Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Izgleda da ce vreme da nas zezne za voznju. Nadam se da ce biti u nedelju lepo. Ja se slazem za voznju po Adi, 25 maj, zemunski kej i savski na NBG-u, da lepo vozimo po biciklistickoj, a moze i malo neki zemljani put. :-D Moze kao sto je @demios predlozio u 12h a mozemo i malo kasnije. Da se vozikamo barem nekih dva, tri sata.

Tapa iPhone Talk

Poslednja izmena:
Aj to nego sto mu slepaju bajs :d

Ne zezaj bre :) . Kako dovući bajk sa Dorćola na Banovo brdo osim kolima i samom vožnjom bajsa. Ja sam hteo juče da ga dovezem biciklističkom stazom, ali bilo je mokro još od kiše, hebeš rizik da opet negde proklizam, nije mali put, a bilo je i posle 12 uveče, zamisli da me neko skine sa bajsa..

To sam hteo da pitam, jel vam nije zent da ostavite malo skuplje bajseve, barem na minut, dok pijete vodu na česmi ili tako nešto. To kad neko vidi malo skuplji bajs, može da pokuša nešto.. ima lopova po BG-u koliko hoćeš. Nema teorije da ga držim u podrumu, tu samo vapi da ga neko uzme, ima lepo da stoji kod mene u sobi, gde ga vidim.

Pogotovo noću ako budem vozio, kad se skupljaju narkomani i lopovi, da ne izleti neko sa nožem i da kaže "siđi sa bajsa", svašta mi prolazi kroz glavu..

Pogotovo noću ako budem vozio, kad se skupljaju narkomani i lopovi, da ne izleti neko sa nožem i da kaže "siđi sa bajsa", svašta mi prolazi kroz glavu..

Kad nabaciš kondiciju o ovome nećeš razmišljati. Da vidiš šta je bežanija kad krenu besni kerovi da te jure :D, mislio sam da će mišići da mi eksplodiraju koliko sam bežao, a kerovi zapenili ***. Srećom neko je zvao šintere, ne vidim ih već par dana.

Poslednja izmena:
Epic :) . Zamišljam situaciju i smejem se hehe.

@Gizmor

Pa to sve zavisi od tebe i koliko se opterećuješ. :) Isto možeš da kažeš za laptop (jer laptop ranci/torbe obično jasno odaju šta je unutra), smartphone, neke bolje sluške itd. Meni je lično frka u određenim situacijama da izvadim telefon, naručito od kada sam tako jednom opušteno šetao i telefonirao (matora Nokia) na Novom naselju (NS) i trojica se stuštila da mi otmu fon i da biju. Eto, meni je to bio prelomni momenat i od tada sam veoma obazriv, a pre toga sam bio opušten.

Što se bajka konkretno tiče, gotovo da ga ne koristim uopšte za transport po gradu. Pre svega iz razloga lične bezbednosti jer danas ima jako puno nervoznog i dezorijentisanog sveta u saobraćaju. Redovno sam imao situacije da za dlaku izvrdam da me neko ne obori na raskrsnici i sl. Od tada vozim samo van grada i po kojekakvim vukoyebinama, rute 20-30km, po čistom vazduhu, bez gužve i nervoze, a po gradu se krećem isključivo kolima ili pešaka. :)

BTW SMRAD DRPIO GARY FISHERA SUPERCALIBAR :d

Poslednja izmena:
Ni ja bajk ne ostavljam daleko od sebe (maksimum 3 metra). Ako sedite negde u kafiću i bajk je pored vas naslonjen na neku ogradu npr. a neki lopov lako može da ga ukrade, prebacite brzinu na najveću ili najmanju (ja praktikujem najveću), imaćete dodatne 2-3 sekunde za reakciju. Što se tiče kerova, ja to ovako rešavam. Za sad nije omanulo, a nadam se da neće. ;)

Ujedno, ako bude te vožnje, doći ću i ja. Obično vozim sa društvom sa cikloberze, ali dobru vožnju, a verujem i dobro društvo ne propuštam.

Gizmor
Meni su maznuli bajs iz podruma, tako da jedino da napravis kavez, sad ga cuvam na terasi ili u hodniku, obezbedjen sa 2 debela lanca 10tke i 2 katanca neunistiva, jos neki sitni lanci za tockove,reflektor se pali na senzor cim neko pridje bajsu, :)
Verujem da su ti koji su ga maznuli opet snimili,ali zasad ne pokusavaju ponovo.
A ovako u gradu se ne skida pogled, pogotovo kad vide diskove, svi to misle da je 500-1000e, i komentari su pa to ko kola

Vidimo se u nedelju na Adi.

Mislim da je prerano nedelja u 12 s obzirom da je najavljeno umereno oblacno vreme i max. temperatura oko 25 stepeni, tako da nece biti paklene vrucine i da se vozi kasnije. Ljudi izlaze subotom pa u nedelju da se malo naspavaju i slicno, ne treba raniti. Takodje ne treba za prvi put ni nabijati neki tempo i ko zna koliko kilometra jer je ovo ipak IT forum a ne bajkerski tako da su uglavnom sve rekreativci. Dakle za prvi put par krugova oko Ade, posle negde sesti na pivo, malo se druziti i upoznati, pa ce se po tome i znati kako organizovati buduce akcije.

