Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ja sam pazario Cannondale Trail 5 pre nekih nedelju dana i svaki dan dva puta teram ovu trasu http://ridewithgps.com/routes/1373790, jedino nisam mogao da ucrtam od početka Sunčanog Keja ali slična je razdaljina. nekih 50ak minuta mi treba, najviše zbog stravično lošeg puta na nasipu (zakrpa zakrpine zakrpe, okružene rupetinama sa svih strana) i zbog pešaka na keju koji imaju široki trotoar + trim stazu ali opet nekako vole da pešače biciklističkom (stoka). danas sam se npr. vratio nazad istim putem ali sam malo svratio do ribarskog ostrva, total 29.3km za sat i 10min ali najviše zbog toga što mi je vetar svo vreme duvao u leđa tako da mi je bio jedan od boljih dana za vožnju :)

Danas pocinje tour :)

A da malo pojednostavimo? :)
Postoji vremenska prognoza i za ponedeljak i za utorak. Sunčano i toplo, oko 37 stepeni. Ako prognoza ne odgovara, ajde da odložimo odmah, da se ne držimo bezveze u neizvesnosti. :) Već držimo 2 dana praktično blokirana, ne može niko ništa da planira. Ne treba dodatno da uslovljavamo nečim što je poznato već sada. Pogotovo ako je to "nešto" odlučujuće. Dakle, ako mislite da vam prognoza ne odgovara, odlažemo odmah. Šta god mislili o tim meteorolozima, neće sigurno da omaše za 10 stepeni. :D

Btw, koliko se sećam, temperatura se meri u hladu, daleko od asfalta, na visini od dva metra. Drugim rečima, ako je u hladu 37, na suncu, na asfaltu (ili drugoj površini koja se dosta greje) sigurno će da bude preko 50. Kako do Obedske bare ima prilično kilometara (pogotovo dzoni), a jako malo hlada, procenite realno svoje mogućnosti. Nema svrhe da se nađemo kod Ostružničkog, pozdravimo i vratimo kućama. :D U stvari, može i tako, ali dajte onda da se nađemo na Adi, da se ne maltretiram sa Ostružničkim mostom. ;D

Onda da odlažemo, da se ne cimamo sa vrućinom. Kada se temp. spusti na oko 30 (ispod 30) onda ćemo da vidimo šta dalje.

vi dok se izdogovarate ima da prodje leto :D:D
niste mi jasni zashto ne vozite posle 17h? do 20-20:30 da kazem se vidi, a za to vreme moze da se predje ~70km nekim osrednjim tempom.

Ja tad i vozim. Ujutru me mrzi da pogledam, a kamoli da vozim bajs. Doduše, ovo se samo odnosi na samostalnu vožnju. :)

Volim demiosa što se nije ni javio za vožnju, ali sedi sa strane i bocka... :D
Ja ako vozim, onda krećem prepodne i vraćam se najkasnije do 17h. Posle uglavnom više ne izlazim ili odem u laganu šetnju. Prosto, to mi je glavna dnevna aktivnost i to prvo skidam sa dnevnog reda, ne čekajući da nešto iskrsne i poremeti planove. Osim toga, posle 17h ljudi su još luđi. Ako je radni dan, vraćaju se s posla, potpuno ludi, ne znaju ni sami šta rade, ne želim da se nađem na ulici. Ako je vikend, onda su ludi od pijace ili Ade. Pritom i meni osetno pada bioritam popodne, gubim koncentraciju i nije mi ni do čega. :) Zato je meni popodne vreme za smirivanje i oporavljanje. Da ne spominjem da GoPro posle 17h nema dovoljno svetla, makar Sunce bilo pod uglom od 90 stepeni.

No, odlažemo za neko drugo vreme, nije problem.

Btw, danas se jedva naterah na vožnju, jer je kod mene duvao malo jači vetar. Izgubio volju, pa posle krenuo više na Silu (što bi rekao moj dobri prijatelj Joda). Jedino pametno je što se naterah uz Čukaričku padinu i izgurah je u 13. brzini. Jupi. Ali sveukupno bezveze, nisam nigde ni bio, niti sam išta snimio. Sad moram sutra opet, da snimim neki novi deo grada. Još se razmišljam da li Karaburmu ili Banjicu. U stvari, išao bih na Banjicu, ali prosto ne znam s koje strane joj je gore prići. Ili se pentram do pet solitera, ili se pentram na Vidikovac iz Rakovice, katastrofa. Uspon na Banjicu bar ima dve trake, pa ću verovatno tamo da se penjem, a onda do Autokomande i Mostara, pa nazad preko Banovog brda i Košutnjaka. Ako ne bude vetra i ako me ne bude mrzelo. :)

nisam se javio jer vozim 99% pod shumicom ade i koshutnjaka u kasnim popodnevnim chasovima :D, a danas ce biti lucky 13 put za redom, svaki put 40-70km predjenih, tako da, bitno je da se vozi.
meni te ravnicharske asfalt ture, iskreno, nisu neshto interesantne...***...zato se i nisam javljao.

ada jeste smor, ali makar ima lepih devojaka i nema automobila :D...a koshutnjak ideala....

