Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ma nije, belo je danas u modi. :d

Taman ces biti u trendu, a i nece ti bajk mnogo sunce privlaciti pa se neces ni znojiti toliko. :d

Koliko otprilike kosta stelovanje zadnjeg menjaca u Planetbike-u na Dorcolu? Nesto se sjebalo, a ne umem sam da ga nemstim. Mozda trebju i da se menjaju sajle.

I ja volim noću preko leta, jer danju ubiva sunce i pretoplo je ne može da se diše a i nemam vremena, pola dana visim na Tamišu a pola na basketu/fudbalu. Svako leto tako, više pređem noću nego danju :D. Po meni je jesen zakon za biciklizam, toplo i suvo, stabilno vreme (za razliku od proleća) a nije pretoplo - idealno. Tad već i manje ima ovih sportova sa loptom, ljudi se vrate obavezama, klinci školi/fakultetima i onda mi se stvore savršeni uslovi za skoro svakodnevno peglanje po drumovima :).
Prethodnu noć sam čekao NBA u tri pa sam opleo od ponoći da ubijem ta tri sata :).

Dule kako napreduje onaj drumaš, si uradio nešto?

Nisam nista jos, nemam vremena :( Stiso me fax sad, tek cu mozda sredinom jula naci slobodan prostor, ali pitanje i tad... Polako, resice se :)

Koliko otprilike kosta stelovanje zadnjeg menjaca u Planetbike-u na Dorcolu? Nesto se sjebalo, a ne umem sam da ga nemstim. Mozda trebju i da se menjaju sajle.

Mislim da oni bez 300 din ni ne gledaju bajs. :)

Ako ti nije baš hitno, mogu ti ja naštelovati menjač za dž. Ali, sutra ujutru idem za Loznicu (bajsem, naravno) i vraćam se tek u ponedeljak, pa tamo od utorka ću imati vremena.

Pa eto, ako bi da uštediš i da naučiš sam kako se podešava menjač, vidimo se od utorka. U suprotnom, ***a. :)

Bas su ti fino legle gume, jedino sto ces ziv da se iscimas sto se tice odrzavanja:(

@dule sredjeno:)

Mislim da oni bez 300 din ni ne gledaju bajs. :)

Ako ti nije baš hitno, mogu ti ja naštelovati menjač za dž. Ali, sutra ujutru idem za Loznicu (bajsem, naravno) i vraćam se tek u ponedeljak, pa tamo od utorka ću imati vremena.

Pa eto, ako bi da uštediš i da naučiš sam kako se podešava menjač, vidimo se od utorka. U suprotnom, ***a. :)

Hvala na ponudi, ako ne uradim nista do utorka, javljam se. :)

A znas li da li neki od ovih servisa u blizini bici staza (i NBG) ima neki alat za proveru kuke menjaca. Malo je iskrivljena pa pretpostavljam da je i ona problem. Probao sam sam da je ispravim cekicem ali ne ide, jos sam je i malo spljesako pa sam morao da je turpijam da bi mogla da ukolpi na ram.

Drugo pitanje. Da li kada kupim novu sajlu za menjac, na njoj vec ima ona kao kuglica na kraju koja ulazi u sifter ili se ona montira nekim posebnim alatom.

Kuka je generalno potrošni materijal i ne postoji neki specijalan alat za nju. Pošto aluminijum i nije mnogo savitljiv materijal, možeš par puta da kriviš i ispravljaš kuku, posle toga dolazi do zamora materijala i kad je ponovo budeš ispravljao, može da pukne. Kupovina nove za ''naše'' bajseve (Polar/Capriolo) i nije neki bauk, dok za bajseve bez zastupnika je poprilično čupav posao. Imaju svoje neke mere, uglove savijanja... pa ako dođe do toga da ti kuka pukne, vidi na cikloberzi da l' ima polovnih i na njihovom forumu se raspitaj za lika koji pravi ''custom'' kuke.

Što se tiče sajle za menjač, ona je oko 20-30 din i postoji kuglica, zavarena/zalemljena je na kraju sajle.

