Šta je novo?

Banka Intesa

I meni je prošle nedelje procurela Intesa inspire. TikTok naravno ne koristim 🤣

99999999GOOGLE *TikTok Live g.co/HelpPay# US

Na svu sreću odmah sam primetio notifikaciju, te su uspeli da skinu "samo" ~670rsd.

Kartica je bila vezana za SBB/A1/Wolt/Glovo/Booking/Airbnb/Ananas/Netflix/GWallet/Gpay i to je to.

Najsumnjiviji je Booking, a sve vise je prituzbi i na Glovo i/ili Wolt (ne sjecam se tacno sta mi rekose iz ERSTE banke koji je od ova dva postao bas kritican).

Ja sam sad sve ove problematicne prebacio na virtuelne kartice.

Meni je master mobi (yettel) banke godinama vezana za sve, nikad problem. Jednom platim intesinom inspire na airbnb - problem.

Da li se moze iz Intezine aplikacije kreirati virtuelna Visa Classic Debit kartica sa iznosom od 1000+ evra?
Da li postoji neko ogranicenje na maksimalni iznos na virtuelnoj karitici?

Može na Visa Classic. Ja sam kreirao na 800, ne vidim zašto ne bi moglo na više. Kod svakog plaćanja, pored tog limita, gleda se i iznos raspoloživih sredstava na tom računu.

Da li postoji mogucnost da nesto sto sam platio na 12 rata master karticom isplatim ranije? Mali su iznosi rata pa bih da zatvorim 8 rata, a ne da cekam jos 8 meseci da se skida.

Mozes ali moras u banku.

da li neko ima iskustva sa ponudama banke
zvali su me na razgovor sa ponudom za dozvoljeni minus
e sada mene vise zanima kartica(zbog placanja na rate),eventualno neki kredit i sl
situacija je da sam skoro isplatio neke dugove zbog kojih sam bio u kreditnom birou,pa me zanima da li su me zvali sa vec proverom i informacijom da mogu da dobijem minus pa da se nadam ostalim stvarima ili su po difoltu zvali kao novog klijenta i da ce tek da rade provere i sl

Nov si u Intesi? Plata ide preko njih?

Posto si nov, izvod za tri meseca(to ti resava firma). To nosis u banku i trazis kreditnu karticu.Ne znam kolika ti je plata ali mozda najbolje da trazis oko 1500e ,posto si im nov. Da pomognes sebi, trazi iz bivse banke izvode za 6 meseci i to odnesi u Intesu. Kad prodje taj prvi korak,posle mozes dizati limit za kreditnu.
Ja sam dobio preko 7 plata limit. Ne znam zasto sem sto me vole jer ja sve izmirujem na vreme,cak i kad je bio onaj moratorijum ,za vreme Korone.
Ako te zapadne krsten savetnik,reci ce ti ovo sto sam ti ija rekao.

Ne prihvataj dozvoljeni minus, preskupo je, i uopšte ti ne treba, ako pametno koristiš plaćanje na rate, i kreditne kartice.

Ni necu minus mene zanima da li to sto me zovu i nude znaci da su odobrili i znaju da cu moci ili u fazonu ponuda pa ce tek proveravati kb i mogu da odbiju

Ja koliko znam ne mogu tražiti izveštaj kreditnog biroa bez tvog odobrenja i naravno ti to i plaćaš.
Znači npr. ti kažeš zainteresovan sam za taj proizvod (kredit, kartica itd.), oni ti izračunaju sve u zavisnosti od tvoje plate ali pre nego što ti odobre, traže izveštaj kreditnog biroa koji ti naplate, ne oni već kreditni biro

Može na Visa Classic. Ja sam kreirao na 800, ne vidim zašto ne bi moglo na više. Kod svakog plaćanja, pored tog limita, gleda se i iznos raspoloživih sredstava na tom računu.
Zanima me da li, ako npr. zelm da platim nesto 1000 eura preko kreirane virtuelne visa classic debit kartice, trebam da imam i ~ oko +7% vise sredstava od cene predmeta koji bih platio tom virtuelnom karticom? Npr. u ovom slucaju za placenje robe u iznos 1000 evra, na toj virtuelnoj kartici bih trebao da imam ~ dodatnih 70 evra, tj. 1070 eura? Jesam li dobro razumeo?
Znam da za placanje na AliEx-u treba da imam tih dodatnih 7%., pa pretpostavljam da je slicno, ako ne i isto, za bilo koje online placanje. Da li neko moze da mi potvrdi ovo pravilo?

