Naravno da je nepovoljan, imas prilican broj banaka sa boljim kursevima, evo samo nekih: BPS (bivsa MTS banka, Racun Plus 250 din, ~117.8), NasaAIK (bivsa SBER, Elite paket 650 din, za 0.05 din losiji od srednjeg, limit 5000e), ERSTE (Premium paket, ~600 dinara, kurs priblizan srednjem), OTP (Prestiz paket, 595 dinara, srednji kurs za prvih 2500e) i siguran sam da ih ima jos, samo ne znam detalje (npr. Addiko je nekad imo dobar kurs itd.).
Dalje, mjenjacnice u Novom Sadu (a vjerujem i u Beogradu) vecinom imaju kurs trenutno 117.5-117.7 (sto je opet bolje od Intesinih 118). Za manja mjesta/gradove ne znam, ali ako je losije od tih 118, onda je to deranje.
Sto se tice Magnifica, zivis u zabludi. Slobodno popricaj s njima pa te mozda puste da placas tricavih 800 din i posluze te bananama. Magnifica status ima neke povlastice, ali nista spektakularno (meni je odradio posao za stambeni kredit, jer sam imao svog licnog savjetnika, pa mi je malo olaksao komunikaciju ali nista posebno sto ne dobije i "nepovlasceni" korisnik kod regularnih kreditnih savjetnika). Sve se na kraju svede kolika su ti primanja. I naravno, nema ugovaranja kursa, isti je za sve pakete - 118 dinara trenutno.
Kod promene telefona kakva je situacija sa Intesa aplikacijom? Ima li nekih "nepredviđenih" okolnosti?
Nikad se ne zna, ali ako nisi ku*ate srece, trebalo bi da prodje glatko sve dok imas zapamcen svoj korisnicki ID i onaj kod/PIN koji si setovao prilikom prve registracije.