Šta je novo?

Banka Intesa

Imam mastercard kreditnu karticu 100 %. Zanima me ako podignem kes sa nje i treba da vratim to sl mesec jel zna neko koja je kamata ( provizija) za podizanje novca sa te kreditne?

3% je provizija za podizanje novca na intezinom bankomatu, kamate nema ako uplatis naredni mesec, odnosno zavisi kakav ti je ugovor ako neces sve zatvoriti odjednom. Pise na izvodu za karticu kolika je godisnja kamata.

Ista je provizija za sve bankomate (procentualno):
3%, min 90 din - bankomati Intesa banke
3%, min 150 din (3 eura inostranstvo) - bankomati drugih banka

Ne bih rekao da je za inostranstvo bas tako jer sam dizao forinte,pre 2 meseca i osamarili su me samo tako,taj procenat pa konverzija pa usluga strane banke....nakupilo se.

Po zvanicnom tarifniku je tako.
Ti si mozda imao veci trosak zbog dvostruke konverzije (nagadjam), ali provizija je toliko koliko pise.
U eurima ne bi trebalo da ima dodatnog troska osim navedene provizije, ali ne mogu da potvrdim iz licnog iskustva.

U pravu si,zavisi koja valuta ali ima taj trosak ino banke svakako.

Jel ima neko od vas kreditnu na 95 %? Ako razumem tu se moze dugovati 95 % iznosa, banka sama skida 5 % a ostalih 95% se prenosi u onaj tamo mesec ukoliko to želimo ali na to ide kamata. Ispravite me ako grešim... i jel znate kolika je ta kamata?

Može se dugovati 95% iznosa i prenosi se dug, ali onda te lemaju kamatom.
Kamatna stopa zavisi od toga kolika je bila kad si zaključio ugovor sa njima. Pisano je da različiti ljudi imaju različite kamate.
Uvek možeš da se javiš njima da proveriš.
Meni je 1.5% mesečno, bar je bila na MC standard, za ovu gold i ne znam, mada i nebitno, nikad mi ne računaju kamatu.

Zavisi od paketa/statusa, ali tu negdje 15-20% godisnje (za dinare, devizna potrosnja par procenata nize).

EDIT: Pretece me Strahinja.

Poslednja izmena:
Nije kod svih isto, ja imam 15.x % za dinare... Kao sto rekosmo, zavisi od vise faktora.

😁
Screenshot_20250116-195112_Drive.jpg

Jedinu kamatu sam im platio kada sam ovde na forumu objašnjavao ljudima kao se kamata obračunava, pa sam bio prinuđen da platim kamatu jedan mesec na 100 dinara, da imam primer. Ovo su neke stope od pre 20 godina, prepisane iz Delta banke 😂

Ja sam od tog dana malo popustio sa placanjem full iznosa, nekad uplatim taman, nekad samo minimalno, nekad duplo, sve zavisi kad mi sta treba. A kamata je neka smesna cifra, tako da me i ne pogadja. :D

Kod mene na krefitnu karticu kamate su 18, 46 % za dinare i 12, 6 % za evre. Mozda sam u nekoj decimali pogresio ali cele cifre su tacne 18 i 12 posto.

😁
Pogledajte prilog 476570

Jedinu kamatu sam im platio kada sam ovde na forumu objašnjavao ljudima kao se kamata obračunava, pa sam bio prinuđen da platim kamatu jedan mesec na 100 dinara, da imam primer. Ovo su neke stope od pre 20 godina, prepisane iz Delta banke 😂

A ja recimo iz navike jednu kreditnu držim zaduženu do limita, plaćam revolving rate i preko toga samo po potrebi, koristi se za inostranstvo i online kupovine isključivo i tako 20 godina.
Ako bih morao da nagađam, 5% je ovakvih korisnika kao ja, 5% posto kao ti i 90% onih što nemaju pojma kako sve funkcioniše, prosto zadovoljni činjenicom da mogu da koriste "pozajmicu"

Ako bih ja nagađao, rekao bih da nijedna osoba koja zna šta je revolving nema karticu zaduženu do limita, tako da je takvih kao ti sigurno manje od 5% 😄

Od meni bliskih ljudi, mogu na prste da izbrojim ko drži zaduženje na kartici. I to je uvek nešto kratkotrajno, da se premosti nekoliko dana i slično. Imam više poznanica sa razvaljenim limitom, ali sve na rate bez kamate, pa se to ne broji.

Ja to i bezbednosti radi, ne razmišljam o zloupotrebama, limitima i načinu korišćenja. U "moju odbranu" kartica je sa malim limitom tako da nije dramatično kao što zvuči, ona sa ozbiljnim limitom se koristi kako treba

Tvoje malo je za banku mnogo. To je ljubav 😊

Od kad sam imao kompromitaciju kartice, limite ograničim u aplikaciji, pa se povremeno obrukam da kartica neće da prodje 😆, ali ne brinem o bezbednosti.