Iskreno,cini mi se,na osnovu slike,da mu je jedina mana sto su lancanici istroseni ovoliko,deluje da je zrelo za zamenu...Dok su tako spicasti vrhovi zubaca,znajte da je bajs vozen poprilicno,pa vodite racuna i o tome,jer njihova zamena nije mali trosak. Ram je solidno ocuvan,to je ok,mozda i najbitnije,pa teraj dokle god se da okretati,mozda ti i cele dve sezone ozbiljne voznje izguras bez problema sa ovakvim zubcima,na kraju to i jeste ono sto se trosi na bajsu,neminovna je zamna pre ili kasnije kada se voze ozbiljne rute.
Sa srecom da ga teras :)

Poslednja izmena:
Ja sam za to da se nadjemo kod brankovog mosta kod lifta ili na adi u 9h i da odemo do avale i nazad :)

ne bitno, ja sam predlozio, ako krenu priche, ja bih tada, meni odgovara ranije, meni kasnije, nece ni biti nishta od okupljanja, a vidim da niko drugi nije predlozio ni vreme ni mesto sastanka. predlozio sam 12h jer nece bitti pakleno vec oko ~24c maximalno. ako se vecina slozi za neki drugi termin i mesto nije problem. ja cu ici pa cu ici :D
vozice se lagano jer ako ans je puno, staza je uska, ako krene neka pricha, svashta moze da se desi, pa posle na neko picence, bonzitu i sl.

po prognozi mozda i subota popodne ne bude losha, tako daaa...

@ivan
S obzirom da preko nedelje ustajem u 6 jer radim od 7 volim vikendom duze da spavam, a volim i subotom uvece da izadjem ili zaglavim sa ekipom tako da mi je nedelja 12h u tom kontekstu rano...
Anyway kako god da se dogovorite pa ako budem mogao pridruzicu se, ako ne lepu voznju zelim. :wave:

Bilo bi lepo da bude nedelja, sutra imam mile goste.

Posećujem samo ovu temu poslednjih nekoliko dana na forumu...

Pa pišite onda kako kome odgovara, pa da vidimo da li je bolje subota ili nedelja. Opet, ne možemo ni tako da gledamo, jer je vreme uvek nepredvidivo, čak i pored prognoze.

Ja bih mogao da se pridruzim ali moracu da iznajmim neki bajs :)

Ocigledno je da nedelja svima odgovara vise nego subota. Sto se tice vremena mozemo i da pomerimo onda oko 14h, 15h, 16h.

Sto se tice same voznje mozemo oko ade pa 25 maj pa zemunski kej ili NBG kej. Glupo je samo voziti oko ade, jeste da je vecina rekreativaca i mozda neki nisu u kondiciji ali ovo u opste nije neka velika trasa. Svi mogu da je izdrze i mozemo da vozimo tempom negde oko 20km/h.

Tapa iPhone Talk

20 na sat je prihvatljivo. Mislim da će kUdtiHaEX sa iznajmljenim Sartid+Jugoplastika parnim valjkom moći da ide toliko. Ne bi bilo dobro da idemo ispod te brzine. Ja dolazim preko Brankovog mosta, nalaženje gde god hoćete, a trasa oko ade, pa do 25. maja, pa preko mosta (ko ide) zvuči sjajno. Kao i vreme, od 14h ja sam slobodan.

Poslednja izmena:
Taman, eto neka se i drugi izjasne pa mozemo da se nadjemo i oko 14h ili malo kasnije. Da vidimo otprilike kad svima odgovara. Jer i ja mislim da je 12h malo rano. Dosta njih ce izlaziti subotu vece, kao i ja. :) Inace meni je svejedno za vreme, navikao sam da sam ne naspavan. :d

Ja sam predlozio 20km/h, jer po meni je to ok i za ove koji nisu u kondiciji, ispod toga je stvarno babska voznja. :d Inace ja vozim u proseku oko 30km/h. :)

Ja sam za nedelju u 14h, samo se nadam da ce nas vreme posluziti. Inace idem sa galenike, pa ako ima neko blizu nek se javi da idemo zajedno.

freedom

moze i kasnije, moze nalazenje ispod brankovog mosta, moze na 25 maju, ada, kej, dogovorite se, meni je sve jedno, samo da je bezbedno i opushteno.

Jedan predlog od mene. Da se svi iz severnog dela grada (i NBG-a) nađu kod Brankovog mosta, pa da dođete do Ade gde će već doći ljudi iz južnog dela, pa da se zajedno vratimo do Brankovog mosta, vozimo po NBG-u i onda razlaz. Ne mora baš ovako, ali recimo da vozimo zajedno Ada - NBG.

Poslednja izmena:
Ej, i da svi imamo bench majce. Lol Kakva bi fora bila?

freedom

U tom slučaju nemojte zaboraviti ni tajno rukovanje :D...

Dakle, nedelja, samo se jos dogovorite oko termina, u koliko sati.

I ja bih da sam iz Bgd-a. :)

Taman dodjete kod mene na selo i napravimo pravi off-road... :d

Nazad
Vrh Dno