Šta je novo?

Banka Intesa

Jesi na Androidu? Aj ti force stop aplikaciju i obrisi kes( ne data jer si ga izduvao onda🤣🤣).

Evo i ja pokusavao da prebacim neke evre sa jednog na drugi nacin i nece... Odbijena transakcija... Onda sam probao menjacnicu, da prebacim dinare u evre na devizni racun - odbijena transakcija... ***, stvano smara vise... A ni jednom ih nisam kritikovao do sad, razumem koliko je sve ovo komplikovano da se predje na novi sistem... Ali stvarno preterase... Nije prosao dan da nesto ne radi...
IOS app izbacuje "(131) sistemska greska" a na sajtu izbacuje samo "sistemska greska pokusajte ponovo" kad hocu da koristim menjacnicu.Juce nije radilo podesavanje profila u IOS app izbacivao je istu gresku kao danas za menjacnicu ovo stvarno vise nije normalno

meni proradila menjacnica i transfer... I vidim listu virtuelnih kartica... Mislim da je to novo

Ponovo Ali ne prihvata kartice... Ponovo Error CSC_7200015, card issuer (bank) problem.

Ovi su u totalnom rasulu...

ja platio malopre na ali sa visa classic

Tacno. Sve su poceli da naolacuju.
Npr., ja placam mesecno:
Visa claasic 200din
American green 200din
Visa electron 125din
Devizni 125 din
Dinarski stedni 125 din
Magnifica 800 din
================
Total: 1575 din MESECNO (!!)

ovo sam slucajno peovalio neki dan kada sam shvatio da mi je neko skinuo sve evre sa visa electron kartice.. A ustvari je od maja meseca skidan 1.2 (ili tako nekaoo) €

Bas sam pop◇☆deo.

Ima li neko ideju koja je banka najoprimalnija?
Btw, idem sutra da pozatvaram nepotrebne racune... uzas bre

Ponovo Ali ne prihvata kartice... Ponovo Error CSC_7200015, card issuer (bank) problem.

Ovi su u totalnom rasulu...
I dalje ovaj problem, ali su se posle 10 dana udostojili da se jave.

Naime, ispostavilo se da su oni samoinicijativno ograničili moju karticu samo na domaća plaćanja (jer su tako u mogućnosti).

Navodno sad taj proces ne mogu da vrate (resetuju) nemo moram da vadim novu karticu i 2 nedelje budem bez kartice (genijalno).
Na moje pitanje zašto te dve nedelje ne mogu da koristim staru karticu bar za domaća plaćanja, obzirom da nova kartica neće biti aktivirana (pa ni stara stornirana) dok je ne preuzmem, nisu imali odgovor.

Na moje pitanje koji kriterijum i po kojem propisu su mi ograničili karticu i samim tim i mogućnost raspolaganja mojim novcem, i to bez mog znanja i odobrenja, rekli su da ne znaju.

Na moje pitanje šta će biti ako npr. nedelju dana nakon vađenja nove kartice on iz nekog razloga i tu karticu ograniče samo na domaće tržište, kažu nemaju odgovr ali se nadaju da se to neće desiti (super).

E da, ono što je zanimljivo oni mogu da ti ručno puste (odblokiraju) ino uplatu i na "ograničenoj" kartici, što sam ja i zamolio da se ne blamiram za 2 USD i da me kinez sa Ali čeka 10 dana, i oni su to uradili nakon čega je uplata uredno prošla, ali se nakon toga (navodno) kartica automatski vratila u "ograničen" status.

Eto šta smo mi korisnici sve dužni da trpimo.

Da nemam kredit kod njih, šutno bi ih samo tako.

P.S. već sam pisao da mi je poznanik pričao šta su mu sve radili i kako su mu otežavali transakcije, uskraćivali usluge i obim usluga (čitaj: komplikovali mu život), samo zato što ih je tužio na sudu za nezakonito naplaćen NKOSK. Kerovi bezobrazni.

ja sam juce ponovo dobio pretecu poruku od inteze ovog puta kao sms i ako sam bio u banci da "azuriraju" moje podatke.

ne znam sta hoce vise od mene a tekst poruke je prilicno nadmen i bahat da mi dodje da zatvorim tamo sve sto imam.