Ne izdržah... ;)

Demiose, knjigu voliš,
nećeš s' nama ni da voziš.
Do Ade glupe još i stigneš,
pozadinu kada digneš. ;)

Kući sediš, samo bockaš,
sa životom ti se kockaš.
Ali, ali, nemaš sreće,
bockanje ti proći neće.

Refren:
Samo bockaš, boc, boc, boc,
da se vozi kad je noć.
Neće proći, ne, ne, ne,
vozićemo kad' sva-ne.

Bonus, kad publika traži bis:
Nijedna rima nije cela,
ako fali boja bela.
"Bela, bela, bela ah,
to je nove mode dah"!

Poslednji stih je citat, nije moje, al' mi nekako leglo... :D
U originalnu je bilo u okviru "reklame" radio Pingvina (u vreme Voje Nedeljkovića, Ivane Bojić i Dače Kocjana) za firmu Turbo Diesel International (recimo), pa su oni smislili "Turbo, turbo, turbo ah, to je nove mode dah". Beše to negde 1993. godine?

Btw, mislim da mi više neće biti ovako dosadno, jer moram da radim na nastavku MTB Street view serijala.

Btw, Demiose, kojim putam ideš u Košutnjak i kojim delom voziš?
Juče (ili beše prekjuče?) sam se spustio niz Topčider, pored kasarne, pa kod pumpe odmah desno, kroz onaj katastrofa podvožnjak, pored restorana Košuta, pa gore. Mislim da je ljude bolelo dok su me gledali. :) Mada izgurah sve, pa pored Devetke sve gore do vodotornja. Bio je kraj vožnje, pređoh pre toga dosta uzbrdo, ali definitivno bi mi i inače bila teška etapa. Pa me baš zanima gde se ti tamo vozikaš?

:D

nije losha ni ova, al bolja ti je prva.

ce ti uzvratim u slichnom maniru, kad bidem raspolozen za rimovanje :D

ja dodjem prvo do ade...jelte....naravno :D....pa onda se pentram po vlajkovoj nekoj ruti, iznad ade, onim ulichicama i izbijem kod parka u pozeshkoj i uz park ga pentram uzbrdo i dodjem do vrha koshutnjaka.
odatle odmah ulazim u shumicu i cepam par stazica i spushtam se kod hajduchke. ako imam snage za josh jedan uspon, pentram se ulicom uzbrdo pa ponovo...ako pak nemam, novim mosticem do ade, krug-dva josh....pa gajbi...

Poslednja izmena:
Danas pobegao sa posla sat ranije i nazalost nisam stigao na vreme na testiranje bajseva,subotom rade do 15h.No dobro,bice dana:)
Ovako na oko opako mi se svideo Cannondale Flash carbon i Scott Scale 20 i 30.Treba nekom bubreg:d?

Uzeo sam spd patike i juce odvozao prvu voznju, osecaj je ekstra. Ne znam koliku jacinu da stavim na pedalama, za svaki slucaj sam stavio najslabije.
Tako da sam usao i ja u krug SPD. :)

@wolf
shteta, imash i danas, pa probaj da stignes.
za bubreg mi se javi na PM...hahahahah :D

@johny b
oleee...dobro doshao u spd klub :D...za pochetak stavi tako kao shto si it namestio, dok se ne uhodash, posle mozda malo nategni.

Jutros grupno krenuli iz Jagodine do Ćuprije,posle su ovi sa drumasima otišli do Varvarina,a mi se vratismo preko Supske i Glogovca za Jagodinu ,37km ukupno.Potom smo otišli na piće dok smo čekali da se vrate ovi sa drumasima,častili ovi iz radnje:) Probao sam većinu modela,pošto se vozilo po asfaltu najviše su mi legli hardtail karbonci,posebno Canonndale sa Lefty vilom.Ima neko 4k evra na zajam?:) E sad ćete me verovatno zahebavati ,ali sam se takodje oduševio i onim e-bajsevima.Od kafića do servisa uzeh jedan,kaže mi gazda odusevices se.Ja u fazonu "ma kako da ne".Bajs ima cirka 20kg.*** ala ono ide ko blesavo.Dva okreta padala i već idete 25km na sat.Preko 25km elekromotor prestaje sa radom,navodno je u pitanju neka eu regulativa.

