Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

@Korean_MCG pa ako dostavljac ima terminal ne vidim razlog da ne funkcionise. Ali obrati paznju da moras da registrujes mc karticu pre kupovine u suprotnom nece vaziti promocija.

Jel bi funkcionisalo ovo sa poručivanjem npr. sa maxi online i plaćanjem sa Google Pay prilikom preuzimanja?
Pročitaj pravila u ovom PDF-u:

kao i često postavljana pitanja na ovom linku:

i biće ti sve jasno do detalja, sve iz razloga da ne dođe do situacija tipa - Ja sam mislio ...

Meni nece da prihvati karticu u google wallet. Prodjem sve korake i na kraju kaze da pozovem banku.

Prilozi

• Screenshot_20241004-023856.png
    Screenshot_20241004-023856.png
    58.1 KB · Pregleda: 88
I tako je trebas da pozoves banku to je iz sigurnosnih razloga, nisi ni prvi ni poslednji kome je ta poruka poslata.

Dodao sam juce visa karticu na paypal i pokrenuo verifikaciju, skinuli su onih 1.5e. Sad sam zaboravio gde mi stize onaj kod koji kucam na paypal da bi verifikovao karticu, i posle koliko vremenski bi trebao da se pojavi?

@pilauda Homebanking/Kartice/Detalji kartice (uneseš broj)/Transakcije/Poslednjih 50 transakcija ili ako ne prikaže, podopcija Datum pa od 1. do 31. oktobra (vodi računa kada mesec ima 30 ili 31 dan, odnosno 28 ili 29).

Jel si uspeo nesto? Meni isto izbacuje. Kad sam zvao ne znaju nista , kao da posaljem mejl
Da, zvao sam operatera na 0800 103 103 trazili su mi broj kartice ili datum vazenja, ne mogu sad da se setim, ime prezime i maticni broj i poslala je ta zena imejl nekome u postanskoj, kako sam ja to razumeo. Sudeci po njenoj reakciji to sam trebao sam da uradim ali iz nekog razloga izasla mi je u susret i uradila to umesto mene. Posle pola sata stigao mi je imejl od postanske i sve je radilo.

Prilozi

• Screenshot_20241007-141130.png
    Screenshot_20241007-141130.png
    176.5 KB · Pregleda: 50
Podigli održavanje na 250 din, račun koristim povremeno, zbog MC kartice.

nisu podigli samo u vratili staru cenu koja je bila i ranije ako nemas prometa onda nema ni naplate

• Like
Reagovanja: uji
Probao da platim u prodavnici telefonom preko Google Pay, terminal izbacio grešku 'nepodržana kartica,' tako da je propao još jedan utorak :) ubaciću karticu u stari telefon i na drugi Google nalog, pa ću probati da kupim neku sitnicu pre sledećeg utorka.

Meni radi za Temu, valjda će i na Pos terminalu.

Da još jednom bude razjašnjeno: mere 30% nižih tarifa od septembra 2022. do 2023. Poštanska je produžila još godinu dana. Tako da, za prošli mesec je počela naplata regularne cene održavanja bez popusta, koja je bila ista kao posle pripajanja mts banke.

Probao da platim u prodavnici telefonom preko Google Pay, terminal izbacio grešku 'nepodržana kartica,' tako da je propao još jedan utorak :) ubaciću karticu u stari telefon i na drugi Google nalog, pa ću probati da kupim neku sitnicu pre sledećeg utorka.
Ja sam još gore prošao... Sve sam planirao i došao da platim, izvadim karticu i platim 🤬 i tek sam sad skontao šta sam uradio

Nesto gledam ovaj Racun plus. Da li su njegovi korisnici ravnopravni sa ostalim korisnicima usluga BPŠ? Mislim da li mogu dobiti cekove,kreditnu karticu,da li dina karticom moze da se kupuje na rate? Otvoriti njega ili racun za prijem zarade koji pocinje sa 200?

Da li korisnici Računa Plus mogu dobiti cekove,kreditnu karticu,da li dina karticom moze da se kupuje na rate?
Mogu sve, samo kreditnu na 360 mts partiju ne, već na 200 iz PŠ (Homebanking). Operativno spajanje je nezvanično projektovano za februar i osim promena računa na 200 bi trebalo da se usvoji mts e/mBanking.

Možda ću te slagati, ali nešto mi se čini da beskontaktno plaćanje radi tek nakon prvog korišćenja kartice ovako ili na bankomatu. Probaj, proveri, možda lažem.

• Like
Vrlo je moguće i to. Za UniCredit digitalnu mi je tražio da postavim pin pa (da li je floskula ili ne), za svaki slučaj sam odradio podizanje 1000 dinara pa počeo da plaćam kroz GPay. OTP je radila bez problema, ali zato što sam njenu fizičku već provlačio preko bankomata. S druge strane, bilo bi mi neverovatno da prolazi dodavanje u Wallet ako nije aktivan internet kanal. Pre će biti da zbog razdaljine telefona i terminala je odmah odbijena transakcija i da se telefon drži na PayPass znaku pre nego što se na terminalu da zeleno za očitavanje.

