Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ne nagovarajte čoveka da se vrati, gde ću posle da kupim Agamu :) . Šalim se naravno, ali sam sebe potpuno bacio u rebus, da li da uzimam bajs i šta uopšte da uzimam. Eh, kad se ne razumem u sve ovo, tad bih možda jurio i polovno. Ajde onda neka pomoć pri pretraživanju cikloberze i ciklonauta, u potrazi za nečim solidnim sa Sram opremom (što više čitam, to mi je Shimano gori) i ostalim kvalitetnim 300-350e, od toga nemam više. Sram valjda nema problema sa ghost shiftingom i koliko čitam, on je "namesti i vozi" sistem, ima manje pokretnih delova tako da manje može nešto poći po zlu i svi pominju koliko je crisp menjanje brzina. Nisam pametan.

Nemoj samo na sram da se ogranicavas. Nije ni Specialized za bacanje:p

Sjajna tema, citam i uzivam.
Do pre 4 godine sam prelazio izmedju 2000 i 3000km po sezoni, a onda sam kupio motor i sad
sam sretan ako napravim i 1000km. Vazno da su dva tocka :)
Stalno vozim solo, niko iz mog drustva ne vozi a i kad nadjem nekoga obicno bude penzionerska voznja.
Sutra planiram malo do Ade i starim makiskim drumom do Umke i nazad, to je tura od nekih 40-50km zavisi koliko vam treba
do Ade, pa ako ima raspolozenih neka me kontaktiraju na PM.

Poslednja izmena:
Johnny i Demios hvala na detaljnim odgovorima.Nista za pocetak cu zbog budzeta ici na klasicne gume,kasnije cu videti da predjem na tubeless.Nije mi frka zbog tezine,vec da ne ostajem na cedilu na 15-20km od kuce pa da secam biciklu.Mahom vozim asfalt i najcesce pokupim neki trn ili srcu,mada sam jednom prilikom pokupio eksercinu mal nisam felnu izbusio.

Sa sobom poneses rezervnu gumu, alat i za 5min se sve sredi, ljudi cak nose i zice sa sabom, stave ih ispod sticne.

Ma žice su već teška artiljerija :), najbolje sad i stalak za centriranje na leđa. Ta full oprema i alat su više za bisage i za višednevne vožnje i kampovanja, pogotovo po prirodi, planinčinama i nedođijama gde nema ljudi, a za 20, 30, 50 km od kuće i gde ima civilizacije dovoljno i guma + pribor za zamenu i krpljenje iste. A sitne a korisne stvarčice koje ne zauzimaju skoro ništa mesta i ne povećavaju težinu su uvek dobro došle.
Moja lista koja je uvek na biciklu je sledeća:
dve torbice, trouglasta na ramu i nju kabanica zauzima potpuno, jedino još stane vilasta 15tica, šta ću kad nemam quick release na zadnjem točku :(.
ispod sedla najveća e-bike torbica koju su imali u planetu i jako sam zadovoljna njom, taman stane ono što mi treba, rezervna guma, malecki lepak (koji nadam se neću načinjati :)), flekice, parče šmirgle, tri čelična pajserčića za gume, papirne maramice, presta adapter, sram powerlink, onaj majušni imbus za kočnice (šta ćeš logan krš oće nekad iz čista mira da se poremeti, pogotovo ako ga otkačinješ) i stane taman još novčanik i telefon.
Pumpa je uz bidon na ramu, i miran sam.

Poslednja izmena:
Problem MTBa sto ne moze da ide brzo kao hibrid/drumash je sto mtb nema 28" tockove :). Msm, mozes ti da motas 35-40 km/h ali ces se brze umoriti na mtb.
Ovo receno mozete i da preskocite, al ono.. just saying :)

To jeste, imaju vece tockove. Ali stavi ti na MTB tabulare ili one tanke gume kao sto su na njima. Pa ces da vidis kako ces da pedlas i sa njim bez problema 40km/h. Ja sad sa mojim gumama 1.75 pedlam oko 30km/h. Kada sam imao 1.5 isao sam bez problema 35-40km/h, a sa onim jos tanjima je jos lakse.

