Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

Imam Račun Plus u Poštanskoj i nisam nezadovoljan, šta bi bilo dobro otvoriti kao bekap račun?
IRačun Raiffeisen mi izgleda kao najbolji kandidat.
Istu kombinaciju koristim i to mi je trenutno najbolja opcija, u skladu sa mojim potrebama. Ukoliko ti treba referal link za Iračun, da dobiješ 2500 bonusa (a ja 3000 :) ), pošalji mi PP.

Zamolio bih da se tema preimenuje u „Banka Poštanska Štedionica (ex mts Banka)" pošto aktivno diskutujemo i o jednoj i o drugoj pa logičan sled okolnosti je da to činimo kroz objedinjenu temu, uprkos tome što nakon integracije nije došlo do operativnog spajanja.
Pozdrav. Jel znas druze koja je tarifa, tj koliko se naplacuje ako zelim recimo preko embankinga sa postanske stedionice da prebacim novac na racun nlb komercijalnu banku?

Pozdrav. Jel znas druze koja je tarifa, tj koliko se naplacuje ako zelim recimo preko embankinga sa postanske stedionice da prebacim novac na racun nlb komercijalnu banku?
Za korisnike Računa Plus su svi nalozi za prenos besplatni i bitno je da bude čekirano Hitno da bi išlo instant, kako ne bi čekao kliring.

Jel si siguran? Da nije 1% od iznosa?
Znam kada sam jednom podigo novac na bankomat postanske stedionice sa karticom iz nlb komercijalne banke. Skinulo mi mislim 500 dindzi.
ti pita za placanje ebanking ? ili podizanje ? placanje je nema provizije sad ne znam koliko je kad dizes karticom iz komercijalne na bankomat postanske.....

ti pita za placanje ebanking ? ili podizanje ? placanje je nema provizije sad ne znam koliko je kad dizes karticom iz komercijalne na bankomat postanske.....
Samo da prebacim novac sa racuna iz postanske stedionice na racun u NLB komercijalnu banku, preko aplikacije mbanking.

Nema. Jedino što proviziju naplate za loro doznake ko i svi ostali, ali mogu uplate i isplate evra Dinom na bankomatu. Pošto ne napomenuh u prethodnom postu, u mts i Kombanci su Discover dinarske pa zato.
Nisam siguran da te dobro razumem...
Primam uplate na devizni račun u AIK, i primim pun iznos. AIK ne naplaćuje rasknjižavanje.
Čak i ako pošiljalac pošalje SHA, a ti primiš novac i ne diraš ga 30 dana, opet je besplatno (piše u tarifniku, nisam testirao).

Nisam siguran da te dobro razumem...
Primam uplate na devizni račun u AIK, i primim pun iznos. AIK ne naplaćuje rasknjižavanje.
Čak i ako pošiljalac pošalje SHA, a ti primiš novac i ne diraš ga 30 dana, opet je besplatno (piše u tarifniku, nisam testirao).
Jasno. To je onda kvaka. Kolega podigne odmah ono što mu uplate sa AdSense-a (utvrđeno je da Google Ireland koristi opciju SHA), ali dobro je znati.

koliko je razgranata mreža union pay po evropi u odnosu na vizu/master
može li se plaćati svuda ili skoro svuda?

Recimo da je skoro svuda, iako statistički UnionPay posle Vize ima najveći udeo svetskih transakcija, ali isto tako neki kažu da u Americi i Australiji gotovo svuda prihvataju Master i desi se da im Visa bude odbijena. Kako, zašto, meni je nelogično.

vidim da na ebaju i čak ni na aliexpresu koji je kineski ne prihvataju unionpay
zato sam mislio da nije popularan toliko

npr i discover/diners koji je sada na dini prihvata ebay i ali

Par naloga sam pustio preko weba, prihvaceni i sutra vidim odbijeni. Dobio sam mail iz njihove podrske da ponovim naloge jer su imali tehnickih problema. Ponovio, proslo.

jel moguće da dina union pay nije reljefna a i sama plastika mi je nekako lošija
video sam neke gde su podaci već skroz izlizani a 6 godina važi

nadam se da će za račun plus ostati stara izrada samo da bude beskontaktna, može i discover da ostane što se mene tiče

Hajde da pitam za svaki slučaj, da li BPŠ Račun Plus i dalje šalje poštom novu MasterCard karticu ako trenutnu izgubim?

jel moguće da dina union pay nije reljefna a i sama plastika mi je nekako lošija
video sam neke gde su podaci već skroz izlizani a 6 godina važi

nadam se da će za račun plus ostati stara izrada samo da bude beskontaktna, može i discover da ostane što se mene tiče
To je već do izdavaoca. Za mene je na primer, Rajfajzenov prelazak sa odštampanih (unembossed) na reljefne (embossed) downgrade, pogotovo uzimajući u obzir što je Credit Agricole prihvatila mat kartice sa magnetnom trakom na plastici (kao što imaju Intesa i Addiko) da bi RF nastavio da izdaje klasične sjajne sa folijama preko plastike. Čak su Intezine Dine mat pa smatram da bi to trebalo da se i kod ostalih normalizuje, pogotovo ako kartica važi duže vreme (minimalno 5-7 godina).

