Šta je novo?

Banka Intesa

U utorak uzeo prvi put u zivotu kredit.
uzeo kes kredit okruglo 800000 dinara, platio osiguranje 33k, kredit na 48 meseci, rata 21200.
Sve glat proslo ali mnogo papirologije ima znaci, sat vrremen je trajala procedura, pare odmah legle iako sam imao zakazano u 15:30, ocekivao sam legnu sutradan.
Zanimljivo da smo pre samog kredita pre jedno 10 dana radili projekciju na 600k, posto m ito nije zavrsilo posao na 800k kamata je otisla u skoro 15%, ova je 12.1.
jedino sto sam pogresio sto nisam uzeo 850 jer sam potpuno smetnuo sa uma da mi treba za osiguranje kredita. Od troskova imao samo za menicu i upit ka kreditnom birou.
Posto mi trebao za kupovinu auta, gledao da uzmem autokredit ali ono je bas cimanje, mislim da se oni siplate za nov auto jer ovako je ogranicen na neke kuce tu su povoljniji uslovi, a ako se uzima od fizickog lica ili nekog pravnog mora da se uzme iznos u vrednosti profakture autakamate

U utorak uzeo prvi put u zivotu kredit.
uzeo kes kredit okruglo 800000 dinara, platio osiguranje 33k, kredit na 48 meseci, rata 21200.
Sve glat proslo ali mnogo papirologije ima znaci, sat vrremen je trajala procedura, pare odmah legle iako sam imao zakazano u 15:30, ocekivao sam legnu sutradan.
Zanimljivo da smo pre samog kredita pre jedno 10 dana radili projekciju na 600k, posto m ito nije zavrsilo posao na 800k kamata je otisla u skoro 15%, ova je 12.1.
jedino sto sam pogresio sto nisam uzeo 850 jer sam potpuno smetnuo sa uma da mi treba za osiguranje kredita. Od troskova imao samo za menicu i upit ka kreditnom birou.
Posto mi trebao za kupovinu auta, gledao da uzmem autokredit ali ono je bas cimanje, mislim da se oni siplate za nov auto jer ovako je ogranicen na neke kuce tu su povoljniji uslovi, a ako se uzima od fizickog lica ili nekog pravnog mora da se uzme iznos u vrednosti profakture auta.
Kamate i Intesi su nerealne. Ja sam isti iznos uzeo pre 15 dana u HalkBanci isto na 48 meseci, rata 20060 din, kamata 9,5. Iz tog razloga sam i napustio Intesu prosli mesec…

Sta ti od papirologije trebalo za kredit?
Bitna stvar BI gleda sve uplate ne gleda samo sifru placanja 240, to je mnogo bitno

Potvrda o primanjima iz firme i izvodi iz prethodne banke u poslednjih 6 meseci. Zbog kamate sam i pobegao iz Intese

Naravno, aplikacija ne radi.
A Erste aplikacija radi, ali mi 2 bankomata odbijaju karticu, iako imam pare.
‘Bem ti banke!

Tek sad sam počeo da koristim virtuelnu karticu ozbiljnije (od kreditne), pa da pitam - kako se računa limit? Da li je na mesečnom nivou ili je to ukupna suma koja se može potrošiti korišćenjem te kartice? Ako je mesečni kako sistem može da zna šta ja pokrivam uplatom?
Hvala na odgovorima.

Kako naći ID korisnika za reaktivaciju aplikacije? Znam kod za reaktivaciju ali nisam zapisao id korisnika:mad:

Tako sto ces ih ujutru pozvati pa ce ti reci,nikako drugacije(kad ga nisi upisao).

Ako si stari korisnik, kada je bila poslednja velika promena platforme ili aplikacije ili sta već, svima nama je stigao mail sa nekom ponudom. Ponuda je bila u PDF attachment gde je filename ID korisnika.

Subject maila je
"Predlog izmena i dopuna Vašeg okvirnog ugovora", kraj marta 2021. godine.

Džabe, ne mogu da nađem, moram ih zovem sutra ili da vidim da li će hteti preko tvitera da mi pošalju:confused:

Nisi se nikad logovao na sajt intese? User ti je isti tamo, mozda ti je pretrazivac zapamtio.

Proverio i ja malopre u više browsera, a sad stvarno neće. Radilo pre par nedelja i uspešno sam reaktivirao aplikaciju uz fotografisanje ID-a korisnika za svaki slučaj. Ko da sam znao, jer su dozlaboga nepredvidivi.

Pričalo se ranije za ID korisnika, može ID da se vidi u opciji #withKEY u aplikaciji, ali pretpostavljam da aplikacija već nije u funkciji.

Ako si stari korisnik, kada je bila poslednja velika promena platforme ili aplikacije ili sta već, svima nama je stigao mail sa nekom ponudom. Ponuda je bila u PDF attachment gde je filename ID korisnika.

Subject maila je
"Predlog izmena i dopuna Vašeg okvirnog ugovora", kraj marta 2021. godine.
Moj ID počinje sa dve nule, a tih nula nema u nazivu PDF-a. Ako neko ima email, a ne zna ID, možda treba filename da dopuni nulama sa leve strane, tako da ima ukupno 9 cifara.

Da, ima 9 cifara i počinje sa dve nule.
Moj je takav.

Zvao sam CC.
ID korisnika nemaju i ne mogu da daju preko telefona ALI dali su mi kod pa sam ponovo aktivirao aplikaciju.
Sad sam zapisao ID korisnika na tri mesta :ROFLMAO:

Pazi da ne zaboravis sifre za ta tri mesta.🤣🤣🤣

Sad mi proradila mobilna aplikacija nakon dva meseca, nisam nista menjao. Odlicno.

Koliki je minimalni iznos, koji se može deliti na rate (VISA Inspire, debitna)? Gledam da uhvatim do kraja ovu cash back akciju

Je l vam radi online placanje, aplikacija, meni nista.

Cekj malo,nije radila 3 minuta i navalio si kao i ja😂 . Sad radi,malo usporeno ali sam uspeo platiti 4 racuna.

Taman sam hteo nesto da kupim online kad ono, da nije 😂
Da otvorim aplikaciju ne radi.
Najgore mi to sto posle da ne ispadne da ne znas da li je prosla uplata, tebi skinuli a ovima nema uplate.
Kod mene uopste ne radi, izbacuje "Interna greska".

Taman sam hteo nesto da kupim online kad ono, da nije 😂
Da otvorim aplikaciju ne radi.
Najgore mi to sto posle da ne ispadne da ne znas da li je prosla uplata, tebi skinuli a ovima nema uplate.
Kod mene uopste ne radi, izbacuje "Interna greska".
Isti slučaj.

Nazad
Vrh Dno