Mogu sve, samo kreditnu na 360 mts partiju ne, već na 200 iz PŠ (Homebanking). Operativno spajanje je nezvanično projektovano za februar i osim promena računa na 200 bi trebalo da se usvoji mts e/mBanking.
A meni su (imam prastari racun u PŠ) Dina kreditnu sa 200 partije kad je istekla zamenili sa kreditnom 360 ?? Na stranu sto su promenili uslove ugovora bez mog pristanka.
Sad moram da imam dve aplikacije jednu za racun, a jednu za karticu, glupost. Na pitanje zasto su to uradili dobio sam odgovor "vrsili smo unapredjenje sistema".
Al su ga unapredili..:LOL:

Како се врши наплата трансакција у иностранству са Дина Дискавер картицом коју још увек издаје БПШ корисницима Рачуна плус? Који се курс обрачунава? Да ли скида са динарског дела или у еврима? Идем у Кину, па како већина трговаца не прихвата Мастеркард и Визу, разматрам да ли би Дискавер радила, јер на Википедија страници пише да постоји интеграција UnionPay и Дискавер мреже још од 2005.

Повезао сам AliPay, па ћу то користити ако буде радило, вероватно ћу и кеш разменити, него хоћу да имам алтернативу ако затреба. Што се тиче WeChat апликације, тражи да ме неки стари члан одобри, па ако има неки добровољац, нека ми се јави приватном поруком :)

A meni su (imam prastari racun u PŠ) Dina kreditnu sa 200 partije kad je istekla zamenili sa kreditnom 360 ?? Na stranu sto su promenili uslove ugovora bez mog pristanka.
Sad moram da imam dve aplikacije jednu za racun, a jednu za karticu, glupost. Na pitanje zasto su to uradili dobio sam odgovor "vrsili smo unapredjenje sistema".
Al su ga unapredili..:LOL:
Ju... Kad je to bilo? Iznebuha su izbacili pre mesec/dva kreditnu iz Računa Plus pa sad ispada ovako. Ni oni stvarno nisu načisto.
Како се врши наплата трансакција у иностранству са Дина Дискавер картицом коју још увек издаје БПШ корисницима Рачуна плус? Који се курс обрачунава? Да ли скида са динарског дела или у еврима? Идем у Кину, па како већина трговаца не прихвата Мастеркард и Визу, разматрам да ли би Дискавер радила, јер на Википедија страници пише да постоји интеграција UnionPay и Дискавер мреже још од 2005.

Повезао сам AliPay, па ћу то користити ако буде радило, вероватно ћу и кеш разменити, него хоћу да имам алтернативу ако затреба. Што се тиче WeChat апликације, тражи да ме неки стари члан одобри, па ако има неки добровољац, нека ми се јави приватном поруком :)
Mislim da je Discover isključivo dinarska kartica, mada mi je svuda na internetu bila odbijena gde sam probao kao i kod Komercijalne dok sam bio, a što se WeChat-a tiče, prvo moram da proverim da li mi je uopšte aktivan nalog, a drugo, ako se ne varam, WeiXin je posebna platforma, iako je isti vlasnik (kao što su TikTok/DouYin, Kwai/Kuaishou, itd).

Ma to se razvlacilo ko turska serija, januara 2023 mi istekla stara, a novu sam dobio tek septembra. U medjuvremenu sam koristio staru koju nisu ugasili..😁
Navodno su mi poslali mail sa obavestenjem o promenama, koji nisam primio (ni u spam ni u nepozeljne ili bilo gde).
Septembra mi stize obavestenje da podignem karticu, ali su u medjuvremenu uspeli da je izgube. Nisu znali u kojoj je ekpozituri.
Kad sam pop*zdeo u poslovnici zvali me sutra dan na tel i rekli gde da odem po nju. Sad imam racun sa 200 i kreditnu sa 360..Smejurija.
Cekam ovo "Operativno spajanje" pa da vidim sta cu da radim.

• Like
ovo je sigurno ? ja ne bih da menjam broj racuna jer primam platu Bivsa MTS banka i racun je itso mega cool hahah moj broj telefona ^_^

ovo je sigurno ? ja ne bih da menjam broj racuna jer primam platu Bivsa MTS banka i racun je itso mega cool hahah moj broj telefona ^_^
Pa evo vidiš šta rade sa kreditnom, sada je u sistemu mts banke, možda na kraju ispadne integracija iz 200 u 360 (prisetimo se popušaja Direktne u Eurobanku pa je moralo obrnuto u Direktnu) tako da, lud zbunjenog, to je sigurno. Letos je neko napisao da zaposleni su kod mts sistema sa 200 računima, tako da je izgledna promena iz 360 pošto ih ima tek oko 50k računa.

Discover nije iskljucivo dinarska kartica,za placanje u zemlji i inostranstvu,ako imas evre na racun skida evre ako nemas onda skida dinare.

Nazad
Vrh Dno