Prilozi

• 2012-07-01 11.35.09-1.jpg
    2012-07-01 11.35.09-1.jpg
    54.3 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
Btw, danas se jedva naterah na vožnju, jer je kod mene duvao malo jači vetar. Izgubio volju, pa posle krenuo više na Silu (što bi rekao moj dobri prijatelj Joda). Jedino pametno je što se naterah uz Čukaričku padinu i izgurah je u 13. brzini. Jupi. Ali sveukupno bezveze, nisam nigde ni bio, niti sam išta snimio. Sad moram sutra opet, da snimim neki novi deo grada. Još se razmišljam da li Karaburmu ili Banjicu. U stvari, išao bih na Banjicu, ali prosto ne znam s koje strane joj je gore prići. Ili se pentram do pet solitera, ili se pentram na Vidikovac iz Rakovice, katastrofa. Uspon na Banjicu bar ima dve trake, pa ću verovatno tamo da se penjem, a onda do Autokomande i Mostara, pa nazad preko Banovog brda i Košutnjaka. Ako ne bude vetra i ako me ne bude mrzelo. :)

Ako treba da dodjes do Banjice a zelis manji uspon, a dolazis iz pravca Lisicjeg potoka ili Kanarevog brda, kad dodjes do raskrsnice Borske i Pere Velimirovica kad krenes uzbrdo ka 5 solitera skrenes prva ulica desno i picis pored Tehnogasa, izlazis na TC Banjica. Na vecini dela je manji uspon osim mozda 200 m gde je bas bas uspon kad prelazis Banjicki potok.

Poslednja izmena:
Pogledajte Cannondale od pobednika danasnje etape na tour-u Petera Sagana.

Al' Demios leti sa belim gumama, barem 15% brže nego sa crnim. :D

(vozio maločas sa njim, pa se lično i personalno uverio)

Poslednja izmena:
jes', ja leteo, al pokida me drfedja na nekoj chelichani i to sa pola snage :D

@wolf
Joj meni je previse ruzan lefty, ne bih to mogao da vozim :)

@demios & dzoni
Se vozite stazama sutra/prekosutra? Mozda banem do grada, nisam ni ja jos siguran kad, taman da oprobam novo sediste uzbrdo i na malo duzoj voznji.

Ako i vozimo(o), to je negde posle 17h. Pre toga je prevelika vrućina/sparina, pa gledam(o) da izbegavam(o).

Pa ako ti odgovara termin, lako ćemo da se dogovorimo. :)

Nisam ni mislio da dodjem u 10h ujutru da se vozim, danas sam imao naporan dan tako da se sutra spava :D
Tako sam nesto i mislio, da oko 16-17 krenem od kuce, malo se provozamo, i po mraku vratim.

Aj cucemo se jos, a i cekamo Milosa da se javi :)
Samo kad mi bude video lulu i korman ima da pozeli da se ne vozi vise samnom :d

ja cu josh danas moozda voziti, tkdjer posle 17h, ada, mozda koshutnjak lagano.
malo sam se smorio i umorio :D......16x sam zaredom vozio po ~50-60km...a prekosutra mi stize draga, idem u tazbinu, pa tek za ~7-10 dana ponovo sedam na bike :D

shto? shta ti fali luli i volanu? neshto si budjio?

kad dodjes do raskrsnice Borske i Pere Velimirovica kad krenes uzbrdo ka 5 solitera skrenes prva ulica desno i picis pored Tehnogasa

Vidiš, nije mi palo na pamet. Nekako u mislima automatski idem skroz gore... Dok stane ovaj glupi vetar imam dovoljno vremena da razmislim. :)

Vetar duva lomi grane,
da ga ne obori boji se cane,
'će čeka malo da oluja stane.

Vetar stade, al' je 12 sati,
ko ce sad po vrucini da se pati,
pa Cane od besa, samo se klati.

Jer najjachi je tek kad svane,
da, to je taj chovek bez mane,
putopisac naš stari, Cane.

Nije baš majstorčina neka,
trekovom frivilu sada nema leka,
industriju zamena 'itna čeka.

Axel vishe ne meće u ruke,
ne želi više da plače od muke,
i čuje te strašne raspad zvuke.

:D

Stavio sam homemade varijantu nosaca za mobilni posto se spremam za neku duzu voznju gde ce mi trebati navigacija, pa je sve natrpano :)

Ja cu sad lepo da izdetaljisem bajs, pa ako se odlucim posle da se zaputim za grad pustam vam obojici poruku, ako se vidimo - super, ako ne - drugi put :)

Može li neka slika tog nosača?

@demios
:D Vrlo zanimljivo, neobična varijanta u trostihu, retko se viđa. Svaka čast. Mada treba da poradiš malo na ritmu. ;)
I nemo' da baksuziraš sa frivilom, ti reče da nema frke sad. :) Btw, stvarno misliš da sam bez mane? :D:D:D

GoPro
Pomenuh problem sa pucanjem nosača, pa je red da izvestim o razvoju događaja. Prodavac je bio malo trom. No, kontaktirao sam direktno GoPro podršku (na predlog prodavca), oni tražili da pošaljem sliku polomljenog dela i adresu. Malopre mi stiglo obaveštenje da će odmah da mi pošalju zamenu. Sveukupno je prošlo nedelju dana od žalbe. Sad još samo da stigne deo, da vidim da li je sve ok. Nisu ništa gnjavili, nisu tvrdili da sam ja isekao nosač i tome slično. Još samo da naprave neki GPS dodatak... :)

Ajde.

Ja čekam nove točkove, pa ću da vozim, prolazi mi sunčano vreme.

Vrh Dno