Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Lol.... :D

Evo jedan odlican video za one koji misle da se sa drumskim biciklom ne mogu izvoditi offroad ''akcije'' ...

Ne daj Boze da mu pukne ram, rascep je ostriji od zileta, a moze da ga posece po preponi gde je glavna arterija. Ne bi imao sanse da prezivi ni da se posekao u bolnici.

nono.gif

Idi, bre, u qratz, Aco, kad takve mentalne slike projektuješ, skvčile mi se vrećice za čaj.

Dupli rizik :) . Gde ćeš naći bolji adrenaline rush od toga heh.

Karbon je izuzetno cvrst i lagan, medjutim problem je ako se pojavi i najminijaturnija pukotinica - ode sve dodjavola.

po prognozi sutra i prekosutra kisha, valjda nece i nedelju da zakachi. ako bide promena, moze i u subotu.

Nabavite bici kabanice :), ja se za kišu više ne brinem gde god krenem. Ima u NS kod Kineza kod okretnice četvorke, samo 300 dinži a nepromočiva, ne zauzima mnogo mesta dobro se spakuje i štiti komplet, prebaci se duži kraj preko ruku i kormana. Toplo preporučujem svakom.

ne mogu, mrzim kishu samo tako, ali bash bash, pogotovo na bajku, a josh kabanicu da turim...:D

nego stavljacu neke tubeles zahebane ultra brze gume pa javljam utiske. 650g manje za 90e :D

Pozdrav drugari, super je tema.

Da se prestavim (i svoj bajs) :)

Vozim isti bajs već 8-9 godina, ne znam ni ko ga je napravio, a ni gde, tada je koštao nešto preko 100€ (znači najgori). Čelični ram sa zadnjim amortizerom, znači onaj sa debelim elipsastim cevima. Možda se čini težak ali ja uspevam nekako da izguravam uzbrdicu na Banjicu ili uspon na Kalemegdan sa Save (Julino brdo je već previše, tu moram peške :D). Menjana oba menjača, ručice, kočnice, zadnji zupčanik, spoljne gume, prednja viljuška (***, jedna po jedna stvar se rasklimatavala). Možda izgleda kao da će da se rapadne ali do sada me nije izdao.

Elem, ajd da vidimo kad može da padne to okupljanje biciklista sa Bencha. Bilo bi mi vrlo drago da dođem, dojadi mi da stalno vozim sam.

Recimo, ajd prvo da se dogovorimo oko mesta sastanka (a možda i da bude više od jednog mesta, zbog rasporeda ljudi po gradu, pa da se postepeno sastajemo). Kažite odakle polazite (koje naselje) pa da vidimo šta može da se iskombinuje. Možda nešto može da se uradi sa Google maps-om (da ucrtamo svoje lokacije pa da vidimo gde bi bilo najbolje mesto sastanka)

Ja sam u južnom delu grada (Petlovo brdo), ali mogu da krenem i iz Žarkova. Šta vi velite?

Ja sam slobodan kad bilo jer nemam ovih dana nastavu, a ni ispite.

Pozdrav.

Samo da javim da sam pazario Demiosov bajk, raskusurali smo se i biće mi došlepan sutra. Izbombardovao me je informacijama do zadnjeg šrafa, gde sam ja naravno blenuo kao tele :) . Dobro, to nije moj fah (barem ne još heh), potpuni sam laik za bajkove :) . Našao sam kad da testiram bajk, po kiši... tako da sam uspeo čak da se izlomim po prvi put (o da, moguće je), ali šteta nije velika, ogrebao sam platformu pedale i čep na ručkama.