Takoje, kod AliEx-a i kod jos nekih placanja, bilo je dovoljno da se kreira 'jednokratna' virtuelna kartica, koja kada se jednom iskoristi, to je to, vise ne vazi.
Medjutim, imao sam npr. problem kod placanja na Blizzard sajtu, gde jednokratna virtuelna nije prolazila. A nije, iz razloga sto su oni prvo skidali neki mali iznos, tipa 1-2 eura, da potvrde validnost kartice, a zatim su u drugom 'krugu' skidali potreban iznos. Medjutim, kako mi je virtuelna kartica bila 'jednokratna', takva kupovina nije prolazila jer ju je onaj 'test' iznos od 1-2 evra automatski ponistavao za dalju kupovinu. Tek sa kreiranjem 'visekratne' virtuelne kartice, sve je proradilo.
Sada me zanima da li da kreiram visekratnu virtuelnu karticu da bih bio siguran da ce kupovina 'proci'? S'druge strane to znaci da ce svaki dodatni iznos koji ostane na kartici nakon kupovine biti, da tako kazem, 'pod rizikom' dok god kartica traje (a najkraci period je mesec dana).

Moze li neki savet od ljudi koji su imali vise situacija gde karticom kupuju nesto u vrednosti od 1000 evra. Meni je (ce) ovo biti prvi put, pa mi iskreno nije bas svejedno.

Kreiraj višekratnu, sa mesec dana važenja. Dodeli minimum +10%. Plati, i kad završiš plaćanje, blokiraj karticu, ako te to brine. U slučaju potrebe da se novac vrati, regularno će se vratiti, bez obzira na blokiranu virtuelnu, dolazi na fizičku, za koju je virtuelna vezana.
Ja sam ih kreirao jedno 50 do sada.
Poslednji put, platio online (u Srbiji), na 9 rata, i u tu svrhu kreirao karticu za jednokratno plaćanje, sa mesec dana važnosti. Sve prošlo OK.

S'druge strane to znaci da ce svaki dodatni iznos koji ostane na kartici nakon kupovine biti, da tako kazem, 'pod rizikom' dok god kartica traje (a najkraci period je mesec dana).
Uvek možeš da blokiraš višekratnu karticu kad ti više ne treba i da napraviš novu oliko znam.

Poslednji put, platio online (u Srbiji), na 9 rata, i u tu svrhu kreirao karticu za jednokratno plaćanje, sa mesec dana važnosti. Sve prošlo OK.
Virtuelnom se moze platiti na rate? Pretpostavljam preko online servisa koji koriste Intesin procesor pa da ti uopste ponude tu uslugu (da izaberes rate)?

Nisam znao, super. Iako je limitirano na online kupovine, moze biti jako korisno.

danas stigla poruka za kupovinu preko amex blue.... ako se potrosi vise od 3500din,vracaju 10% ,i tako do 3000din max

Koja je realna svrha Visa Premium kartice? Nude mi, pa da znam da li mi uopšte treba to.

Koja je realna svrha Visa Premium kartice? Nude mi, pa da znam da li mi uopšte treba to.
Dnevni i mesečni limiti pre svega, ako prevazilaze i maksimalne za povećanje na zahtev po svakoj kategoriji (Classic, Gold, Platinum, Infinite) i pripadajuće popuste kod partnera kartičarske kuće, opet u zavisnosti od toga kojem segmentu kartica pripada.
Zavisno od tipa računa i kartice, uz neke pakete banka nudi i putno osiguranje prema internoj politici. Za Amex znam da je slučaj, možda ima još nekih.
Isto tako su aktuelne promocije i za Visa Classic, odnosno sve kategorije. Kod Inteze je za istu dnevni limit 5000€ pa verovatno nećeš ni imati potrebu za više, a i ako budeš imao, moći ćeš da povećaš.

Onda mi definitivno ne treba. Hvala za pojašnjenje.

• Like
Reagovanja: uji
Evo i meni procurela visa inspire... apple.com

NIsam je koristio 6 meseci. poslednjih mesec dana sam ponovo poceo da je koristim, iskljucivo preko google pay...i par puta paypal....

Verovatno je procurela kad im je ono riknula intesa app...

Da li je neko aktivirao Consent ID preko Intesa aplikacije?
Piše, nije moguće aktivirati, posetite poslovnicu.

Ja kliknuo i aktivirala se opcija mada imam već consent id aktiviran od ranije ako ti nešto znači info

Evo i meni procurela visa inspire... apple.com

NIsam je koristio 6 meseci. poslednjih mesec dana sam ponovo poceo da je koristim, iskljucivo preko google pay...i par puta paypal....

Verovatno je procurela kad im je ono riknula intesa app...
Misliš neko drugi je tvoju karticu koristio na apple.com? A kako zaobiđu 3D secure?

Ja kliknuo i aktivirala se opcija mada imam već consent id aktiviran od ranije ako ti nešto znači info

Imam i ja, i kada otvorim tab sigurnost, prva opcija mi je već štriklirana.

Osoba kojoj pokušavam da aktiviram, nema Consent. Ta prva linija ima taster "aktiviraj", a taster u drugoj liniji je siv.
Gornja poruka se dobija kada se klikne to jedino dostupno "aktiviraj".

Nazad
Vrh Dno