Šta je novo?

Banka Intesa

Aha, mehanizam je priliv u mesecu, ali onda nije važno kad se desio.

Ne mora da bude priliva u mesecu. Dovoljno je da bude pozitivan saldo i naplaćuju.

Stanje na PPG nula. Legnu pare , odmah mi skinu jednu mesečnu naknadu, a jednu blokiraju i skinu poslednjeg dana tog meseca.

Meni to drugacije funkcionise.
Ako na racunu do kraja meseca ostavim 0,00 Eura racun nece otici u minus i nece skinuti nista za odrzavanje. Prvih par dana u mesecu uplatim novac za pretplate i tu mi nista ne skidaju cak i kada ima uplacenih sredstava.
Jedini put kada mi skinu taj 1 Euro za odrzavanje jeste ako poslednjeg dana u mesecu ne povucem novac sa tog racuna na dinarski.

Meni to drugacije funkcionise.
Ako na racunu do kraja meseca ostavim 0,00 Eura racun nece otici u minus i nece skinuti nista za odrzavanje. Prvih par dana u mesecu uplatim novac za pretplate i tu mi nista ne skidaju cak i kada ima uplacenih sredstava.
Jedini put kada mi skinu taj 1 Euro za odrzavanje jeste ako poslednjeg dana u mesecu ne povucem novac sa tog racuna na dinarski.

PPG = Poljoprivredno gazdinstvo
Samo na tom računu mi nakon priliva odmah skine jednu mesečnu naknadu i jednu blokira.

Na deviznom je bitno da li ima bara poslednji dan u mesecu. Ako ima - skine, ako nema - ne skine.

Da li imas samo taj jedan devizni racun u Intesi pa radis konverziju u dinare da bi odrzavanje bilo free, ili Intesa nekim cudom ne dozvoljava transfer EURA izmedju svoja dva regularna devizna racuna?

Izvinjavam se sto je post za post-om ali ne mogu da editujem prethodni.
Vec par puta zaboravim da pitam. Da li je instant opcija povlacenja novca preko PayPal-a uopste dostupna na bilo kojoj kartici Banke Inteze?
Jer jedino mi izbacuje moju karticu u standard opciji, a za Instant trazi da dodam karticu koja je vazeca za takvo placanje. Kada god unesem podatke izbaci mi da je kartica dodata i vrati me opet na isti ekran kao i pre da ako hocu Instant opciju da moram dodati karticu.

Nema instant opcije za Intezine kartice, cekas do 2 radna dana da se proknjizi transakcija.

Da li se neko prijavljivao na putno zdravstveno koje se dobija uz Mastercard Gold?

Ranije dok je bio ddor bila je obavezna prijava na ddor sajtu, sad kad je Wiener uopste ne mogu da pronadjem gde treba da prijavim suprugu i sina...

edit: Po ovome ispada da prijava nije potrebna preko Wiener-a

1755676676878.png

Ne bih znao,jos mi vazi u ddor.

FYI:
U Turskoj, moras da imas na engleskom papir od osiguranja na kome pise koga sve osiguranje pokriva sto dobijes na mail kada prijavis clanove porodice. Inace samo kartica osiguranja ti nista ne znaci. Ovaj problem su imali rodjaci...

Mada sad kad razmislim, nije mi jasno, zasto im turci bilo sta trazili, kad ti pozoves osiguranje, oni kontaktiraju kliniku i posalju dokumentaciju... Ja u egiptu nista nisam pokazivao od dokumentacije ako se ne varam...

Ja imam DDOR preko MC Gold.

Cenim da ista stvar moze u pisanoj formi i od Wiener-a da se dobije... Cisto imaj to u vidu... Proveri sa njima...
Kako oni drugacije znaju koga osiguravaju? Ko ti je clan porodice? :unsure:

Kod mene svi imaju posebne kartice zdravstvenog osiguranja koje su dobili uz dodatne MC kartice. Za Amex gold važi ova priča sa prijavljivanjem i papirom gde su navedeni članovi pokriveni osiguranjem

Kako oni drugacije znaju koga osiguravaju? Ko ti je clan porodice? :unsure:
Moje iskustvo sa osiguranjem preko master kreditne kartice kod yettel banke (uniqa): Uniqa unapred nema pojma koga sve osigurava, nema nikakvih kartica, postoji samo polisa koju dobiješ automatski na mejl kad se dobije kreditna, i u toj polisi piše samo moje ime uz napomenu da važi i za supružnika i svu decu do 25 godina.
Dakle nema nikakvog unapred prijavljivanja. Mi bili na moru u Hrvatskoj i tamo vodio klinca kod lekara, platio pregled i uzeo račun. Kad sam se vratio u Beograd otišao u Uniqu sa pasošima cele porodice i računom iz doma zdravlja, oni skenirali sve strane svih pasoša i posle nekoliko dana mi legla uplata.

Poslednja izmena:
Prosle godine sam koristio DDOR i radilo je u grckoj za dete ( preko mastergold) a pre toga sam prijavio porodicu i bili su u sistemu, a ove godine kad sam kretao na more ukucam tamo svoje podatke samo ja prijavljen, pa sam za svaki slucaj opet ubacio zenu i dete, ove godine nisam koristo osiguranje.

Ja sam koristio DDOR polisu pre 3 godine u Grckoj, zvao sam tamo call center mislim EuropAssistance-a i oni su mi organizovali sve. Cini mi se da je doktor slikao ovu moju karticu, ali se iskreno sad i ne secam vise..

Kod mene svi imaju posebne kartice zdravstvenog osiguranja koje su dobili uz dodatne MC kartice. Za Amex gold važi ova priča sa prijavljivanjem i papirom gde su navedeni članovi pokriveni osiguranjem
To je zato što imaju dodatne MC kartice. Ako imaš samo ti, trebalo bi da prijaviš članove na DDOR sajtu. Deca se važe samo do punoletstva

Meni je savetnica rekla isto, da im je receno da ne treba prijava preko Wienera.

ja sam sa Intesom zavrsio.
uplata koja je trebala da legne oko 4. avg i dalje kasni jer eto provere na pranje novca.
traje obicno 5-10 dana medjutim proslo je mnogo vise od tad i gospoda iz tehnicke podrske su samo mogla da mi kazu da je status "in progress"
mozda legne a mozda se i vrati uplatiocu, koji bi mogao da se pravi blesav i da prica da nije primio natrag nikakav novac i da izvisim kao dzigerica jer ne moze da mi posalje ponovo na drugi racun.
dovidjenja inteso

Nazad
Vrh Dno