Shimano je pravljenje takvih freewheel-eva ukinuo pre par godina. SRAM takođe.
Sa tako malim brojem zupčanika, freewheel tj. račnu na navoj nećeš naći zvaničnim putem u prodavnicama (kod nas). Jedini način ti je da taj točak kojeg imaš prebaciš na neku nablu za freehub-om i kupiš kasetnu račnu - sedmofaz. Tu, opet dolazi do drugog problema. Nable/freehub-ovi koji se trenutno prodaju kod nas (i u svetu) su obično pravljeni za 8/9 sisteme i nešto su širi, pa će ti za 7-ofaz kasetu trebati i distanceri koji u stvari popunjavaju slobodan prostor na freehub-u. Plus, te distancere je veoma teško naći. Nema u prodavnicama, nema u manjim servisima, na oglasima se tako nešto skoro i ne viđa.
Kako god okreneš, ako uspeš tako nešto da nađeš (račnu 11/12-32) i distancere, svaka čast! U suprotnom, to ti je što ti je. Ili prelazi na više brzina ili teraj 7-o faz i dalje.
sta mislis po buvljacima i slicno, nasao sam u capriolu 13t sedmofaz freewheel, kad bi nasao negde 12t makar osetio bi solidnu razliku, ovako ne znam. kad bi nenjao na kasetu jer bi mogao da ostavim iste zice posto su mi crne boje