E ovako, voleo bih da kupim par stvari za bajs pa da vas pitam za misljenje
1. Stalak
Da li je ovaj ok, vidjam takve svuda, jel mislite da bi bio dovoljan?
http://www.delovizabicikle.com/stalak-za-bicikl-repair-za-radnju-i-servis-crni-plastificirani
2. Inbus kljucevi
Gde ima povoljno da se nadju kvalitetniji kljucevi, ovi moji su mnogo "mekani", brzo su im se okrnjile ivice.
3. Sredstva za odmascivanje i podmazivanje
Sta koristite, koji proizvodi su vam dali najbolje rezultate i koji postupak ciscenja je najpravilniji?
Hvala unapred![]()
E ovako, voleo bih da kupim par stvari za bajs pa da vas pitam za misljenje
1. Stalak
Da li je ovaj ok, vidjam takve svuda, jel mislite da bi bio dovoljan?
http://www.delovizabicikle.com/stalak-za-bicikl-repair-za-radnju-i-servis-crni-plastificirani
2. Inbus kljucevi
Gde ima povoljno da se nadju kvalitetniji kljucevi, ovi moji su mnogo "mekani", brzo su im se okrnjile ivice.
Sta koristite, koji proizvodi su vam dali najbolje rezultate i koji postupak ciscenja je najpravilniji?
Hvala unapred![]()
2. Inbus kljucevi
Gde ima povoljno da se nadju kvalitetniji kljucevi
Ako hoces kvalitetno, a imas novaca, onda pazari Unior imbuse...
Pitanje: koja bi bila najjeftinija varijanta da pređem na disk kočnice? Šta sve mora da se menja i gde da gledam cene?
Gde u Srbiji?
Amortizer tvoj nema vazduh, shodno tome nema sta da se pumpa. Ima preload dugme, ako ti se uvlaci skroz do kraja i tu udari, onda dodaj malo preload-a da opruga bude vise zategnuta.
Ako hoces kvalitetno, a imas novaca, onda pazari Unior imbuse. Mada, ako ce ti sluziti samo za bajk, ne vidim svrhu da se da 800 dinara za set imbusa. Meni sasvim lepo rade poslao neki anonimusi.
Sto se tice sredstava za odrzavanje, ja odmascivanje lanca i ostalih delova radim sa WD sprejom (naprskam delove da odstoji 10-15 minuta, pa zatim prebrisem), posle toga oribam cetkicom i benzinom i kad benzin ispari sve to lepo isperem toplom vodom i nekim sredstvom za brisanje iz kuhinje. Lanac podmazujem sa uljem za sivace masine, meni odlicno radi posao. Inace, pazari i kljuc za skidanje racne (kasete) da mozes da je oribas s vremena na vreme k'o covek.
Razmisljam se i ja za taj stalak,a posto se moji inbusi sjebali,kupicu ovaj. Taman ne moram da se mucim.
http://planetbike.rs/pbshop/Bicikli... alati/KLJUC-TROKRAKI-IMBUS-YC-356Y-456/3517/
Ja imam najobicnije inbuse (slika ispod),pa je malo teze zatezati i tako to. Moram da improvizujem nesto da bih mogao da radim.
Pogledajte prilog 116974
Prvo: Imbus, a ne Inbus.
Drugo: od kako postoji alat, bilo koje vrste, ne postoji kombinacija jeftini (povoljno) a kvalitetno.
Da bi danas nabavio kvalitetno, moraš otići na neki buvljak (recimo Bubanj Potok Subotom) i kupiti polovno. Novo a kvalitetno trenutno (i unazad makar 5 godina) nema kod nas da se kupi, makar ne Imbusi. Bilo je ranije nešto malo u Pevec-u ali to ja zatvoreno odavno.
Benzin za pranje i odmašćivanje, Litijumska mast ili SAE30 ulje za podmazivanje.
Najjeftinije moguće rešenje a nema mane (nije sitacija kao sa alatom).![]()
Jel su litijumska mast ili SAE30 bolje resenje od masinskog ulja?
tri puta u jednom danu....a ove godine sam samo dva puta zavrsio voznju bez pucanja gume...6+ meseci mi se nije probusila guma a sada za 10 dana 3 puta. Kad krene-krene.I to sve po gradskim ulicama, prezivi stene na 40c ali strada od stakla kojim kulovi vikendom ''seju'' ulice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari