Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@canejr Najbitnije je da teziste sto vise prebacis napred. Ja recimo korman naglo pritisnem na dole zatim ga povlacim, guram napred i teziste prebacim sto vise napred. Zadnji tocak se bukvalno sam podize, dovoljno je da samo malo povuces pedale (imam klasicne pedale).

Sa svim informacijama dostupnim preko neta nema sanse da bi platio nekome za to. Jeste to najverovatnije najteze uraditi kako treba u vezi sa bajsom, ali imas video tutorijala kol'ko volis...

Gledao sam uputsrva na netu i pravo da ti kažem usro bi se dok bi ga centrirao, a i ne znam gde bi kupio žbice/žice jer moram da promenim makar 10 njih. Plus što nemam alat da skinem zadnje lančanike da zamenim ceo točak.

komad ti je 6 din (ima i za manje ali :d)... a posla imas jedno sat ako nemas rutinu... a imas osnovni alat.

@boggyman Znam taj video, jedan od gomile koje sam gledao. Zato i rekoh da postoji ta tehnika guranja pedala nazad.
Ali, sad ponovo pogledah omraženog Rajana Liča. On to ne radi. Mada, njemu bani uspeva i dok stoji pored bajka.

ja sam skakao tako sto sam ko sto kaze kolega prvo nabio a onda vukao rukama kolko moze. mtb gvozden ram. pomaze ako imas rogove (msm na bajku :D )

Slično je kao i skok skejtom, dakle, ako povučeš volan gore i u momentu kad krene da se podiže lagano ga gurneš napred - poskočićeš.

Hvala za ovo. Nisam znao da se to tako radi. Dobro ce doci kod nekih visokih ivicnjaka. Btw. vidim poceo si i ti voziti fixie? Kakav je osecaj?:)

Nećeš valjda da ostaviš i "ovima" iz drugih gradova da mogu posle da probaju? ;)

Za "ove" iz drugih gradova ne treba da brinete jer PB prosle godine se nije udostojio da medju svim tim gradovim napravi test voznju i u Novom Sadu sto je po meni sramota za takvu kompaniju.

VALJANJE U LEKOVITOM BLATU SA UKRAJINSKIM MANEKENKAMA
Oće, al' za malo.

Ovo ni pod razno ne bih propustio makar peske dosao u Bg. :D

Švajcarska. Komentar je suvišan.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1371673530302.jpg
    uploadfromtaptalk1371673530302.jpg
    74.1 KB · Pregleda: 143
  • uploadfromtaptalk1371673578021.jpg
    uploadfromtaptalk1371673578021.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 140
  • uploadfromtaptalk1371673597947.jpg
    uploadfromtaptalk1371673597947.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 144
  • uploadfromtaptalk1371673625833.jpg
    uploadfromtaptalk1371673625833.jpg
    59.5 KB · Pregleda: 127
Da nema biljaka i ove jedne ruke, ne bi bilo živog bića ni na jednoj slici.

Svi rade, osim mene blejača. :D Kada gledam njihov život, Srbija mi je ipak draža. Nije sve ni u parama(a ni u nekretninama) ;) Ali da su im sređene staze za bajseve, sređene su :)

Koliko novca je pametno potrositi na duple felne za Trek 3900 D? Trenutno su na njemu fabricke "single-walled rims" koje svako malo moram da centriram. Previse su mekane i slabe. Sta da trazim? Ne bih da gazim previse novca u ovaj bajs, ali gume i tockove moram da menjam. Do sada sam menjao volan i lulu, siftere, rucice kocnica, gripove, pedale i sediste. Pogon je za sada dobar.

Ne verujem da nisu felne nisu sa duplim dnom na tom Treku. One bazične bez duplog dna se bukvalno stavljaju na najveći krš. Svi bajsevi preko 10.000 dinara sada i par godina imaju felne sa duplim dnom. Tebi se verovatno felne krive jer žbice nisu dotegnute dovoljno za tvoju težinu (česta boljka na novim točkovima).

PS: Pogledao sam i na sajtu Treka, kažu da su sa duplim dnom.