Kao kad seljaku daš nešto novo i nepoznato, bukvalno nikada nisam imao susret sa diskovima (a kamoli profi bajkovima u celini) i smotavam ja da se obrnem natrag na zebri i malo sam krenuo oštrije, pa pipnuo malo zadnju kočnicu i proklizao preko zebre kao na ledu... samo je bilo u trenutku, odeeee, a ja na podu u čudu "wtf, šta bi". Kaže Demios da je dobro da nisam pao na stranu gde je menjač. Bukvalno sam proklizao kao da je bilo zaleđeno, zaista čudan osećaj, ali eto, barem sam naučio da ne kočim nikad na zebri dok je mokro.

Nema veze, izgrebao sam malo ruku ali površno, nije ni krvarilo, ali da li ću da odustajem od bajka zbog jednog pada - nema šanse. Drugari, videćemo se na okupljanju, ako ne bude bilo loše vreme preko vikenda. Bitno je da sam ja zaplovio ovim vodama, potrudiću se da se maksimalno zainteresujem oko bajka šta i kako, videćemo koliko će me držati, nadam se dugo.

Inače bajs mi je čučnuo baš lepo, odličan je osećaj pri vožnji, ali ovako kao laik, šta ja znam, prelazim sa izakanog Capriolo čeličnog najgoreg bajsa sa nula opreme, na spejs šatl. Ajde uzdravlje, pa se vidimo na skupovima ako zažive, a moraću da častim na novoj kupovini, po neko pivce svakom ;)

Dobro je da sti ti nama ostao citav, u da nam uskoro doneses neke nove testove,
obavezno otpusti paknove da ne stezu tako jako cim pipnes da blokira, malo teze se covek navikne al dok se ne upoznate nista od ozbiljnije voznje, samo polako, off road zna da bude zeznut ....

@Gizmor:
Racunaj da si polozio biciklisticki test,pa samo polako da se naviknes na bajs i da se ne ponovi proklizavanje :)
Uzdravlje da ga teras :wave:

Neka te u zdravlju dugo sluzi.Ja se nadam da cu naci uskoro naci kupca za volan,ako ga uspesno prodam imacu oko 350e.Tada krece tezi deo posla,tj trazenje polovnog bicikla u oglasima.Nadao sam se da cu ovo zavrsiti do nedelje ali izgleda nista od toga.Btw kakvi su Hai bajsevi,Hai H Time?Videh na cikloberzi jedan sa deore opremom cini mi se,hidraulika i tako to,270e.

Samo da javim da sam pazario Demiosov bajk, raskusurali smo se i biće mi došlepan sutra.

..

Kao kad seljaku daš nešto novo i nepoznato, bukvalno nikada nisam imao susret sa diskovima (a kamoli profi bajkovima u celini) i smotavam ja da se obrnem natrag na zebri i malo sam krenuo oštrije, pa pipnuo malo zadnju kočnicu i proklizao preko zebre kao na ledu... samo je bilo u trenutku, odeeee, a ja na podu u čudu "wtf, šta bi". Kaže Demios da je dobro da nisam pao na stranu gde je menjač. Bukvalno sam proklizao kao da je bilo zaleđeno, zaista čudan osećaj, ali eto, barem sam naučio da ne kočim nikad na zebri dok je mokro.

Cek bre, uspeo si da padnes sa bajsa koji ce ti biti doshlepan sutra? :D
Ghost rider :p

Kapiram da ti, posle tog pada, Demios nije dao mnogo izbora po pitanju kupovine :D

:D
sve ogrebotine koje su bile na bajsu, pa chak i one na desnoj strani (rekao sam da se rikoshetirao od asfalt) sam svalio na taj pad.

shala mala.

bilo je zanimljivo sinoc. seo gizmor na zverku, gleda, ne zna odakle da krene, trazi pedale i volan gde su :D i vidim chudno mu da kad pipne ruchicu kochnice da mu je neobichno kako lako ide i kako kuca odma, a ja mu kazem da ce to josh bolje da kochi samo josh malo da legnu rotori i kleshta na nove tochkove :D a shifteri su mu bili prava zagonetka, al dobro, prva voznja i bit ce to kako treba, samo opreznosti nikad na odmet. vidi se da nije dugo vozio mtb i da nikad nije seo na dobar bajk. tako sam se i ja osecao i izgledao kad sam ga kupovao i kad sam u radnji isprobavao i to josh sa spd-om i kad nisam overio na sred radnje, ali sam se zadrzao na nekim policama jedva :D al vidi se da ima volje, entuzijazma i da ce da bude zahebat bajker ;)

poshto je lesh vreme, a drugar koji radi u planetu i koji ga je sklapao zivi u gizmorovomo komshiluki, kolima ce da mu ga dobaci.

