taske14
Poznat
- Učlanjen(a)
- 30.10.2022
- Poena
- 25
U utorak uzeo prvi put u zivotu kredit.
uzeo kes kredit okruglo 800000 dinara, platio osiguranje 33k, kredit na 48 meseci, rata 21200.
Sve glat proslo ali mnogo papirologije ima znaci, sat vrremen je trajala procedura, pare odmah legle iako sam imao zakazano u 15:30, ocekivao sam legnu sutradan.
Zanimljivo da smo pre samog kredita pre jedno 10 dana radili projekciju na 600k, posto m ito nije zavrsilo posao na 800k kamata je otisla u skoro 15%, ova je 12.1.
jedino sto sam pogresio sto nisam uzeo 850 jer sam potpuno smetnuo sa uma da mi treba za osiguranje kredita. Od troskova imao samo za menicu i upit ka kreditnom birou.
Posto mi trebao za kupovinu auta, gledao da uzmem autokredit ali ono je bas cimanje, mislim da se oni siplate za nov auto jer ovako je ogranicen na neke kuce tu su povoljniji uslovi, a ako se uzima od fizickog lica ili nekog pravnog mora da se uzme iznos u vrednosti profakture autakamate
Kamate i Intesi su nerealne. Ja sam isti iznos uzeo pre 15 dana u HalkBanci isto na 48 meseci, rata 20060 din, kamata 9,5. Iz tog razloga sam i napustio Intesu prosli mesec…U utorak uzeo prvi put u zivotu kredit.
uzeo kes kredit okruglo 800000 dinara, platio osiguranje 33k, kredit na 48 meseci, rata 21200.
Sve glat proslo ali mnogo papirologije ima znaci, sat vrremen je trajala procedura, pare odmah legle iako sam imao zakazano u 15:30, ocekivao sam legnu sutradan.
Zanimljivo da smo pre samog kredita pre jedno 10 dana radili projekciju na 600k, posto m ito nije zavrsilo posao na 800k kamata je otisla u skoro 15%, ova je 12.1.
jedino sto sam pogresio sto nisam uzeo 850 jer sam potpuno smetnuo sa uma da mi treba za osiguranje kredita. Od troskova imao samo za menicu i upit ka kreditnom birou.
Posto mi trebao za kupovinu auta, gledao da uzmem autokredit ali ono je bas cimanje, mislim da se oni siplate za nov auto jer ovako je ogranicen na neke kuce tu su povoljniji uslovi, a ako se uzima od fizickog lica ili nekog pravnog mora da se uzme iznos u vrednosti profakture auta.