Poslednja izmena:
Da, ali to je 2013 model. On ima "double-walled rims & oversized stem & handlebar". Ja imam 2012 model sa losim felnama i tankim volanom i lulom. Volan i lulu sam zamenio (Ritchey), ostaje mi da azuriram felne. Mislim da cak ni zadnji tocak nema kasetnu glavu na 2012 modelu. Bedak.

Posto sam izlomio volan i siftere, hteo sam da uzmem SLX siftere ali se ispostavilo da posto je moj Trek osmofaz, morao bih da azuriram i kasetu i lanac i zadnji menjac + siftere. Puno novca. Tako da sam uzeo alivio siftere za osmofaza.

Bolju opremu daje Polar za iste novce. Samo meni odgovara geometrija Treka a i dobar je ram.

Polako. Poče ti da brkaš žabe i babe. :)

Fotkaj ti tu felnu i reći ćemo ti u čemu je stvar.

Postavicu fotografiju uvece. Ma vidi se sa kilometra, niskoprofilna felna kao na onim bajsovima sa bubanj potoka. :d

Ako je tako, ne mogu da verujem koji pajdomani im sklapaju te bicikle.

E sad, novi i iole dobri točkovi su dosta skupi (preko 80e). Može i skuplje ispasti ako budeš kupovao sve odvojeno, pa upletao točkove. Ali, ako često blejiš na oglasima možeš naleteti na neki dobre starije Deore/LX/XT točkove do 40-45e. U principu, juri neke za 8-o/9-ofaz, sa kačenjem tipa diskova koji tebi odgovara.

Poslednja izmena:
Celo leto cu raditi samo za bajs. Koliko novca cu uloziti u azuriranja komponenti, bolje da sam odmah uzeo nesto krsteno. :mad:

@accko Ako si ti zadovoljan Meridom, odlično si prošao i nemoj da se opterećuješ. A drugi put pitaj za mišljenje pre kupovine. ;)

@pythogorian Ako već planiraš celo leto da radiš za bajk, bolje odmah prodaj to što imaš (eventualno vratiš i staru opremu), pa kupiš ceo bajk preko oglasa, sa boljom opremom.

@canejr i vise nego zadovoljan :) Jedino sam primetio da jako lupe prednji amortizeri kad se penjem na trotoar, jel ce uvek biti tako ili im treba vremena da se malo razrade?

Ne znam kakav je taj amort. Možda može da se podesi da bude tvrđi ili treba da se napumpa vazduh.
Mislim da ne bi smeo baš da "udara".

Kako i kada vozite ovih dana ? Ja skoro da i nisam vozio nista, ortak mi je zapalio pa me smorilo da peglam sam , jos po suncu, ne ide :)
Malo samo nocu po kraju, i to je to.

Do posla i nazad po NBg-u. A s obzirom na to da je temperatura na NBG-u zbog ogromne količine asfalta viša nego u ostalim delovima grada mo'š misliti kako je :D Uglavnom, meni ne smeta. Brzo se naviknem, ovaj aklimatizujem, na vremenske uslove. Jedino bi mogao malo više da nabacim boju, ali mi smeta prokleti ranac koji teglim na ledjima.

Od Brace Jerkovic, Vozdovac pa do ade, obrnem koji krug i nazad. A kad mi se vise pentra uzbrdo onda obicno odem na Zvezdaru :)

30 km dnevno. NS i okolina.

vozi se posle pola 7,mada i tad je toplo,ali ipak bolje :D
danas sam ostavio bajs i otisao na trcanje da se prisetim starih dana dokle sam trenirao :D

Nažalost, do utorka sam u gužvi, pa sam ovako divne dane morao da preskočim i uglavnom posvetim šetnjama (15-20 km). Naravno, kad završim sve, biće srmzavanje. Možda sutra skoknem do Avale ili Košutnjak+Ada da me malo želja mine i da iskoristim lepo vreme pre najavljenog pogoršanja za vikend. U subotu možda odem da vidim PB bajkove na testu i da im kažem šta mislim o skandaloznom sistemu identifikacije sa 2 dokumenta. Pa i nacisti su tražili samo ausvajs.

Inače, čekam da mi stignu dodatne baterije, pa pravim turu BG-NS-ZR. Možda ubacim i prstohvat FG. Pa posle toga VA.

Izgleda da sam opet zdrobio lager... neka zla energrija je u vazduhu

Nazad
Vrh Dno