Šta je novo?

Banka Intesa

Ljudi masovno podižu keš, jer pola nacije nema poverenja u banke, tako da mnogima tekući računi služe samo koliko da prime platu.

Više od polovine stanovništva živi od prvog do prvog, pa i preko toga, sa kreditima i ratama.

Nije samo do poverenja u banke, već i kupovne moći.

Drugar prebacio pare sa Intesa kartice na Revolut, koji ima jos od kad je ziveo u Irskoj i odmah blokirana Intesa kartica. Srednji vek.

• Like
Reagovanja: uji
Užas. Čak su se i Hrvati žalili da im Intesa (PBZ) takođe blokira račune posle uplate na Revolut. Oni očigledno imaju neki animozitet prema njima.

Kako mi loše radi ova nova aplikacija. Užaš jedan. Koči, sporo očitava transakcije, malo pa malo izbaci neku grešku...

Meni kao munja radi na iOS.

Meni koci od juce i cak mi je jedna ips skeniranje pisalo da nije uspela pa sam ponovio i onda posle pola sata dve prosle ajde rate za dete pa ce da bude i umesto sledece ali opet pre nije bilo te sporine iOS 26.1.

Da li Intesa vrsi otkup deviza (konverziju u dinar) sa racuna preduzetnika subotom ili moram da cekam ponedeljak?

ja sam uvek mogao da podignem sa biznis kartice 100.000 nikada do sinoc nije bio problem. takodje i sa privatne sam podizao 100.000. sinoc nije hteo da isplati vise od 20.000 po transakciji. prica se da ljudi masovno podizu novac sa racuna i pretvaraju ga u devize.

uvek koristim te bankomate u kraju beo shoping i ustanicka

Da li se ovo odnosi na podizanje na Intesa bankomatima? Da li bude i novčanica od 5.000?

Da li ovo "uvek" možeš da staviš u neki vremenski okvir? Koliko godina uvek?

U iskušenju sam da petkom uveče krenem put Ustaničke, da probam te bankomate, jer su moju lokalnu poslovnicu prošli mesec renovirali, stavili najnovije bankomate koje imaju i opet je limit 40 novčanica po transakciji.

da li postoji jos neko ko koristi staru T9 tastaturu,ali od novog update-a ne moze da se kuca preko te tastature..uvek kuca samo prvo slovo npr

Jel ima neko ove BizStart paket u intesi? imam par pitanja

da li ti naplacuju i koliko svaki nalog za isplatu koji posaljes kroz banking aplikaciju?
da li naplacuju koriscenje vise bussines debitne kartice (ako je koristis), u smislu da naplacuju svaku transakciju?

da li ti naplacuju i koliko svaki nalog za isplatu koji posaljes kroz banking aplikaciju?
da li naplacuju koriscenje vise bussines debitne kartice (ako je koristis), u smislu da naplacuju svaku transakciju?
Prvo, na drugo pitanje… Da, naplacuju 39 dinara po transakciji ( mislim da je toliko ) Mislim, jer sam zaboravio tačno, već 8 meseci ne koristim Intesa visa biznis za placanje jer je totalno glupo sto naplaćuju. Za plaćanja karticom preko firme koristim Master Halk banke.
Na prvo pitanje, da , naplacuju, ali ne znam tačno koliko, to se obračunava na nekom periodu od 10-ak dana.

Hajde da potvrdim, da, 39 din je svaka transakcija karticom i čim platiš, zaduženje će biti uvećano za toliko, a kada dodje do knjiženja, biće kao dve transakcije.

Nalozi za prenos se naplaćuju prema tarifniku, verovatno 0.075%, ali kao što @DJmihailo kaže, na 10 dana se pojavi presek. Ako želiš da vidiš šta je koliko naplaćeno, neophodno je da tražiš specifikaciju.

I nešto što ljudi često zanemaruju, ko predaje pazar, naplaćuje se 0.06%, najmanje 55 din.

Meni su ta dva za prodavnicu izmedju 800 i 2.000, svakih 10 dana. A generalno smo vrlo mala prodavnica.

Ino nalozi (odlivi) se naplaćuju svaki za sebe, ne ulaze u desetodnevne obračune.

