Šta je novo?

Banka Intesa

Ja mislim da vredi pogotovu što i članovi porodice imaju dodatne MC kartice za dž. Putno ne pokriva covid koliko znam

Mislim da se koristi VISA kursna lista koja je skroz povoljna, tj normalna. Ne secam se da mi je skidalo kao sto ti je kolega rekao 120din za evro. Zato sam i uvek placao tom viza karticom koja mi je bila vezana za dinarski racun i konverzija je bila bas korektna.
Proveri ti to :D
U tom slucaju niko nikad ne bi koristio visa classic za placanja u inostranstvu.

Evo nasao sam jednu transakciju iz juna, online placanje u evrima VISA karticom, 119.05 je bio kurs a tada je gornji kurs u menjacnici bio oko 118.5

Da li inteza i dalje uzima harac za kreditni biro prilikom otvaranja racuna? Nije mi jasno zasto to traze ako pri otvaranju racuna kazem da zelim samo da primam zaradu i da mi ne treba nijedan kreditni proizvod a i u slucaju da mi zatreba onda mogu da im platim tu naknadu..Mislim znam zasto traze da bi ukrali sto vise,ali jel postoji neka sansa da se ovo zaobidje s obzirom da nigde na sajtu nije navedeno da to treba da se plati

Mislim da ne postoji šansa da se to zaobiđe, šta da ti kažem kad su mi tražili (i naplatili) izveštaj iz KB prilikom podnošenja zahteva za smanjivanje kreditnog limita na kartici :unsure:

Ja se ne sjecam da mi je Intesa trazila izvjestaj kreditnog biroa za otvaranje racuna (a otvorio sam isti nekad u proljece 2020, osnovni racun je bio u pitanju). Moguce da vam trazi KB izvjestaj kad otvarate racun i podnosite zahtjev za kreditnu karticu istovremeno (sto je meni bio slucaj prilikom prelaska na Magnifica).
Sto se tice smanjivanja kreditnog limita, tu nije nista cudno sto traze izvjestaj, pri svakoj promjeni statusa oni se moraju osigurati da se niste zaglibili u medjuvremenu (vjerovatno bi provjeravali i svaki mjesec dana da imaju besplatan i lak nacin da to rade).

Ja mislim da vredi pogotovu što i članovi porodice imaju dodatne MC kartice za dž. Putno ne pokriva covid koliko znam
Jesi siguran da clanovi porodice mogu dobiti kreditne MC kartice za dz? Ja za to nisam cuo...

Kad smo već kod limita na kreditnim karticama, razmišljam se da podignem limit na MC Gold za par hiljada EUR čisto da imam veću "rezervu" i pošto primam platu na Magnifica račun već godinu i po dana, da li bi mi ponovo naplatili izveštaj iz KB? Pretpostavljam da da jer ne mogu nikako da znaju da li u nekoj drugoj banci imam račune i zaduženja, ali s druge strane, imaju uvid u to kolika suma po osnovu plate leže kod njih na račun (ono što oni zovu "tehnička plata") i mogu na osnovu tog proseka da vide da li i koliko sam likvidan/solventan

To iz aplikacije za ebanking sam podešavaš. Ne znam da li gornja granica zavisi od plate ili kako to funkcioniše, probaj da promeniš sam i vidi šta se dešava.

Ne mislim na limit za potrošnju po kanalima prodaje već na limit za ukupno zaduženje na kartici. Trenutno je na 5000 EUR a podigao bih na više od toga (mislim da je za MC Gold gornja granica 10k EUR, kao što je za Amex Blue 3200 EUR npr.)

Mora novi izvjestaj kreditnog birou. Oni obicno imaju interna pravila koliko izvjestaj kreditnog birou traje, tipa par dana, ili par nedjelja (max do 1 mjesec, u nekim bankama, cini mi se). Ako u tom periodu apliciras za neke kreditne proizvode, nece ti traziti novi, nakon "isteka" mora novi. Mada ne vidim sto je problem jednokratno platiti 246 dinara, nije to neka cifra, pogotovo jer ti to zaista rijetko zatreba (osim ako naravno svakih nekoliko ne aplicirate za kredite, promjene limita i sl.).

Trazice ponovo izvod i kreditnog biroa samo sto to ide odmah. Tj naoruzas se prosekom 3 poslednje plate i odes kod svog savetnika i tamo ona odma proveri, naplatiti ti za kreditni i za par minuta ti kaze da li ti je odobreno ili ne. Tako je bilo pre godinu dana.

Super, ionako moram uskoro do savetnika za druge stvari, taman ću da spojim lepo i korisno.

Hvala za info

Oko limita, Intesa je stvarno s*it.
Meni su sami ponudili Magnifica status. Prihvatim, ali zahtevam da prvo ugasim MC standard koji sam imao uz Hit, pa sa onda uradimo zahtev za MC gold. I uradimo tako.
Kod pisanja zahteva za MC Gold, naravno, zatraže izveštaj KB.
Epilog:
Izveštaj KB kaže da imam 0 zaduženje, jedini kreditini proizvod koji sam koristio (i ugasio) je MC standard u Intesi. Nikada nisam ulazio u revolving po toj MC.
U Intesi, na moj zahtev, nemam dozvoljeni minus (niti u jednoj drugoj banci).
Nemam, niti sam tražio druge kreditne kartice, ili kreditne proizvode.
I bez da me išta pitaju, daju mi limit na MC gold 3k eur.

Edit: naravno, doneo I prosek plate za 3 meseca, odakle vide da cela plata ide na tekući u Intesi.

Cudno da te nisu pitali koji limit zelis prilikom podnosenja zahtjeva, to je prilicno bitna stavka.
Meni je prva savjetnica inciijalno podnosila zahtjev za karticu i kasnije druga radila promjenu limita (smanjivao sam iznos) - oba puta je stavljen iznos koji sam trazio.
Svakako mozes traziti promjenu limita na zeljeni iznos, kontam da ih je prvi put prosto mrzilo da se konsultuju sa tobom (a savjetnica zaboravila da pita).

Jesi siguran da clanovi porodice mogu dobiti kreditne MC kartice za dz? Ja za to nisam cuo...

Mozda nisam precizno rekao, nisu u pitanju posebne kartice vec da budu ovlastene na moj MC gold i dobile su obe svoje MC kartice kao i kartice zdravstvenog osiguranja za inostranstvo

Cudno da te nisu pitali koji limit zelis prilikom podnosenja zahtjeva, to je prilicno bitna stavka.
Meni je prva savjetnica inciijalno podnosila zahtjev za karticu i kasnije druga radila promjenu limita (smanjivao sam iznos) - oba puta je stavljen iznos koji sam trazio.
Svakako mozes traziti promjenu limita na zeljeni iznos, kontam da ih je prvi put prosto mrzilo da se konsultuju sa tobom (a savjetnica zaboravila da pita).
Ovo je i meni čudno - mene su pitali za limit i za MC Gold i za Amex Blue - za AMEX sam zahtevao maksimum od 3200 EUR a za MC Gold mi je na osnovu mog tadašnjeg proseka primanja predložen limit od 5k EUR što sam prihvatio jer mi nije trebao veći u tom trenutku. Opet, nisu svi savetnici isti i nisu svi sa identičnim radnim iskustvom, tako da verovatno negde odobravaju neke predefinisane "blanko" limita bez da klijent uopšte zna da to može da se bira, naročito ako prvi put aplicira za kreditnu.

Од када треба да појефтине банкарске услуге, одржавање рачуна?

Da li se ocekuje promena tek od narednog meseca, tj. obracunskog perioda?

Mozda nisam precizno rekao, nisu u pitanju posebne kartice vec da budu ovlastene na moj MC gold i dobile su obe svoje MC kartice kao i kartice zdravstvenog osiguranja za inostranstvo
Nisam znao da se moze dati to ovlascenje na kreditnu MC Gold (znam da se moze uraditi na regularni tekuci racun), jako koristan info, hvala.

E sad, sto se tice osiguranja za clanove porodice (bez ovog ovlascenja) ono je funkcionisalo samo ako je doticni clan porodice sa vlasnikom kartice, tj. nosiocem osiguranja, inace ne moze biti osiguran ukoliko putuje sam (neka me neko ispravi ovdje ukoliko grijesim)?!

Da li to znaci da sa ovim gore ovlascenjem clanovi porodice imaju pravo na osiguranje i kad putuju sami (s obzirom da dobijaju zasebne kartice osiguranja, ako sam te dobro razumio)?

Ja ne znam da li neko od likova iz Intese pročita šta se piše za ovo sr...e od nove aplikacije? Da li je realno da najjača banka u Srbiji dozvoli sebi da pusti u rad ovako nešto? Toliko sam besan da ne mogu da vam opišem. Od jutrosa ne mogu da napravim novi šablon (javlja greške), da uradim plaćanje bez šablona (javlja grešku), na prometu kartice u tekućem mesecu se ne vide rate za plaćanje za kupovine iz predhodnog perioda itd. Dok je mogla da radi paralelno stara aplikacija nju sam koristio. Pre mesec dana je ona prestala da radi pa sam prinuđen da koristim ovo ******. Izgleda da je došao trenutak da menjam banku. Znam da oni neće previše da se potresu i da ni drugi nisu bolji ali ovo više ne mogu da podnesem.

I meni od jutros roka greške samo tako.
Platih struju preko QR koda, transakcija uspela, a nema je nigde.
Neće iz prve da uđe preko Face ID u aplikaciju, greška.
Da pogledam račun, greška.
Da zamenim dinare u evre, greška.

Svaka mu programerska čast ko ju je usrao.

Da, mBank zeza cijelo jutro, ali mislim da eBank radi ok (jedino sto je usporen i moguce da cete morati par puta pokusati da se logujete jer naravno zahtijeva authorizaciju kroz mBank koja strasno laguje).

Dobićeš putno osiguranje za celu Evropi uz Master Gold, za sebe i čitavu porodicu, uključujući i skijanje. Jedno letovanje i zimovanje godišnje je dovoljno da se to poprilično isplati. Najbolje sam znaš da li ti se isplati, stavi na papir (excel) pros / cons.

Rezervacija sredstava možda, ali realizacija bi morala biti po kursu koji imaš i u njihovoj menjačnici za svoj paket. Njihov kurs je oduvek bio OK.
Jedna samo napomena za putno osiguranje. Ono nema Covid pokriće. U Ddor-u nema mogućnosti doplate (teta iz osiguranja mi je rekla da je Intesa tako ugovorila) i ko hoće putno osiguranje sa Covid pokrićem, mora da ugovori novu polisu, za period koji mu treba.

U prevodu, serem im se na polisu.
Ko što sam ovog leta jedva našao polisu koja pokriva alergije izazvane sunčanjem i kupanjem u moru…pa ne idu ljudi mahom na skijanje u avgustu mesecu, Boga vam vašeg hohštaplerskog.

Mali off, ali to je tako tipicno za osiguranja... Meni za dodatno zadravstveno osiguranje kazu: "osiguranje ne pokriva nista od cega bolujete, samo novonastala stanja..." U prevodu, osiguravamo samo zdrave ljude :D

Možeš da dobiješ i polisu osiguranja za postojeće bolesti, samo što će da košta malkice više od standardne ponude.

Nazad
Vrh Dno