Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

izvini ispravio sam post.

Da li banka i za korisnike Racuna Plus izdaje bezkontaktne DinaCard s obzirom da na sajtu NBS pise da se osim UnionPay izdaju i Discover i obicne DinaCard koje su bezkontaktne?

Da li neko zna kako izgleda procedura za otvaranje račun plus onlajn? Nigde nije objašnjena na sajtu, bar koliko ja vidim

Stigla mi dina i pin tacno 17 dana od otvaranja racuna. Moze li pin da se promeni na bankomati ili ostaje ovaj koji su mi oni poslali?

@nstelep ne podržavaju promenu pina za Dinu i Vizu, samo Master.

Jesu li i dalje darezljivi sto se tice cekova?Majka razmislja da prebaci tekuci kod njih

Pre dve godine sam u Postanskoj primao platu. Posle treceg izvoda su mi dali 10 cekova. Prijava mi isla na minimalac. Ja uplatio vise novca do 50000 i dali mi 10 cekova. Tako da ok su sto se toga tice samo neka legnu tri plate i sledeci mesec ce dobiti cekove. Mora sacekati samo tri plate i sledeci mesec neka ide odmah posle uzvoda. Sta znam zbog proseka valjda.

Stiglo nam pre neki dan, ne razumem u potpunosti poentu.
Imamo klasičnu Post Card DinaCard i ona traje do leta 2025. Sad dođe ovo obaveštenje o kartici koja je vezana za isti račun kao i prva i nemam pojma dokle traje? Je li ona "unapređena zamena" za ovu klasičnu ili "dodatna"? Do kog datuma je validna, leta 2025. kao i prva ili traje X godina?Banka_PS.png

Stiglo nam pre neki dan, ne razumem u potpunosti poentu.
Imamo klasičnu Post Card DinaCard i ona traje do leta 2025. Sad dođe ovo obaveštenje o kartici koja je vezana za isti račun kao i prva i nemam pojma dokle traje? Je li ona "unapređena zamena" za ovu klasičnu ili "dodatna"? Do kog datuma je validna, leta 2025. kao i prva ili traje X godina?Pogledajte prilog 466204
Banka je samoinicijativno zamenila tu karticu sa novim rokom važenja. Zavisno od tipa računa, može važiti 4, 6 ili čak 8 godina (kao moja na primer). Razlika je u tome što UnionPay kartica ima beskontaktno plaćanje i mogućnost korišćenja u inostranstvu. Novoizdata je zamena za postojeću.

Da li je neko dobio povrat iz MasterCard Utorak akcije - da li je uplata u EUR ili RSD ?
( MTS - Racun Plus )

Banka je samoinicijativno zamenila tu karticu sa novim rokom važenja. Zavisno od tipa računa, može važiti 4, 6 ili čak 8 godina (kao moja na primer). Razlika je u tome što UnionPay kartica ima beskontaktno plaćanje i mogućnost korišćenja u inostranstvu. Novoizdata je zamena za postojeću.
Hvala druže.
Baš me interesuje koji su datum utisnuli. Garant jun mesec, tako piše na tom obaveštenju koji su poslali a koje je stajalo u nekom poštanskom ćumezu preko 4 meseca.:cautious:

Da li je neko dobio povrat iz MasterCard Utorak akcije - da li je uplata u EUR ili RSD ?
( MTS - Racun Plus )
U evrima je, valjda 8,51 EUR. Dobije se jedno tri do pet dana nakon tog plaćanja. Nikakva notifikacija mi nije stigla, proverio sam na transakcijama na računu i tako skontao da mi je leglo.

@Ratibor u eurima zato sto je to promocija Mastercard i svako ko ima multivalutni racun dobija u eurima ostali u dinarima. Tako je bilo i prosle godine, nije postanska izuzetak.

@Ratibor u eurima zato sto je to promocija Mastercard i svako ko ima multivalutni racun dobija u eurima ostali u dinarima. Tako je bilo i prosle godine, nije postanska izuzetak.
Nije pravilo, ima i izuzetaka. Konkretno OTP i Yettel knjiže u dinarima, iako su kartice vezane za dinarski i devizni. To je do politike banke da li će dospeli iznos od MasterCard-a ostaviti u originalu ili kao 1000 dinara da bi skinuli odgovornost od obmanjujuće poslovne prakse.

Danas stigla mastercard za racun otvoren krajem septembra.Dina jos nije stigla.Odradjena aktivacija uplatom 1000din i dizanjem na atm.I posle kracom transakcijom u prodavnici preko cipa i dodata bez problema u google wallet posle toga.Doduse iz 2 puta prvi put je izbacilo gresku kada sam dodavao
Pozdrav

Molim za objasnjenje funkiconisanja Racun Plus sa Mastercard Debit Plus (Postanska Stedionica)

Imao sam Racun Plus (multivalutni EUR/RSD) u MTS banci, koji sad je prebacen u Postansku stedionicu.

1. Primio sam novu Mastercard Debit Plus, koju jos nisam koristio. Sta treba da radim da je aktiviram?

2. Kako se vrsi uplata EUR/RSD na racun? Da li se na bankomatu mogu uplatiti/podici EUR kao kod Yettel banke?

3. Imam samo online pristup racunu preko online.mtsbanka.rs, gde sam promenio PIN kartice.

4. Ne mogu da se ulogujem na Homeb@nking, sa user name/password koje koristim na online.mtsbanka.rs. Da li je za Homeb@nking i mobilnu app potreban novi setting iz banke?

5. Da li je mesecna naknada od 250din, samo za mesece kada se kartica koristi?

6. Da li je ovaj racun/kartica dobar za koriscenje placanja u inostranstvu, kao i placanja preko stranih sajtova, ili preporucujete neku drugu banku?

Hvala!

Pokušaću laički da odgovorim onako kako ja koristim taj isti račun još otkad je bila MTS banka:

1. Mislim da se kartica aktivira prvim korišćenjem, tipa ubaciš je u bankomat da proveriš stanje ili da podigneš novac.
2. Fizička uplata se vrši u poslovnicama Poštanske Štedionice, s tim da uvek moraš da popunjavaš uplatnicu na šalteru (za RSD), a za EUR moraš da ideš na namenski šalter u poslovnici, ukoliko ta poslovnica ima isti. Ranije je bilo uplate preko nekih bankomata u Beogradu, ali mislim da više to nije slučaj. (Edit: naravno, moglo je da se uplaćuje bez provizije i u svakoj pošti, preko posebnog broja tekućeg računa, gde je tvoj broj računa poziv na broj – za dinarske uplate).
3. - (kakvo pitanje, takav odgovor :) )
4. Za ovo nisam siguran šta pitaš, ja se preko pregledača logujem jednim kredencijalima (koje sam sam definisao), a u aplikaciji drugim - preko PIN-a koji sam sam opet definisao.
5. Trebalo bi da se naknada plaća svakog meseca kad na računu postoji neki promet (uplata/isplata). Doduše, ne sećam se kad nisam imao prometa, tako da ne mogu da tvrdim da i dalje važi to da u slučaju da prometa nema, naknada se ne plaća...
6. Meni su odlično poslužili, jer sam koristio (i koristim) i za plaćanje online i kad sam fizički u inostranstvu, plus mi je konverzija uvek povoljnija nego da sam koristio usluge menjačnica.

App za Racun plus je Mobi BSP u app prodavnici.

Nazad
Vrh Dno