Kada na sve to dodam i proviziju za POS terminal, mislim da smo prošle godine Intesi platili oko 250.000 dinara za provizije.

Pro tip: koristite IPS za plaćanja kad god možete jer te naloge Intesa ne naplaćuje uopšte. Pričam za pravna lica. Jeste malo cimanje generisati QR kodove za sve živo, ali uštedi se dosta na mesečnoj bazi, a kamo li na godišnjoj.

Da, da, to je to u sustini sto sam video u cenovniku... Samo mi nije bilo jasno da li naplacuju procenat na transakcije karticom ili fiksnu tarifu. Inace dinamika obracnuavanja je ista kao i na mom trenutnom prastarom paketu.
35, 39, 60, 80 ili 0.075% (u zavisnosti da li je do 50k, izmedju 50k i 300k i preko 300k, na intesin racun ili racun druge banke)...

Hvala

Pro tip: koristite IPS za plaćanja kad god možete jer te naloge Intesa ne naplaćuje uopšte. Pričam za pravna lica. Jeste malo cimanje generisati QR kodove za sve živo, ali uštedi se dosta na mesečnoj bazi, a kamo li na godišnjoj.

Ček, ček, jel možeš ovo da pojasniš?
Aha, ako imaš Mobilnu aplikaciju, pa skeniraš QR kod za plaćanje, nema naplate provizije?

Jel to ova stavka u tarifniku:
"Nalog iniciran korišćenjem usluge instant plaćanja na prodajnom mestu Trgovca"

Pre neki dan sam išao u banku drugim poslom i hteo da uzmem biz mobi aplikaciju, ali sam zaboravio pečat, a pošto je na OP obrascu pečat, mora.

IPS pokaži ti pokazuješ kod, a trgovac skenira.

Misli na to da generišeš NBS IPS kod kao kada skeniraš sa računa pa tako ti neće naplatiti proviziju na nalog za prenos. Najlakše ti je kroz aplikaciju Plati mi

Ne razumem… Kako da generišem kod računa koji mi je neko poslao na efakture? Zar nije to poenta plaćanja bez provizije? Ili sam ja loše razumeo…@gdesikuco

Formirao sam virtuelnu deviznu debt viza karticu, evri, i sa njom placao sta sam planirao. Jos je aktivna a ostalo je jos lufta do limita koji sam definisao.
Pitanje da li mogu da je blokiram pre isteka perioda vazenja, verovatno moze, a da li moze da se desi ako nju blokiram da ce mi blokirati i osnovnu deviznu karticu na koju sam nakacio ovu virtuelnu.

mozes da blokiras, nece ti blokirati pravu karticu...

Ne razumem… Kako da generišem kod računa koji mi je neko poslao na efakture? Zar nije to poenta plaćanja bez provizije? Ili sam ja loše razumeo…@gdesikuco
Ne koristim eFakture ali u suštini za svaku fakturu možeš da generišeš QR kod, ili kroz aplikaciju ili direktno na sajtu NBSa: https://ips.nbs.rs/sr_lat/qr-validacija-generisanje/generator-nbs-ips-qr-koda

Ako imaš mesečne uplate gde se poziv na broj ne menja, možeš i da trajno sačuvaš QR kod i da ga koristiš ponovo iz meseca u mesec. Treba ti samo BizMobi aplikacija na telefonu i IPS Skeniraj. IPS Pokaži nisam nikad imao prilike da testiram, ali ne vidim što ne bi radilo i to. IPS Skeniraj šljaka bez ikakvih problema i bez provizija, koristim ga već godinu dana za plaćanje poreza i doprinosa, eko takse, troškova knjigovođe, akontacije za porez na dobit, itd.

Jedan jedini dinar provizije nisam nikad platio za bilo koju IPS transakciju. Jedino što mi jednom mesečno stigne ono fantomsko zaduženje kao "obračun tarife" ili kako se već zove i bude 100 - 200 RSD mesečno, ali to je stizalo i dok nisam koristio IPS za plaćanja...

Uspeo, ode se na virtuelnu karticu i na njoj otvori neki meni koji nudi blokadu.
Dodatno pitanje , ako bih blokirao neku osnovnu karticu debt ili kreditnu, da li mogu posle da je odblokiram i da ona funkionise kao da je nisam blokirao.

Vrh Dno