Prilozi

• Screenshot_2021-10-29-10-54-31-399_com.android.mms.jpg
    Screenshot_2021-10-29-10-54-31-399_com.android.mms.jpg
    105.5 KB · Pregleda: 166
Kakvi su to ološi, ne verujem...

ispred poslovnice na studentskom trgu, a pored običnog, postavljen je i bankomat isključivo za evre

I isplata i uplata evra? Jel ovo tek druga lokacija sa takvim bankomatima, posle NBG?

Npr., ja placam mesecno:
Visa claasic 200din
American green 200din
Visa electron 125din
Devizni 125 din
Dinarski stedni 125 din
Magnifica 800 din
================

ovo sam slucajno peovalio neki dan kada sam shvatio da mi je neko skinuo sve evre sa visa electron kartice.. A ustvari je od maja meseca skidan 1.2 (ili tako nekaoo) €

Bas sam pop◇☆deo.

Komercijalna premium racun... Sve to ce ti biti 750..plus besplatni cekovi i bolji kurs.

Komercijalna premium racun... Sve to ce ti biti 750..plus besplatni cekovi i bolji kurs.
јеси ли сигуран да ту имаш по 3-4 рачуна и картице као човек изнад.
п. с. Иначе генијалан им је сајт. Сад сам покушао са телефона да видим шта садржи тај премиум рачун и не успевам

Npr., ja placam mesecno:
Visa claasic 200din
American green 200din
Visa electron 125din
Devizni 125 din
Dinarski stedni 125 din
Magnifica 800 din
================

Bas sam pop◇☆deo.

Nesto se ne uklapa racunica posebno ako si Magnifica.Jedino ako imas dodatne kartice, po par racuna dodatnih itd. Obavezno proveri da slucajno ne naplacuju nesto vise.
P.s. Zar nije od pre nekog vremena Visa Classic = bivsa Visa Electron koja ne postoji.

Imaju i Visa Classic kreditnu u ponudi, mislim da se na nju odnosi. Zelena devizna je Visa Classic Debit, ali kod nje je samo plastika 200 dinara za (re)izdavanje.

Pazite kad dinarskom karticom kupujete online. Dobijete sms obavestenje koliko ste novca potrosili i u aplikaciji pise isto to, ali kad se proknjizi, skine se veci iznos sto nigde nije navedeno.

Ne radi se o onom rezervisanju, pa se vrati na racun, vec jednostavno knjize kupovinu po prodajnom kursu, a naplacuju je po kupovnom.

Kereca banka.

Mislis kad placas u devizama sa dinarske kartice?
Da, pisao sam ja skoro o tome, tek sam skoro provalio to nakon godina koriscenja dinarske kartice za placanja u inostranstvu. Ziveo sam u zabludi da je super kurs, kad ono medjutim..

Super je kurs kada Mastercard karticom u inostranstvu plaćaš u lokalnoj valuti, a banka ti naplaćuje u EUR.
Taj kurs je uvek bio odličan. Uglavnom bolji od lokalnih menjačnica.

Plaćanje dinarskom karticom u inostranstvu je uvek bilo po baš lošem kursu.

Došao da zatvorim račun, "ne radi aplikacija za zatvaranje kartica". Posle tri dana navratim opet ista stvar... Kaže nazvaće kad proradi.
Ako stvar potraje kao što izgleda da bi moglo kome se obratiti?
U petak uveče napisan prigovor na Intesinom sajtu, takva i takva stvar, molim vas da rešite situaciju u suprotnom pišem prigovor NBS, danas prepodne me nazvali iz poslovnice proradila je aplikacija.

2-000e02d12743.gif

Sinoc pokusavao da kupujem na Binance sa Visa Classic deviznom karticom, ali me je vecito odbijalo. Tek posle napravim novu virtuelnu karticu, stavim limit 276e (na kartici bilo 277) i prodje mi uplata. Stigne mi mejl od Binance sa potvrdom, sve okej - 258e + 5e fee. Udjem posle na stanje, stoji 0,90e. Kontam to su ona neka sredstva sto Banka rezervise pri deviznom placanju, ali mi nesto ovo puno. U aplikaciji mi prikazuje samo transakciju u dinarima, nekih 30 hiljada, iako je koriscena devizna kartica. Udjem na stari online servis preko kompa i medju transakcijama stoji: Iznos u valuti 258 EUR, iznos transakcije 276,10 EUR. Da li neko ima predstavu o cemu se radi? Ili samo banka rezervise 5% pri placanju u devizama?

Vrh Dno