Baš to, i jedno i drugo. Neće bamka propasti kako god okreneš, to sam hteo reći

Godišnja kamata (i rsd i eur) je iskazana na svakom mesečnom izvodu kreditne kartice.
Karticu maksimalno koristim, ali ne i revolving, uvak plaćam ceo iznos, živim odloženo na račun banke 😊
Karticu online koristim isključivo kroz virtuelne kartice, a na POS uglavnom kroz Gpay. I ne brinem za bezbednost 👍🏻

Može se dugovati 95% iznosa i prenosi se dug, ali onda te lemaju kamatom.
Kamatna stopa zavisi od toga kolika je bila kad si zaključio ugovor sa njima. Pisano je da različiti ljudi imaju različite kamate.
Uvek možeš da se javiš njima da proveriš.
Meni je 1.5% mesečno, bar je bila na MC standard, za ovu gold i ne znam, mada i nebitno, nikad mi ne računaju kamatu.
Onda sam se zeznuo sa 100% kartice definitivno 😂 jer moram da vratim koliko i dugujem ( ako neko ne prima rate nego direkt svuce) , a da sam uzeo 95% onda bih mogao da ratam i dugujem mali iznos na mesečnom nivou dodatno tih 1.5 % koliko vec. Svakako provericu i probaću da promenim na 95% kad budem mogao

Ja koristim tri kartice.
Svakodnevno za dnevna placanja visa debitna, za kupovinu trajnih dobara i obicno iznose vece od 15 000 dinara kreditnu obicno na rate, i visa clasic debt deviznu za placanja u inostranstvu.

Sad sam proverio kamatu za MC Gold. Znači na njoj mi je na mesečnom nivou malo manja, 1.3 umesto 1.5 sa Standard.

Prilozi

• IMG_1302.jpeg
    IMG_1302.jpeg
    133 KB · Pregleda: 26
Tvoje malo je za banku mnogo. To je ljubav 😊

Od kad sam imao kompromitaciju kartice, limite ograničim u aplikaciji, pa se povremeno obrukam da kartica neće da prodje 😆, ali ne brinem o bezbednosti.
to mi se redovno desava...

Poštovani, potreban mi je savet šta da radim. Imam račun u Intezi i aktivno sam koristio inteza on-line portal dok ga nisu ugasili. Plaćao sam račune, prebacivao novac na internet karticu za ebay, aliexpress, temu... Sada mi je onemogućen pristup elektronskom bankarstvu preko računara. Problem je što nemam smart telefon i u intezi su mu rekli da ne mogu da pristupim elektronskom bankarstvu preko računara bez smart telefona. To je, u stvari, sada mobilno baknarstvo, više nije "internet on-line". Ja ne želim da nabavljam smart telefon i razmišljam da se prebacim u neku drugu banku. Imate li nekih preporuka koja banka neće u skorije vreme da pređe u potpunosti na mobilno internet bankarstvo kao što je sada inteza?

Koristio sam Intesa Online. Problem je što nemam smart telefon, ne želim da ga nabavljam i razmišljam da se prebacim u neku drugu banku. Imate li nekih preporuka koja banka neće u skorije vreme da pređe u potpunosti na mobilno internet bankarstvo kao što je sada inteza?
Poštanska štedionica za mesec dana prelazi na mToken, dok OTP, UniCredit i Yettel su ga takođe uveli, a najverovatnije će i NLB. Ostale još uvek funkcionišu po principu korisničkog imena i šifre. Niko sa sigurnošću ne zna da li će neka od njih u budućnosti uslovljavati mobilnu aplikaciju na smart telefonu.

Sinoc sam imao situaciju da bankomat nije hteo da prodje korak nakon odabira racuna na koji sam hteo da uplatim neke evre.

Cim odaberem racun, odmah mi izbaci karticu.

Racun/kartica je ok, koristio sam malopre za placanje na Aliju.

Jel ovo standardno ponasanje kad je pun ili pobrljavi ili je nesto trece?

Inteza i bankomati - posebna priča. Sram ih bilo što se tiče bankomata, a i drugih stvari.

Sinoc sam imao situaciju da bankomat nije hteo da prodje korak nakon odabira racuna na koji sam hteo da uplatim neke evre.

Cim odaberem racun, odmah mi izbaci karticu.

Racun/kartica je ok, koristio sam malopre za placanje na Aliju.

Jel ovo standardno ponasanje kad je pun ili pobrljavi ili je nesto trece?
Imao sam istu situaciju par puta. Po recima sluzbenika to je "verovatno" znak da je bankomat pun. Ne znaju ni oni ocigledno.

Poštovani, potreban mi je savet šta da radim. Imam račun u Intezi i aktivno sam koristio inteza on-line portal dok ga nisu ugasili. Plaćao sam račune, prebacivao novac na internet karticu za ebay, aliexpress, temu... Sada mi je onemogućen pristup elektronskom bankarstvu preko računara. Problem je što nemam smart telefon i u intezi su mu rekli da ne mogu da pristupim elektronskom bankarstvu preko računara bez smart telefona. To je, u stvari, sada mobilno baknarstvo, više nije "internet on-line". Ja ne želim da nabavljam smart telefon i razmišljam da se prebacim u neku drugu banku. Imate li nekih preporuka koja banka neće u skorije vreme da pređe u potpunosti na mobilno internet bankarstvo kao što je sada inteza?
RF ima web aplikaciju na koju može da se uloguje korisničkim imenom i lozinkom(telefon nije potreban) ili korisničkim imenom i tokenom generisanom na telefonu. iRačun je besplatan kao i plaćanje sa računa

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno