Može na Visa Classic. Ja sam kreirao na 800, ne vidim zašto ne bi moglo na više. Kod svakog plaćanja, pored tog limita, gleda se i iznos raspoloživih sredstava na tom računu.
Zanima me da li, ako npr. zelm da platim nesto 1000 eura preko kreirane
virtuelne visa classic debit kartice, trebam da imam i ~ oko +7% vise sredstava od cene predmeta koji bih platio tom virtuelnom karticom? Npr. u ovom slucaju za placenje robe u iznos 1000 evra, na toj virtuelnoj kartici bih trebao da imam ~ dodatnih 70 evra, tj. 1070 eura? Jesam li dobro razumeo?
Znam da za placanje na AliEx-u treba da imam tih dodatnih 7%., pa pretpostavljam da je slicno, ako ne i isto, za bilo koje online placanje. Da li neko moze da mi potvrdi ovo pravilo?
Takoje, kod AliEx-a i kod jos nekih placanja, bilo je dovoljno da se kreira 'jednokratna' virtuelna kartica, koja kada se jednom iskoristi, to je to, vise ne vazi.
Medjutim, imao sam npr. problem kod placanja na Blizzard sajtu, gde jednokratna virtuelna nije prolazila. A nije, iz razloga sto su oni prvo skidali neki mali iznos, tipa 1-2 eura, da potvrde validnost kartice, a zatim su u drugom 'krugu' skidali potreban iznos. Medjutim, kako mi je virtuelna kartica bila 'jednokratna', takva kupovina nije prolazila jer ju je onaj 'test' iznos od 1-2 evra automatski ponistavao za dalju kupovinu. Tek sa kreiranjem 'visekratne' virtuelne kartice, sve je proradilo.
Sada me zanima da li da kreiram visekratnu virtuelnu karticu da bih bio siguran da ce kupovina 'proci'? S'druge strane to znaci da ce svaki dodatni iznos koji ostane na kartici nakon kupovine biti, da tako kazem, 'pod rizikom' dok god kartica traje (a najkraci period je mesec dana).
Moze li neki savet od ljudi koji su imali vise situacija gde karticom kupuju nesto u vrednosti od 1000 evra. Meni je (ce) ovo biti prvi put, pa mi iskreno nije bas svejedno.