A sto se tice voznje za vikend i ja sam raspolozen i odgovara mi. Mozemo da se organizujemo pa da malo pedlamo po gradu, Ada, savski i zemunski kej, 25 maj...

Penzioneri 2 poena, odrasli 5, a mala deca ∞.
O da :) Ja vozim po Adi vikendom, 5 krugova sto je nekih 40 km i to mi je sasvim dosta. Moj problem je sto nemam gde da drzim bajs u stanu a posto iznajmljujme bajseve na Adi, obicno su blagi uzas i tiha jeza. Da stvar bude gora i nemam neki izbor posto sam previsok (207 cm) i pretezak (123-125kg) pa mi bilo koji bajs sa Ade dodje kao kazna :(

super, onda se vozimo, mozda chak i od sutra. ostavite i brojeve fona ovde ili na PM.

nego, meni buraz poruchio da mu ipak ne shaljem bajs jer nece da mu ga poklanjam bzvze kad nece da ga vozi mnogo (to je bio uslov poklona :D, samo je mogao ranije da mi to kaze, al dobro, shta je tu je).
tako da, pre no ode na oglase, ako nekog od bench ekipe zanima ovako neshto za, po meni vrlo povoljnih 320e, nek se javi na pm ili onaj gore broj moba.

specialized stumpjumper fsr comp 90mm
oprema lx/slx, zadnji xt rapid rize, hidraulika deore, vila manitou black 120mm, tochkovi mavix 317/dt/rockrider itd itd.

nadam se da modovi i admini nece imati nishta protiv ovoga. ukoliko hoce, neka brishu.

Prilozi

• IMG_2690_resize.JPG
    IMG_2690_resize.JPG
    287.3 KB · Pregleda: 217
  • IMG_2691_resize.JPG
    IMG_2691_resize.JPG
    253.4 KB · Pregleda: 172
  • IMG_2692_resize.JPG
    IMG_2692_resize.JPG
    275.4 KB · Pregleda: 157
  • IMG_2693_resize.JPG
    IMG_2693_resize.JPG
    235.2 KB · Pregleda: 147
  • IMG_2697_resize.JPG
    IMG_2697_resize.JPG
    289.2 KB · Pregleda: 143
To jeste, imaju vece tockove. Ali stavi ti na MTB tabulare ili one tanke gume kao sto su na njima. Pa ces da vidis kako ces da pedlas i sa njim bez problema 40km/h. Ja sad sa mojim gumama 1.75 pedlam oko 30km/h. Kada sam imao 1.5 isao sam bez problema 35-40km/h, a sa onim jos tanjima je jos lakse.

Ja na mom Mirazu imam 1.25 :)

Koje gume imaš, jel Kenda Kwick Roller? Pretpostavljam pošto ne znam za druge da ima kod nas.
Jesi li imao problema sa češćim bušenjem? Meni su se satarile već 4 unutrašnje, poludeću ne znam zašto se to događa, još sad ne mogu da nađem unutrašnje koje oću, ima samo kendine koje mi se ništa ne sviđaju tanke su i katastrofa brzo opadne pritisak, svaki čas dopumpavanje a još su duplo skuplje od deestone i ritchey.
Bočno mi se izrešetaju ali samo tako, bez trnja. Pojave se polu-rupice što se vidi kad se malo naduva i kasnije pošto je mesto načeto probije skroz. Da li je možda od oštrog kamenja, ali kako onda načne unutrašnju a ne probije spoljnu... Prošao sam jednom ove godine kroz neki nasuti tucanik, ali bilo svega 100-tinak metara i utabano. Ali iste probleme sam imao i prošle godine.

super, onda se vozimo, mozda chak i od sutra. ostavite i brojeve fona ovde ili na PM.

nego, meni buraz poruchio da mu ipak ne shaljem bajs jer nece da mu ga poklanjam bzvze kad nece da ga vozi mnogo (to je bio uslov poklona :D, samo je mogao ranije da mi to kaze, al dobro, shta je tu je).
tako da, pre no ode na oglase, ako nekog od bench ekipe zanima ovako neshto za, po meni vrlo povoljnih 320e, nek se javi na pm ili onaj gore broj moba.

specialized stumpjumper fsr comp 90mm
oprema lx/slx, zadnji xt rapid rize, hidraulika deore, vila manitou black 120mm, tochkovi mavix 317/dt/rockrider itd itd.

nadam se da modovi i admini nece imati nishta protiv ovoga. ukoliko hoce, neka brishu.

