, povezan je preko DVI porta.
Da li treba nesto da podesim ili ne to neki bag koji ima moj monitor?

:rtfm:

Haha.Ovo je jedno 100-ti put da cujem da se ljudi zale na isti problem!
Jeste li culi kad za izreku ne moz' to bez kabla? :D
A stvarno mi nije jasno kako neki zamisljaju da im USB/Citac kartica radi kroz DVI/DP/HDMI zavisno od modela?! :smoke:

Ma nije problem ne znati, svi smo mi u jednom trenutku naučili, i treba pitati ako ne znaš; ali, ne pročitati tj. ni ne pogledati uputstvo je jedan od glavnih problema u srbiji - sindrom "znam ja kako to treba".
Još je u ovom slučaju jedna strana u pitanju...

Dobro, dobro, za**bo sam stvar sto nisam primetio kabl koji povezuje komp i monitor. Hvala na pomoci :type:

Da li postoji mogućnost da se proveri koliko je sati monitor radio? Nešto kao kod tv aparata...:D

Procitah ceo forum, jer sam razmisljao da uzmem ovaj monitor. Nakon citanja sam zakljucio kako mozda i nije pametno uzeti ovaj monitor, ali posto ima diametralno suprotnih stavova, odlucih da odem do ulice cije ime ima indirektno veze sa kozama, te uporedih ovaj izlozen monitor sa drugim monitorima sa TN panelom, te zakljucih da svaka negativna iskustva sa ovim monitorom imaju veze pre sveka sa psihickim stanjima osoba koje vide losu sliku na monitoru (ne zelim nikoga da vredjam!). Elem, ovaj monitor ima toliko ostru sliku da svaka fotografija prikazana na istom, a koja je malo losija - ima izrazeniji "noice" efekat. E to sto vam se cini da je slika losa je ustvari zato sto ste navikli na ekstremno blurovanu sliku na crt-ima i ostalim kantama! :d
Da ne duzim previse, reci cu samo: Ovaj monitor izuva! Svaka preporuka!
Jedina eventualna mana mu je nedostatak HDMI-a
P.S. Da , zaboravih da napomenem, to sto vam se cini da probija negde crna, pa mrdnite glavu malo levo desno, promuckajte glavom pa cete videti da je to samo panel koji odbija ambijentalnu svetlost, takva je refleksija..:smash:
pozz :type: :wave:

P.S. Da , zaboravih da napomenem, to sto vam se cini da probija negde crna, pa mrdnite glavu malo levo desno, promuckajte glavom pa cete videti da je to samo panel koji odbija ambijentalnu svetlost, takva je refleksija..:smash:
pozz :type: :wave:

Probija "crna" boja i odbija ambijentalnu svetlost iako je slikano u mrklom mraku. Stavljam te u eventualni potpis.

Jeste, losa je slika jer smo navikli na CRT i ne pomeramo glavu :D

Probijanje je jako izrazeno, nekome smeta nekome ne toliko, ali apsolutno nikakvog smisla nema komentarisati probijanje ako monitor niste ni videli.

@Ve®sus
Očigledno je mislio na IPS glow.
Ajde sad će mo da se smejemo svima kojima se sviđa monitor :)
BTW okači li ti slike uglova odozdo :D

Probijanje je jako izrazeno, nekome smeta nekome ne toliko, ali apsolutno nikakvog smisla nema komentarisati probijanje ako monitor niste ni videli.
Upravo tako, ovo možeš da izjaviš jedino ako si video sve dell u2312hm monitore ovoga sveta, a to je prosto nemoguće.
Ne zaboravi ako ti ocenjuješ monitor iz svog ugla on će uraditi isto.

Ovde su očigledno pobrkani probijanje, IPS glow, uglovi gledanja, oštrina i refleksija ambijentalnog svetla...
I umesto da mu se smejemo treba ga edukovati, kako bi uopšte znao šta želi da nam objasni i o čemu govori tj. da zna šta je to što vidi.

Koji animirani film je korišćen u ovom testu?

Probija "crna" boja i odbija ambijentalnu svetlost iako je slikano u mrklom mraku. Stavljam te u eventualni potpis.

Klasicno izvlacenje iz konteksta i hejt.. Dal odbija ambijentalnu svetlost ili IPS glow, jasno je shvatljivo iz teksta ko procita ceo. Tako da nema potrebe za hejtovanjem i ego tripovima koji su offtopic. Ako neko ima monitor sa greskom, naravno da to ne upada u diskusiju, ali poenta je u subjektivnom stavu ljudi koji pljuju monitor. Uporedjujuci ga sa drugim monitorima, doneo sam zakljucak da je mnogo bolji od ostalih (sa drugim koji imaju tn panel i jeftiniji su od ovog). Da ne duzim, ja dajem glas ZA, ali isto tako preporucujem onima koji su buduci kupci da ne veruju nicijim pricama kako je monitor los, nego da odu i sami se uvere negde gde je isti izlozen.. Nekome se svidja nekome ne, eto, ali mislim da je velika vecina onih koji ce ga pohvaliti jer mislim da bas daje super racio value/money tako da mu djodje kao best buy.. :)

Cekaj, ako sam dva puta zaredom dobio falicni primerak, ne smem to da dovodim u diskusiju? I da ne treba nikad verovati onima koji su kupili monitor i kritikuju isti? Bez uvrede, ali jesi li ti svestan sta pricas?

@Flyer: Nemam nameru da kacim slike vise, ne zelim da lecim komplekse moderatora.

Poslednja izmena:
Pa valjda je jasno da se ne moze generalizovati, negde ima manje negde vise probijanja, negde je glow izrazeniji...

Monitor ima stvarno dobru sliku i karektaristike za uložen novac i svakako bi trebalo da je dobra kupovina ali recimo ja triput za redom dobijam faličan primerak...:smash:

Pre kupovine zamolite da vam ukljucce monitor, pogledate kakva je slika, odgovara vam-super, ne odgovara - dovidjenja prijatno.. Prosto..

Hvala ti sto si nasao resenje za dva miliona ljudi koji zive u BGu. Sta cemo sa ostalih 4 miliona?

Koji animirani film je korišćen u ovom testu?
Mislim da je animirani film "Up" iz 2009-e.

Hvala ti sto si nasao resenje za dva miliona ljudi koji zive u BGu. Sta cemo sa ostalih 4 miliona?
A da odustanu oni od svetskog tržišta, kad im već tako lepo ide prodaja u Srbiji :d
Pa razume se ko je u mogućnosti da pogleda monitor taj treba da ga pogleda, ko kupuje preko neta ima rok od dve nedelje da ga vrati.

Hvala ti za info to je to

Moj je imao toliki glow da je to bilo nepodnosljivo. Ne na cetvrtini ekrana, ne u cosku vec na 3/4 ekrana. Sramotno. Kada pustim film crna traka ispod je bila belo siva bez ikakvog preterivanja.

Koliki brightness i contrast koristite na ovom monitor ?

Vrh Dno