U svakom slučaju, ako se ne snađeš, vidimo se. :)

Poslednja izmena:
Uzmi belu domacu mast da podmazes sta treba :D

Au koliko postova za samo par dana, odlicne slike Nex, steta sto se nisi popeo na Kablar :)

Trazio sam novu kuku, ali u planetbike-u nema. Imaju samo za aktuelne modele, a moj Mirage je iz neke 2009e, 2010e (kupio sam ga polovnog prosle godine, ni ne znam tacno kad je izasao iz radnje). Video sam da postoji taj neki koji pravi kuke na cikloberzi, u planetu sam dabio broj i od nekog drugog "prozivodjaca", ali ih ne bih jos zvao, bar dok ova ne pukne. Ne verujem ni da oni prave nove za ispod 10e, a na oglasima sam pre par meseci video ovaj moj ram za 35 .

Evo i mog ljubimca, ima par stvari da se zamene, u sustini nije los. :)

DSC_0235a_resize.jpgDSC_0236a_resize.jpgDSC_0237a_resize.jpg

Znaci ja bolje odmah da kupim jednu kuku da imam u rezervi, da mi ne kazu kad je (ne daj boze) polomim za koju godinu da je ne prodaju :S

Uf, mirza, ooodlican!

eo malo da apujemo temu.

prvi i trenutni :)

sretoh gizmo-a na crvenoj zveri.

slidze by zamzung galaxy s3 (gizmo)

Prilozi

• 20120625_182705_resize.jpg
    20120625_182705_resize.jpg
    275.1 KB · Pregleda: 154
  • 20120625_182719_resize.jpg
    20120625_182719_resize.jpg
    256.2 KB · Pregleda: 135
  • 20120625_182731_resize.jpg
    20120625_182731_resize.jpg
    285.5 KB · Pregleda: 135
  • 20120625_182739_resize.jpg
    20120625_182739_resize.jpg
    287.2 KB · Pregleda: 110
  • 20120625_182749_resize.jpg
    20120625_182749_resize.jpg
    279.5 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Pipli, tražim točkove klase A, sadašnji ne mogu da izdrže moju vožnju. Preporučena mi je radnja na Čukaričkoj padini. Ima li neki još predlog gde da tražim za slučaj da se taj jedini koji imam izjalovi?

Au demiose.. odlican bajs al zar mora ovoliko belo :D Pa ovo je bas za najfensi uslove voznje :) Zamisli zuto blato, ilovacu na ovoj pure white :)

Jel ti reko Gizmo da bi se slagao ovaj fon uz bajs :D

HTC One X white.jpg

Dobre su obe bicikle, bas se lepo slazu, crveno belo. :D

Pipli, tražim točkove klase A, sadašnji ne mogu da izdrže moju vožnju. Preporučena mi je radnja na Čukaričkoj padini. Ima li neki još predlog gde da tražim za slučaj da se taj jedini koji imam izjalovi?

Koja radnja na Cukarickoj padini? Ovde ima samo Capriolo, snadbeven losije od one njihove dve radnje u centru.
Sta su tockovi A klase? :D

Jel moze da mi neko pomogne oko kupovine bajsa. Rekreativno bih vozo po 30-tak kilometara najvise dnevno. Nesto da nije skupo a da je realtivno kvalitetno. Video sam u planet bike neki POLAR crno beli 200 tinjak evra.... Nije los. Sta mi preporucujete?

Uzmi kao moj, ja sam zadovoljan, a u proseku vozim i manje od tih 30km dnevno. Zasad sam presao nesto preko 2000km ove sezone i zadovoljan sam.
Ako nisi pratio temu, pricam o Polar Mirage Pro. Kosta oko 280e u Planet Bikeu. Tj 31650din.

@demios
Lepsi mi je Specialized, ovako u prirodi mi se cini malo mnogo belim tvoj Scott. Ali sacekacu da vidim uzivo pre nego sto kazem da je preterano beo :D

Koja radnja na Cukarickoj padini? Ovde ima samo Capriolo, snadbeven losije od one njihove dve radnje u centru.
Sta su tockovi A klase? :D
Ta radnja, ali covek koji radi u njoj.

