Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

jel se zna koja će aplikacija biti
ako bude ona stara da znam da menjam banku

da li će ostati račun plus u ponudi ili će nas sve prebaciti na onaj običan

da li će ostati račun plus u ponudi ili će nas sve prebaciti na onaj običan
Morali bi da ga zadrže, jer ako bi išta menjali, usledio bi predlog izmena i dopuna ugovora, ali njegovi glavni elementi ostaju nepromenjeni. Verujem da bi ostao isti, jer drugi tip računa mu ne parira cenovno, niti funkcionalno.

pošto ste pisali da nije više moguće otvoriti racun plus

Nije pisano da više nije moguće otvoriti račun plus, već ovo:
Da li je neko čuo da od februara svi tekući sa 360 (bivša mts) prelaze na 200 (poštanska)? Info je od rođake (htela u filijali da otvori račun plus ali je službenica ubedila da to ne čini jer eto od februara svi prelaze na 200?!

Ostaje sve isto za Račun plus, osim broja računa i novih web/mob aplikacija.

• Like
Reagovanja: uji
sta kao daju nove brojeve racuna ili ? ja iskreno ne bih da menjam br racuna haha

Ostaje sve isto za Račun plus, osim broja računa i novih web/mob aplikacija.
Ja juče pitao na onom njihovom četu, da li će biti nekih promena.kolege Vase mi spomenule (011/20-20-292)neki prelaz na novi sistem.izvesna Danijela(čet MTS banka )mi rekla da nista ne zna, ali zna da ce do proleća sl godine biti omogućeno da korisnici imaju pristup svim poslovnicama, a ne kao sad da traže samo poslovnicu plus.pitao za Dinu beskontaktnu, Kaze za sada nista.priča ko kako hoće , ludara bps

pa onda ugasim racun aj da vidim dal ce moci da me sprece
Neće te niko pitati da li želiš.
iskreno ne verujem da ce menjati nesto pogotovo brojeve racuna za sve korisnike bivse mts banke vec su prispojeni 3 godina ako se ne varam za postansku ali opet videcemo i ako se desi nesto

Poslednja izmena:
Moraju da promene brojeve računa svima. Svi idemo na 200. Nadam se da će barem srednji deo broja računa ostati isti jer smo uglavnom svi stavljali broj mobilnog telefona.

barem srednji deo broja računa ostati isti jer smo uglavnom svi stavljali broj mobilnog telefona.
Ako je slobodan broj racuna ostace taj deo isti, ako nije dobice obavestenje o novom broju tj.ispred centralnog broja bice dodata jedna cifra koja nije 0.

Ne znam šta je ovo, ali ove godine više banaka je drešilo kesu za novi bankarski softver. Omogućilo se G i A Pay. Nada se samo da u Poštanskoj rade malo ozbiljniji ljudi, da ne bude amaterski odrađeno kao kod Mobi banke.

Da li vam rade podešavanja za kanale potrošnje za Master kard i Dinu?

ove godine više banaka je drešilo kesu za novi bankarski softver. Omogućilo se G i A Pay
Nema to veze toliko sa bankama jer su za to krivi mastercard i visa koji su prepiznali mogucnosti i saradnju sa apple i google u srbiji. Kao sto je pre nekog vremena mastercard istisnuoo visa kartice kod dosta banaka :)

Занима ме како ће се приликом спајања решити проблем људи који имају рачуне и 200 и 360. Да ли ћемо морати да угасимо један од та два рачуна, како ћемо им приступати у апликацији за мобилно банкарство итд. Биће занимљиво. У сваком случају не очекујем ништа у разумном року да се деси. Читав тај процес када (и ако) крене трајаће годинама јер БПШ нажалост нема потребу да учествује у борби на тржишту за нове клијенте јер им хиљаде њих на месечном нивоу држава набацује обавезом да се за разне потребе и државна давања мора отворити рачун у тој банци. Зато и имамо чувену апликацију БПШ за коју је неко овде раније лепо написао да је скандал од апликације.

@Ratibor dodaje se novootvoreni 200 Račun plus i ostaju svi važeći uslovi, uz pristup platformi bivše mts banke. Nema smetnji da jedan korisnik ima više tipova tekućih računa u Poštanskoj ili bilo kojoj drugoj banci.

За неке рачуне се експлицитно наводи у условима за њихово отварање да корисници не смеју имати активан динарски платни рачун ни у једној банци.

@Ratibor Šta će trajati godinama? Ovo se završava za nekoliko meseci. I ne trči pred rudu. Ovo ovde su samo špekulacije i glasine, dok se zvanično ne objavi, potvrdi i da objašnjenje kako će to izgledati u praksi, sve ostaje po starom.

За неке рачуне се експлицитно наводи у условима за њихово отварање да корисници не смеју имати активан динарски платни рачун ни у једној банци.
To je oduvek pisalo samo za platni račun sa osnovnim uslugama. U svakoj banci.

• Like
Reagovanja: uji
Pitao ja u Alta banci , ako bih otvorio RP u BPŠ, da li će biti smetnje ako otvorim kod vas račun sa osnovnom uslugama.Hocu da imam i Visa i Master, i i jos je dobro što obe dine su beskontaktne (jedna unionpay, a kod alte Dina-nzm Cija je , ne prihvataju je preko).
Žena kaže moze, ne potpisuje se izjava kao u BPŠ, samo je bitno da nemate dva tekuća računa sa osnovnim uslugama u različitim bankama.
Nisam verovao ,pa sam ponovio i palo mi na pamet Aik Elite račun (1000din) i vas osnovni (0din).Ma gospodine rekla sam Vam, može.
Tako da neko se drži tog pravila, neko ne.
Ujak u penziji (NLB komercijalna-stambeni kredit i penzija), zbog privatnog posla otvorio tekući da osnovnim uslugama u BPŠ i nista mu nisu tražili , ni te izjave.A na sajtu BPS može svako da otvori račun osnovni, samo ako nema dinarski u bilo kojoj banci , samo je izuzetak da smes imati račun za kredit.tako nesto.

Kakvo je sad to pravilo? Pa ja imam racune u BPŠ, Alta banci, NLB, Raiff, Yettel banci svi aktivni i svi sa osnovnim uslugama, ja sam za robiju znaci 🤣
Niko me nikad nizasta nije pitao

Napisao sam da je pisalo, ne i da se primenjivalo. :)

Ta stavka ima veze sa originalnom direktivom NBS da sve banke moraju da imaju u ponudi račun sa osnovnim uslugama. Valjda je deo direktive.

U suštini NBS je naterala banke da moraju da otvore račun sa osnovnim uslugama onome ko nema otvoren račun u nekoj banci. Banka može da otvori takav račun i drugima, ako želi. A želi.

Takođe, tada je NBS zakucala cenu održavanja takvog računa na 150 rsd.
Tržište i konkurencija je dovela do toga da sada u nekim bankama ima i mnogo povoljnijih ponuda od računa sa osnovnim uslugama.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno