Šta je novo?

Banka Intesa

Ni kod mene nije radilo od pre podne, ne radi još uvek, prebacivanje novca sa tekućeg na devizni.
 
na starom eBanking sajtu, možeš da prebacuješ sa svog jednog, na drugi račun, te da uplaćuješ na karticu, ili menjaš novac, ali mislim da ne funkcioniše transfer ka drugima

bilo kakvo plaćanje, sigurno ne radi
 
meni je proslo pre 3-4 sata placanje na drugi racun u intesi i to preko onog placanja na broj telefona. imao sam jednu uplatu na komercijalnu i jos jedno na intesin racun (obican prenos)
 
Proradila je aplikacija, ja sam sad preneo sa vize na kreditnu karticu i radi.
 
Sada ne rade bankomati. Probao sam u tri ekspoziture. Call centar ne radi, ali imaju snimljenu poruku da resavaju problem sa aplikacijom...
 
Ma ja se to zezam, oni su već poskupeli pa vratili a pošto je u međuvremenu sve otišlo u proseku 100% oni će dodati malo više da bi nadonkadili i ono što su bili naterani da spuste cene i još da isprate inflaciju koja je bila u međuvremenu, zaokruže na 200% i to će im valjda biti dovoljno! :ROFLMAO:
 
...bice dovoljno...

...do avgusta... za posle ce vidimo...
 
[email protected] im je interno odeljenje za zalbe, ubaci ih u svaku konverzaciju. Ako/kad i oni pocnu da se prave pametni turis i nbs odeljenje za zalbe. to je jedini smislen nacin komunikacije sa njima u poslednje vreme.
U vezi ovoga pisala im zena i dobila danas odgovor.

Poštovana,



U vezi sa Vašim prigovorom koji ste prosledili Odeljenju za upravljanje zadovoljstvom i prigovorima klijenata, koji je zaveden pod brojem ID ....., koji se odnosi na oblast Gotovinski - Senior keš, obaveštavamo Vas kako sledi.



Žao nam je što je došlo do situacije koju opisujete a koja je kod Vas izazvala nezadovoljstvo. Postupajući po Vašem prigovoru izvršena je provera i tom prilikom je utvrđeno da je osiguranje izvršilo uplatu po prijavi osiguranog slučaja, shodno tome sredstva sa računa mogu Vam biti isplaćena u skladu sa ostavinskim rešenjem, nakon čega se mogu zatvoriti svi računi. Dug u iznosu od RSD 13,617.69 koji je evidentiran po partiji kredita, biće otpisan u narednom periodu, shodno tome, nećete imati dodatnih troškova po osnovu istog.

Molimo Vas da se obartite kolegama u eskpozituri na adresi Bulevar Nemanjića 28-32, koji su upoznati sa navedenim, a kako bi se proces gašenja računa realizovao do kraja.

Još jednom Vam se iskreno izvinjavamo zbog svih neprijatnosti i uveravamo Vas da nije postojala namera da budete oštećeni na bilo koji način. Uzimajući u obzir prethodno navedeno, a kako usluga Banke nije bila na adekvatnom nivou Vaš prigovor je ocenjen kao osnovan. Za sva dodatna pitanja i sugestije, Odeljenje za upravljanje zadovoljstvom i prigovorima klijenata Vam stoji na raspolaganju, kao i Kontakt Centar na broju 011/310 88 88.

Napomena: Ovim putem Vas informišemo da će Narodna Banka Srbije prihvatati pritužbe na primljeni odgovor Banke ili predloge za posredovanje podnete od strane fizičkih lica, poljoprivrednika, preduzetnika ili u slučaju pravnih lica, kada se obraćaju u svojstvu korisnika platnih usluga ili imalaca elektronskog novca, budući da je isto predviđeno Odlukom o postupku po prigovoru i pritužbi korisnika finansijskih usluga (“Sl.Glasnik RS“ 1/2019, 50/2019 i 87/2021). Pritužbu ili predlog za posredovanje možete podneti elektronskim putem (internet stranica NBS: www.nbs.rs) ili poštom na adresu: Narodna banka Srbije, Sektor za zaštitu korisnika finansijskih usluga, Nemanjina 17, 11000 Beograd ili Poštanski fah 712,11000 Beograd, u roku koji je definisan navedenom Odlukom (detaljnije na www.bancaintesa.rs).

U svakom slučaju, ukoliko iz bilo kog razloga niste zadovoljni primljenim odgovorom, molimo Vas da nas svakako o tome izvestite. Banka će razmotriti Vaš predlog da se rešenje pronađe sporazumno ukoliko za isto postoji osnov.
 
Pa to je ok jel? Da ko sto rekoh uglavnom radi bez dodavanja nbs. Super.
 
Pa koliko smo razumeli, mogu da zatvore racune, podignu sredstva a tih 13k sto su hteli dodatno da uzmu otpisace.

E sada ja imam za sebe pitanje.
Hteo sam da uzmem brzi kes kredit do 150000 dinara na 2 godine, medjutim na ziroracun mi na osnovu zarade leze minimalac, nekada i malo vise ali prosek je 47000(tako mi rekla bankarka).
Trazi mi potvrdu o zaradama, posto papir trpi sve ja mogu da dobijem potvrdu sa realnim primanjima ali meni na ziro legne koliko banka vidi ostatak je zna se kako.
Pritom imam 2 kreditne kartice ciji je limit 240000 i njih obilato koristim,
Ne znam kako banka na koji nacin racuni i odobrava ili neodobrava kredit, kada sam se cuo sa bankarkom prosle nedelje rekla mi je za 150000 rata na 2 godine blizu 7000, tada mi je rekla dodjes sa licnom kartom zavrsimo za sat vremene. Medjutim, juce je zovem i ona mi kaze pa vama je prosek bio veci ranije sada je 47 mora potvrda.
Kako je bio veci ne znam, jedino ako oni sabiraju sve uplate(sifre 240+241) desavalo se par puta da mi je uplacena cela plata na zr, ja svakog meseca ubacim na racun pare ali to nije zarada.
 
Poslednja izmena:
Za kreditne kartice ti se uzima da ti je opterećenje na platu 5% od limita, dakle u tvom slučaju 12.000. Za ostalo nisam siguran kako ide, odnosno da li se prihvata izjava sa većom zaradom od onoga što leže na račun.
 
Sta to znaci opterecenje ne sme da predje rata preko 12000?
Ako je tako meni prelazi rata, tj.rate vec par meseci
 
Kod kredita se gleda da ne sme da ti rata bude veća od recimo 50% plate. Kreditna kartica ti se takođe vodi kao kredit, čija je rate 5% od maksimalnog limita na kreditnoj kartici. Ako ti je limit 240.000, 5% od toga je 12.000 i tebi je već toliko opterećenje na plati. Možeš podići kredit čija je rata maksimalno jednaka razlici između 50% od plate i ovih 12.000 zbog kreditne kartice. Dakle ako ti je prosek 47.000, maksimalno opterećenje plate je 50% tj 23.500, već imaš opterećenje 12.000, dakle možeš da uzmeš kredit sa ratom 11.500. Ovo naravno u slučaju da ti ne priznaju potvrdu iz firme da su ti primanja veća.
 
50% ako je stambeni, 30% u ostalim slučajevima - uz ogradu da je tako bilo u “moje vreme”😀
 
Jel se rok da se pokrije kreditna zakljucno sa 10-im do 24h ili mora da se uplati do 9-og do ponoći?
 
Kod kredita se gleda da ne sme da ti rata bude veća od recimo 50% plate. Kreditna kartica ti se takođe vodi kao kredit, čija je rate 5% od maksimalnog limita na kreditnoj kartici. Ako ti je limit 240.000, 5% od toga je 12.000 i tebi je već toliko opterećenje na plati. Možeš podići kredit čija je rata maksimalno jednaka razlici između 50% od plate i ovih 12.000 zbog kreditne kartice. Dakle ako ti je prosek 47.000, maksimalno opterećenje plate je 50% tj 23.500, već imaš opterećenje 12.000, dakle možeš da uzmeš kredit sa ratom 11.500. Ovo naravno u slučaju da ti ne priznaju potvrdu iz firme da su ti primanja veća.
Svao sam bankarku i rekla mi na 47 nista ne mzoemo da uradimo.
Potpuno sam zaboravio da imam dozvoljeni minus od 40000 koji isto koristim, moguce da i zbog toga ne mogu.
Meni je plata vca od tog proseka ali deo ide na blagajnu a deo na tekuci.
 
Moje iskustvo sa Intesom je iznenadjujuce pozitivno. U utorak ujutru sam predao dokumentaciju za (bas visok) kes kredit, juce ujutru me zvali da je odobren (KB mi je doduse cist kao suza) i da dodjem da potpisem, u trenutku potpisivanja je legao novac na racun.
 
Није то чудно,све што је у интересу банке и њене зараде се обавља експресно.Као што си рекао,добар си клијент,камата добра,бомбона.То је само један аспект пословања банке.
 
Logicno, nego u mojoj glavi nije za ocekivati da u ovoj zemlji moze za 1 dan da se zavrsi bilo sta sto zahteva bilo kakvu vrstu komisija odobrenja itd.
 
Stambeni krediti se takođe odobravaju vrlo brzo, obično već za nedelju dana, eventualno koji dan duže, iz očiglednih razloga.

Mada sad kad razmislim, i kreditne kartice sam svojevremeno dobio ekstra brzo, dokumentacija završena za jedan dan, u toku dana poslao izvode sa računa mejlom, već sutra su otišle na izradu, opet iz očiglednih razloga
 
Pozdrav dragi poznavaoci kredita :D

Zanima me koliko je obicno potrebno da odobre iznos kredita u Intezi (intermezzo) danas aam podneo zahtev za 300 000din i nista mi sluzbenica nije rekla osim da cekam pa ne znam kada mogu bilo kakav odgovor da ocekujem?

Verujem sledece nedelje?

Hvala,
Aleksandar
 
Ocekuj u ponedeljak. Tako je barem bilo u mom slucaju
 
Dobar dan, koje su realne prednosti magnifica racuna (premium bankarstvo)? Meni sve slicno izgleda
 
Racuna ili statusa?
 
Je l imao neko problema sa plaćanjem računa preko IPS koda? Uredno sam platio i posle par minuta su mi sva sredstva vraćena na račun. Ovo mi se nikada nije desilo...
 
Nazad
Vrh Dno