A kako mi da razlikujemo jednokratnu kupovinu od obnavljajuće. Npr. želim nešto da kupim i jednokratno platim, kako mogu biti siguran da prodavac to neće zloupotrebiti i naplatiti više?Probaću na jednostavnom primeru: Kada plaćaš Yettel račun, imaš opciju da sačuvaš karticu i plaćaš višekratno. Tvoja sačuvana kartica je ustvari tokenizovana (virtuelna sa drugim brojem vezana za glavnu) i preko nje obavljaš plaćanje svakog narednog računa.
Nadam se da ce Google/Apple Wallet ovo implementirati. Odlicna stvar, bas ona koja fali klasicnim bankamaNadam se da će ovaj A2A mehanizam biti primenljiv u slučajevima gde, na primer, imam boravak i račun u drugoj državi, da ne nosim fizički taj novac sa sobom, nego ga direktno prenesem sa inostrane na domaću karticu bez posrednika (kao Paysend).
Sad je jasno zašto su dali onoliko para za Tink. Biće zanimljivo da vidimo koji model naplate će da primene, s obzirom da ova usluga podrazumeva male ili nikakve naknade![]()
Visa pokreÄe novu uslugu
Visa, koja je, uz Mastercard, jedna od najvecÌih svetskih mreža za transakcije karticama, saopÅ¡tila je da planira da sledecÌe godine u Evropi pokrene uslugu placÌanja od raÄuna do raÄuna (A2A).www.b92.net
Usluga bi trebalo da pomogne ljudima da se izbore sa problemima kao što su neovlašćeno automatsko obnavljanje pretplate tako što će olakšati poništavanje transakcija direktnog zaduživanja i dobijanje povraćaja sredstava, kaže Visa.
pa imas jos od otvaranja racuna papire gde stoji pin za mobilno bankarstvo.Od koga si dobio PIN? Pa pin za aplikaciju si sam podesio.
Meni ne pokazuje update.Stigao update za iOS, bice cupavo.😁
Tako i ja kontam, ili barem ako je ne ukloni da je postavi kao neaktivnu.Kad se iskoristi jednokratna onda nestaje iz aplikacije koliko znam. Čim stoji trebalo bi da je još uvek aktivna.
Čudi me da te nisu obavestili o neuspešnoj naplati, a posebno o otkazivanju rezervacije.^ pa nije baš tako. Ja sam pre par meseci ostavio karticu nisu mi ni poslali mail dan pre, niti su me obavestili da nisu uspeli da naplate. Inače greška je bila kod mene jer sam zaboravio da povećam limit za online plaćanje.
Kad sam skontao da je prošao datum za naplatu odem i vidim da je taj apartman koji je trebalo da platim ponovo dostupan za moj datum. Jednostavno su poništili rezervaciju i nisu me ni obavestili
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari