Šta je novo?

Banka Intesa

Ako su ti stigli na email i omogucis elektronski potpis, mozes na https://cloud.eid.gov.rs/ . Uploadujes pdf, odaberes da potpises, prevuces na mesto gde treba potpis, skines pdf i the end.

Те папире потписујем кад ми да саветницс/службеница, прво морам у банку, па да направи уговор, одштампа у 100 примерака, она потпише па тек ја.
На меил је само стигло обавештење да се то и у банци може извадити.

Још ми није јасно које папире "обичан" грађанин, физичко лице може да потпише?

U tom slucaju najverovatnije hemijskom, nisam cuo da su se upgradovali… No hajde da vidimo, mozda ti se posreci.

Edit:
ConsentId imas u mobi aplikaciji, kada to omogucis skines consetId app i prati uputstvo, posle na eupravi aktiviras potpis u klaudu. Ne moras fizicki u banku da ides za to.

Имам то све, ConsentID користим за е-управу и е-здравље. Сертификат имам у личној карти и на Е-управи.

Потпис нисам никад користио и он је активиран одавно.

Koliko znam, u Intesi ne možeš ništa potpisati elektronski, kao fizičko lice.

Колико сад схватам тај електронски потпис је углавном за правна лица?

Koliko znam, u Intesi ne možeš ništa potpisati elektronski, kao fizičko lice.
Prema iskustvu još jednog člana, zahtev za gašenje deviznih računa sam popunio i potpisao sertifikatom iz lične karte, što su na kraju prihvatili i realizovali uz skenirane potvrde u povratnom odgovoru.

drugarica mi ima dve intesa kartice, zelenu debit classic i sivu internet only, zanima me koja je bolja za online kupovinu u EUR , kolke su provizije i kurs?

isto su vezane za devizni račun - VISA prevodi svaku kupovinu u €

jel se placa provizija neka? i ako ima EUR na racunu, skida sa tog racuna, nema konverzije?

Intesa je sebi dopustila da mi karticu koja se obnavlja na svake 3 godine i za koju su bili sigurni da će mi obnoviti, napravi i dostavi u filijalu 6 radnih dana pre nove godine. Kartica ističe 01.01. naravno.

Stvarno su zapanjujuce neposlovni i bezobrazni i definitivno ih treba izbegavati u širokom luku, ovo je prevršilo svaku meru.

Eh da su svacije muke sa bankom kao tvoje... :LOL:
Kao da ces se kod drugih usreciti... Pa svuda ti je podjednako lose... Zavisi samo kako te dokaci...

Intesa je sebi dopustila da mi karticu koja se obnavlja na svake 3 godine i za koju su bili sigurni da će mi obnoviti, napravi i dostavi u filijalu 6 radnih dana pre nove godine. Kartica ističe 01.01. naravno.

Stvarno su zapanjujuce neposlovni i bezobrazni i definitivno ih treba izbegavati u širokom luku, ovo je prevršilo svaku meru.
Ne razumem te tačno šta je problem, žališ se što je samo 6 radnih dana pred istek stigla nova? Meni su i inspire i electron dostavili 7-8 dana nakon isteka, tako da si dobro prošao.

I ti misliš da je to normalno? ili si se žalio i napravio haos da se to ne desi ponovo?

Naravno da je problem jer ja verovao ili ne imam još gomilu obaveza pored čekanja u redu za novu karticu, u haosu pred ng. Sve to je trebalo i moralo da bude gotovo do 10. decembra, i bilo bi kad ne bi ljudi bili kakvi jesu pa da dopuštaju da ih *****ava ko kako hoće.

No ok, u redu je, sve dok prihvatate da vas tretiraju kao stoku, tako i treba da vas tretiraju.

Tako je, ne smatram da je normalno, ali realno ništa im ne možeš. Na pisanu žalbu se izvinuli i odbili mi mesečnu naknadu za taj mesec. Drugo im ništa realno ne možeš sem da promeniš banku, ali nigde ne cveta cveće.

Izvinjavam se što sam pogrešno protumačio, ali naravno da možeš. I svašta sam već uradio u više navrata. Ali čak i da je realno da ne možeš mnogo ne smeš ćutati i opravdavati.

danas leglo 1000din na amex blue posto se kupovalo na rate zadnja 3 meseca u min iznosu od 30e po rati- min 3 meseca zaredom sept okt nov , mada kako sam racunao trebalo je da legne 1000+1000+500

Uslov za Amex je bio kupovina u oktobru od min. 3000 (odjednom, ne iz više puta) i isto tako i u novembru. Uplaćeno danas 2500 (1000 okt+1000 nov+500 bonus).

U BizMobi aplikaciji danas daju 105 dinara za dolar, iako je zvanični srednji kurs 106, 26.
Nikada nije bila tolika razlika, uvek je oko pola dinara.

Koliko ti je EUR u BizMobi?
Nemam Biz aplikaciju, uvek tražim ponudu za kurs, pa da uporedim to što je u aplikaciji u odnosu na ono što sam danas menjao.

Meni je na EUR uglavnom srednji plus 0.4 ili 0.5%, zavisi od dana i zavisi od iznosa koja se menja.

Prošli mesec sam imao neko plaćanje u GBP, nije bio veliki iznos, nekoliko hiljada, 2.5% su dodali na srednji kurs. Dva zarez pet posto.

Još sam pre konverzije računao da će biti visok kurs, reko' garant ide 1.5% na srednji.

Koliko se ceka na izradu nove kartice?

Jesam li ja prolupao ili je web banking pre imao opciju da se sinhronizuju svi podaci o svim promenama ikada, a ne samo najduže od početka godine?

Koliko se ceka na izradu nove kartice?

Reći će ti desetak dana.

Silom prilika sam u prethodna dva meseca menjao dve kartice, jednu sam čekao 3 sedmice, jer me nisu obavestili da je stigla. Za drugu su mi javili da je gotova za tačno dve sedmice.

Могуће ли је отворити моби банкинг на основним рачуну без накнаде?

U utorak uzeo prvi put u zivotu kredit.
uzeo kes kredit okruglo 800000 dinara, platio osiguranje 33k, kredit na 48 meseci, rata 21200.
Sve glat proslo ali mnogo papirologije ima znaci, sat vrremen je trajala procedura, pare odmah legle iako sam imao zakazano u 15:30, ocekivao sam legnu sutradan.
Zanimljivo da smo pre samog kredita pre jedno 10 dana radili projekciju na 600k, posto m ito nije zavrsilo posao na 800k kamata je otisla u skoro 15%, ova je 12.1.
jedino sto sam pogresio sto nisam uzeo 850 jer sam potpuno smetnuo sa uma da mi treba za osiguranje kredita. Od troskova imao samo za menicu i upit ka kreditnom birou.
Posto mi trebao za kupovinu auta, gledao da uzmem autokredit ali ono je bas cimanje, mislim da se oni siplate za nov auto jer ovako je ogranicen na neke kuce tu su povoljniji uslovi, a ako se uzima od fizickog lica ili nekog pravnog mora da se uzme iznos u vrednosti profakture auta.

Nazad
Vrh Dno