@wolf
mislim da vredi max 220e, vila je lesh, za ram niakd chuo, al ono kao 7005 je ok, kochnice su i tamo, ostalo je relativno slabo za tu lovu.

Aj to nego sto mu slepaju bajs :d

a dobro, nema kola trenutno, nemam ih ni ja. koji taxi bi hteo da mu ga prebaci? mene nervira shto mi stoji tu, ne mogu da prolazim od njega :D a gizmora kopka shto je dao pare, a bajs nije barem pored njega :D drugar radi na dorcolu, zivi na banovom, sha fali. ako su neki pogreshno razumeli, nija bajsu nishta, samo mini ogrebotine. ne shlepa se zbog toga :D

Jel je pala odluka gde je okupljanje i u koliko sati, koja je destinacija? Ja nemam puno postova i retko kada bilo sta pisem na forumu, ali sam raspolozen za voznju :)

voznja je samo za one koji imaju preko 500 postova i koji imaju predjenih 20k km u nogama :D

shala mala, nemam pojma gde se nalazimo. ja bih za pochetak neshto lagano i asfalt tipa ada, kej i sl, iskljuchivo po bajk stazi, da vidimo kako i koliko ko moze da vozi. verovatno ce biti nedelja, ali kao shto sma vec 3x rekao, ne znamo nishta kakva ce biti prognoza, malo ko od nas hoce po kishi da vozi :D

ali evo, za pochetak,, predlazem nalazenje kod stonehendza na adi u 12h u nedelju. pa cemo videti jedan krug lagano da se upoznamo jedni sa drugima i sa grupnom voznjom :D:D

Moze, moze mislim da je to za pocetak prava stvar.

Pošto sam trenutno nezaposlen sebi mogu da priuštim samo neku čeličanu sa krš opremom od 20 evrića, ali pošto dugo nisam seo na bajk dobro će doći da malo razdrmam noge. Za kasnije (kad se zaposlim) planiram nekog prosečnog drumaša da nabavim jer ih više volim nego mtb, a i vozim po asfaltu :D

Ja u nedelju necu moci, ali sam od ponedeljka sobodan.
Nadam se da ce vas vreme posluziti.

Biciklizam je skup sport,ali svako ko ga voli ce naci nacin da ga upraznjava u skladu sa mogucnostima. Znam ljude koji voze i po 70-80km ture na bajsevima koij ne vrede vise od 50e,ali sustina je da je princip isti,bitno je da budes siguran u to da te oprema nece izdati,sasvim malo truda je potrebno da i stari bajs bude podmazan i nastelovan,neki neophodni alat koji treba imati isto nije skup i dostupan je,pumpa,rezervna unutrasnja guma i teraj i uzivaj :)
Evo kako izgleda rekreativna tura koja se svake godine organizuje u okviru Tour de France-a (obicno bude jedna od brdskih etapa koja se zaista vozi i u okviru tour-a),gde se skupi par hiljada rekreativaca iz celog sveta,voznja na koju se ne ide nespreman naravno. Za tako nesto je zaista potrebno dosta para(racunajte da ima rekreativaca koji voze bajkove koji kostaju i po 5000eur,nama je to ipak nedostizno),ali kao sto je Tour jedinstvena biciklisticka trka,tako je i ova rekreativna etapa sa par hiljada rekreativaca na jednom mestu jedinstvena Etape du Tour

Nazad
Vrh Dno