1. Uplata bez provizije na svoj račun može preko pošte a može i naravno u samoj banci poštanske štedionice?
2. Ovaj način za poštu je aktuelan i dalje? Imam pred sobom ugovor i ne vidim stavku partija računa, pominje se samo broj računa.
3. Bilo da se uplati u samoj banci ili u pošti može li da se uplati bilo koja suma, ne alarmiraju visoke uplate neku službu pa posle budu pitanja odakle meni moj novac.
Ako postoji limit koliki je.
LvBGvqg_1.png

@Poolmaker besplatno je u posti samo ako ispostujes proceduru, uplacujes na racun mts banke a polju poziv na broj uneses tvoj racun, klasika u postanskoj stedionici ide direktno uplata na tvoj racun, stim sto ako uplatis u stedionici novac legne na racun kroz par minuta dok u posti tek za koj sat kad prodje kliring.
Uplacivao sam i po 200k i niko nista nije pitao ali cini mi se da do 2m na godisnjem nivou ne pitaju nista, sve preko toga ide porez na extra profit.

1. Uplata bez provizije na svoj račun može preko pošte a može i naravno u samoj banci poštanske štedionice?
Ovo su instrukcije za poštu. U Poštanskoj ide normalno direktna uplata na račun bez ovih akrobacija.
2. Ovaj način za poštu je aktuelan i dalje? Imam pred sobom ugovor i ne vidim stavku partija računa, pominje se samo broj računa.
Tako je, broj računa 360 sve spojeno bez crtica i to je poziv na broj.
3. Bilo da se uplati u samoj banci ili u pošti može li da se uplati bilo koja suma, ne alarmiraju visoke uplate neku službu pa posle budu pitanja odakle meni moj novac.
Ako postoji limit koliki je.
Za banku verovatno može i znatno više, dok u pošti do 300 000 po nalogu (ograničenje kliring platnog sistema).

Kada se preko mobilne aplikacije ili elektronskog bankarstva banke PŠ pošalje nalog za uplatu na Račun Plus, takođe se primenjuje kliring. Desilo mi se da uplatim novac ujutro oko 7h, a da on legne na račun tek posle 9h. Nisam znala za ovo, pa sam pitala službenicu u banci koja mi je rekla da je tako zbog kliringa. Meni to nije logično jer su oba računa u banci PŠ, a Račun Plus nije prenet iz MTS banke, nego otvoren online u PŠ. Da sam pažljivije čitala ovu temu, ne bih morala da se raspitujem u banci. 😂

nova master kartica mi je prešla iz "u izradi" u "neaktivna"
kako se aktivira kada bude stigla? samo preko aplikacije ili mora i da se potignu pare na bankomatu?

Kada se preko mobilne aplikacije ili elektronskog bankarstva banke PŠ pošalje nalog za uplatu na Račun Plus, takođe se primenjuje kliring. Desilo mi se da uplatim novac ujutro oko 7h, a da on legne na račun tek posle 9h. Nisam znala za ovo, pa sam pitala službenicu u banci koja mi je rekla da je tako zbog kliringa. Meni to nije logično jer su oba računa u banci PŠ, a Račun Plus nije prenet iz MTS banke, nego otvoren online u PŠ. Da sam pažljivije čitala ovu temu, ne bih morala da se raspitujem u banci. 😂
Baš čudno. Doduše, plaćao sam ka računima drugih banaka i uvek je išlo instant, odnosno to je podrazumevano.
Instant plaćanje: trenutno izvršavanje pojedinačnih dinarskih platnih transakcija u iznosu do 300.000 dinara, kojima je datum realizacije isti dan ukoliko se Banka primalac nalazi u sistemu IPS-instant plaćanja Srbije. U suprotnom, transakcija će biti realizovana kao i do sada, putem kliring platnog sistema NBS.

Ova usluga je dostupna od 22.10.2018. godine 24 sata dnevno, 7 dana u nedelјi, 365 dana u godini.

Nalozi do 300.000 dinara koji budu predati Banci na realizaciju sa valutom unapred (do 30 dana) biće realizovani kao i do sada, putem kliring platnog sistema NBS.
nova master kartica mi je prešla iz "u izradi" u "neaktivna"
kako se aktivira kada bude stigla? samo preko aplikacije ili mora i da se potignu pare na bankomatu?
Dovoljan je samo upit stanja preko bankomata.

stim sto ako uplatis u stedionici novac legne na racun kroz par minuta dok u posti tek za koj sat kad prodje kliring.
Uplatio u banci poštanske štedionice ali nije leglo za par minuta nego za nešto manje od 3 sata. No dobro, šta da se radi.

@uji Nakon današnjeg posta, oko 8h, poslala sam novi nalog za prenos na Račun Plus i prošao je posle 9.15h, baš kako je službenica banke rekla. Ništa od instant prenosa na Račun Plus sa računa u okviru banke PŠ. 🤷‍♀️

cudno meni isto ide insta kao i Uji-u (hm)

Nazad
Vrh Dno