Nisam video da si ovde stavio koju opremu ima. Mogu reći da mi se dopada i da sam siguran da ga pazarim, ali sam laik što se tiče opreme koju ima. Kako se on kotira u odnosu na Agamu na primer po opremi, kvalitetu rama, itd, čisto da vidim otprilike. Mislim, mogu samo tebi i drugima koji se razumeju u ove stvari da verujem na reč, ne znam šta je dobro, to mi je najveći problem. Kad je već okačeno, mogu i ostali da bace komentar, mada čisto sumnjam da ima bolje od ovoga, tako da pazarim od tebe sigurno.. ali čisto da budem na sigurnoj strani.

Covek je sve lepo nabrojao sta ima od opreme, menjace, kocnice itd. Procitaj jos jednom. ;-)
A sto se tice kvaliteta totalno je glupo porediti Agamu i kotirati je sa ovakvim nesto. Malo procitaj na netu o Specialized biciklama, pogotovo za ovaj model i bice ti sve jasno. ;-)

O da :) Ja vozim po Adi vikendom, 5 krugova sto je nekih 40 km i to mi je sasvim dosta. Moj problem je sto nemam gde da drzim bajs u stanu a posto iznajmljujme bajseve na Adi, obicno su blagi uzas i tiha jeza. Da stvar bude gora i nemam neki izbor posto sam previsok (207 cm) i pretezak (123-125kg) pa mi bilo koji bajs sa Ade dodje kao kazna :(

2 rupe na zidu je sve sto ti treba mozes i iznad kreveta da ga drzis

aaaa.jpg

wall%20bike%20rack.jpg

wall%20mount%20bike%20rack.jpg

6-9-09bike1.jpg

Prva slika je od naseg coveka koji pravi ove drzace imas ga u oglasima na cikloberzi, kostaju 10 evra.

Sto se tice velicine bajsa za tebe juri neki od 24 incha opet u oglasima, kod nas nema nov da se kupi.

Gde da juri 24 incha ram, mislim da ta velicina rama i ne posoji. :-D Mislim da je najveca je 22 incha ili 23 i bice mu ok za njegovu visinu. :)

Inace ovo je stvarno prava stvar za kacenje bajsa u sobi, ko ima mogucnosti za to. Jer je opet tu i najsigurniji. :)

Ako bude nesto od voznje za vikend, javite mi na PM. Subotom radim do 3 i slobodan sam oko 5 za voznju.

Tapa iPhone Talk

Poslednja izmena:
Ja ovo teram 2. godinu. Prezadovoljan sam. Kako uglavnom vozim po putevima, treking mi odlično vrši posao. Dugo sam tražio bajs sa velikim ramom i kad sam ga napokon nahvatao, ne ispuštam ga. S obzirom da imam 120kg, prezadovoljan sam. Imamo sam razne, i skuplje bicikle, ali mi je ova legla ko pedu na nošu :). Inače, sve svoje bicikle sam sam servisiram, ako nešto zatreba.

Prilozi

• DSC00016.jpg
    DSC00016.jpg
    646 KB · Pregleda: 180
@gizmor

i ja sam ubedjen da ce ti se dopasti, sve delove sam detaljno oprao sa axellom pre sklapanja, sklopljen je extra i uzivo izgleda barem 30% bolje nego na slikama jer sam operisan od fotografisanja.
odgovorio sam ti na PM sve, pa de ne gnjavimo temo sa tim vishe

Gde da juri 24 incha ram, mislim da ta velicina rama i ne posoji. :-D Mislim da je najveca je 22 incha ili 23 i bice mu ok za njegovu visinu. :)

Ja imam 203 cm i vozim bajs od 24 incha. I naravno da mu nece biti dovoljna ni od 23 incha jer sam se sa najvecim Capriolom od 23 incha namucio kao da sam vozio decji bicikl.