Tockovi A klase su najbolji. Doduse, to je neformalna kategorizacija, ali se zna da se podrazumeva visok kvalitet.

Gde mogu da kupim Freewheel 11-32 T ili nesto priblizno sa sto manjim brojem zuba na pocetku zbog brzine. u pitanju je 7 brzina Freewheel vrsta zupcanika ??? molim vas pomozite.

@dule0911

Mene isto zanima Mirage Pro, ako nije problem koje si visine i koju velicinu bajsa vozis?
Probao sam jos samo Scott Sportster ali mi je XL mali.
Imam 198cm, Mirage u velicini XXL mi nekako deluje veliki kada sedim, kao da sam mnogo napred nagnut. XL mi deluje kao taman, mada su me u prodavnici ubedjivali da je za mene XXL.
Vrlo moguce da su u pravu, a da ja jednostavno nisam navikao na bicikl odgovarajuce velicine, jer vec 10 godina vozim manji nego sto treba, vrlo moguce da je nesto tipa velicine L, a sediste i volan izdignuti naravno i preko dozvoljenog. Pa sad kad sednem na odgovarajuci ne mogu da procenim.
Sta mislite za ovu visinu koji je bolji, XXL pa da eventualno pomerim sediste malo napred ako treba ili kracu lulu, ili XL i obrnuto od ovog, dakle sediste nazad i duza lula ako treba?

Ja sticajem okmolnosti nisam mogao da biram velicinu, tj imao sa varijantu da dam stari bajs i doplatim za XXL sto sam i uradio. Imam 189-190, sigurno bi mi vise odgovarao XL ali i sa ovim ramom sam prelazio po 120-140km u danu bez nekih bolova i neudobnosti. Pritom mi je sediste pomaknuto nazad a ne napred :)
Tako da bi za tebe bio XXL taman, samo se nisi navikao na poziciju sedenja verovatno.

Gde mogu da kupim Freewheel 11-32 T ili nesto priblizno sa sto manjim brojem zuba na pocetku zbog brzine. u pitanju je 7 brzina Freewheel vrsta zupcanika ??? molim vas pomozite.

Shimano je pravljenje takvih freewheel-eva ukinuo pre par godina. SRAM takođe.

Sa tako malim brojem zupčanika, freewheel tj. račnu na navoj nećeš naći zvaničnim putem u prodavnicama (kod nas). Jedini način ti je da taj točak kojeg imaš prebaciš na neku nablu za freehub-om i kupiš kasetnu račnu - sedmofaz. Tu, opet dolazi do drugog problema. Nable/freehub-ovi koji se trenutno prodaju kod nas (i u svetu) su obično pravljeni za 8/9 sisteme i nešto su širi, pa će ti za 7-ofaz kasetu trebati i distanceri koji u stvari popunjavaju slobodan prostor na freehub-u. Plus, te distancere je veoma teško naći. Nema u prodavnicama, nema u manjim servisima, na oglasima se tako nešto skoro i ne viđa.

Kako god okreneš, ako uspeš tako nešto da nađeš (račnu 11/12-32) i distancere, svaka čast! U suprotnom, to ti je što ti je. Ili prelazi na više brzina ili teraj 7-o faz i dalje.

Dobre su obe bicikle, bas se lepo slazu, crveno belo. :D

Ja sam vise za crno belu varijantu:p

Rekoh ti pre neki dan da ti je super bajs,samo se strpi i izbegavaj da ga vozis dok ne sredis onu zbicu.Da ne napravis osmicu od tocka:D
Ako budes imao vremena navrati u subotu do Jagodine,trebalo bi da u Integru stigne razno zverinje iz Planetbike na testiranje.Nazalost testiranje najverovatnije nece biti besplatno,ali razgledanje se srecom ne naplacuje.

ma specialized je neprevazidjen, a i prva ljubav zaborava nema :)

a mora belo toliko, bela je sad u modi, a ja je pratim :D:D:D

Poslednja izmena:
Vrh Dno