Pokušaću laički da odgovorim onako kako ja koristim taj isti račun još otkad je bila MTS banka:
1. Mislim da se kartica aktivira prvim korišćenjem, tipa ubaciš je u bankomat da proveriš stanje ili da podigneš novac.
2. Fizička uplata se vrši u poslovnicama Poštanske Štedionice, s tim da uvek moraš da popunjavaš uplatnicu na šalteru (za RSD), a za EUR moraš da ideš na namenski šalter u poslovnici, ukoliko ta poslovnica ima isti. Ranije je bilo uplate preko nekih bankomata u Beogradu, ali mislim da više to nije slučaj. (Edit: naravno, moglo je da se uplaćuje bez provizije i u svakoj pošti, preko posebnog broja tekućeg računa, gde je tvoj broj računa poziv na broj – za dinarske uplate).
3. - (kakvo pitanje, takav odgovor

)
4. Za ovo nisam siguran šta pitaš, ja se preko pregledača logujem jednim kredencijalima (koje sam sam definisao), a u aplikaciji drugim - preko PIN-a koji sam sam opet definisao.
5. Trebalo bi da se naknada plaća svakog meseca kad na računu postoji neki promet (uplata/isplata). Doduše, ne sećam se kad nisam imao prometa, tako da ne mogu da tvrdim da i dalje važi to da u slučaju da prometa nema, naknada se ne plaća...
6. Meni su odlično poslužili, jer sam koristio (i koristim) i za plaćanje online i kad sam fizički u inostranstvu, plus mi je konverzija uvek povoljnija nego da sam koristio usluge menjačnica.