Covek je sve lepo nabrojao sta ima od opreme, menjace, kocnice itd. Procitaj jos jednom. ;-)
A sto se tice kvaliteta totalno je glupo porediti Agamu i kotirati je sa ovakvim nesto. Malo procitaj na netu o Specialized biciklama, pogotovo za ovaj model i bice ti sve jasno. ;-)

Video sam ja šta je on napisao, ali djaba kad su mi to španska sela :) . Za biciklizam ste me tek zagolicali otvaranjem teme, čitam ja na netu polako šta se gde kotira od opreme, ali treba vremena pohvatati sve heh. Pogledao sam u međuvremenu Specialized marku, ali i opremu koju daje demios, ispada odlično ovo :)

serije/klase opreme:

od najlosijeg ka najboljem (za mtb) : tourney,altus,acera,alivio,deore,slx,xt,xtr (slx je novina nastala podelom lx serije na serije za treking i mtb).

kod kupovine novih
tourney i altus izbacite odmah iz razmatranja to su krsevi, altus i acera dobro za pocetnike pa upgrade posle na min deore
kod kupovine polovnih nista ispod deore pa do xt. xtr izbegavati jer je skup za zamenu a mala je sansa da ce neko da vam pokloni deo ako nije vec izraubovan.

Video sam ja šta je on napisao, ali djaba kad su mi to španska sela :) . Za biciklizam ste me tek zagolicali otvaranjem teme, čitam ja na netu polako šta se gde kotira od opreme, ali treba vremena pohvatati sve heh. Pogledao sam u međuvremenu Specialized marku, ali i opremu koju daje demios, ispada odlično ovo :)

Ma ne brigaj brigu. Ja kao lajik mogu ti reći da je ovo što demios prodaje zverina za Agamu. Kao da porediš Demiosov bike i Agama

Ok je bajsic, jedino je malo losija vila, ali ce da vrsi posao, bajsic je za of road voznju super, samo da se naviknes na diskove, stanje bajsa se cini ko nov, tako da vidim da si se ti razmisljao oko kupovine Agame, e ovo je dosta bolje.

Ok je bajsic, jedino je malo losija vila, ali ce da vrsi posao, bajsic je za of road voznju super, samo da se naviknes na diskove, stanje bajsa se cini ko nov, tako da vidim da si se ti razmisljao oko kupovine Agame, e ovo je dosta bolje.

Edit: Evo preteko me Bishop za Agamu

@a c a Potpuno se slažem.. :) Pa pogledajte samo šta vam nudi capriolo u klasi do 200e, 90% je to tourney. :)

Kako stoji alivio, ja treba da uzmem bajs sa zadnjim deore, srednji alivio i pogon takodje.. ?

de je loshija vila :D ne postoji laksha vila (1700g) sa oprugom i sa tolikim hodom, alu vrat. mana je shto nema lokaut, ali ima valjda kao neki spv, mini lokaut ili brain, kad ustanesh na bajsu da ga kidash ne skache vila gore dole, gotovo ni malo. ovi leshevi tipa dart, tora, santurache razne i slichne imaju em majni hod, em su teze jedno pola kile, a o izdrzljivosti da i ne prichamo.

To je to onda, superiška dil :)

Videces tek kad sednes na njega i napravis koji krug, treba da se osecas mocno na njemu, desava se cesto da se ljudi ne priviknu na sediste koje dodje uz bajs, ako vidis da ti ne odgovara trebao bi ga zameniti nekim koji ce ti biti udobno, i jos ulozis malo u opremu, svetla, brzinomer, torbica, alat ...

@ demios
Ne znam bas dal moze da se takmici sa RockShox Tora

Poslednja izmena:
Bas super tema, tek sada videh :)
Vidim da se ovde vozikaju sasvim propisni bajkovi pa da pitam da li neko mozda zna gde bih (najblize nisu) mogao da servisiram Magura HS33 kocnice?
Cenim da treba da se dolije/zameni ulje a skoro svi "majstori" za bicikle koje sam pitao po nisu su me samo otkacili..
Na kraju ima da ih stavim na oglas za budzasto i da si kupim vbrake.. :/

Nazad
Vrh Dno