Šta je novo?

Banka Intesa

Ma ne, nikakvih promena nema ni operatera ni banke ni firme a ni plate nažalost. 😄 Samo su prosto prestale da mi stižu poruke pa pomislim da sam nešto zgrešila da ne zaslužim platu već drugi mesec 😄 uđem u Mobi kad tamo, plata. U međuvremenu je bilo još nekih uplata ličnih, ništa ne stiže.
 
SBB код је јако лоше резолуције. Имам проблема да га очитам у апликацијама две различите банке. Успе на крају, ал покушавам барем 10 секунди, некад и више
Mislim da nije problem rezolucija; recimo kod mene prijavi grešku kada uradim snimak ekrana pa ga učitam iz galerije. Kad taj isti snimak ekrana uslikam drugim telefonom, nemam problema prilikom skeniranja koda sa ekrana tog drugog telefona.
 
Cekaj, hoces da kazes da pored naplate za osnovni devizni naplacuju odrzavanje i za internet karticu svaki mesec?

Onda to nije 120din nego 2x120
ako je tako neceu vise da koristim i totalno napustam intezu.
Tek sam sad uzeo da isproveravam ovo...
intesa definitivno naplacuje ovo kao dva racuna 2x120 dinara vidim da su mi nekoliko puta to skinuli.

Dajte neku banku gde se ne naplacuje odrzavanje deviznog i ima master ili visa po deviznom racunu?
 
Treba ti samo devizni? Mislim da ERSTE ima free devizni sa karticom (kartica se plati jednokratno, mislim 400 ili 600 dinara). Do nedavno je AIK imao free devizni sa MC karticom kroz tzv. stedni Fleksi racun, ali koliko znam vise ne moze bez uzimanja njihovog najjefitnijeg paketa tekuceg racuna (mislim da je oko 250 dinara, ali ne drzi me za rijec)... Svakako ovo provjeri, ne mogu 100% da tvdim da je tako, pisem po sjecanju. I neko je spominjao jos jednu banku sa free deviznim, ali se te ne mogu sjetiti.

Mozda najbolje da prelistas generalnu temu za tekuce racune (ako vec nisi), tamo se najvise diskutovalo, cini mi se.
 
da treba mi samo devizni

Ovo je smesno da mi prakticno za jedan racun naplacuju odrzavanje za dva a u drugoj banci imam drugi racun i tako placam bespotrebno odrzavanje tri racuna
pogledacu sta nudi erste.
 
Zasebni devizni racuni su lagano poceli da se naplacuju svuda, ostalo je jos par banka koje ih nude free ali cesto bez kartica (kao npr. Komercijalna i Postanska S., ako se dobro sjecam). Ukoliko zelis i karticu, onda ti uglavnom traze da otvoris njihov osnovni tekuci racun, sto je opet dodatni trosak, ako vec imas dinarski racun u drugoj banci.

I da, sad pronadjoh, navodno malo poznata Alta banka ima besplatan devizni sa karticom (pored ERSTE) i izgleda da je to-to (za tu vrstu ponude).
 
Tek sam sad uzeo da isproveravam ovo...
intesa definitivno naplacuje ovo kao dva racuna 2x120 dinara vidim da su mi nekoliko puta to skinuli.

Dajte neku banku gde se ne naplacuje odrzavanje deviznog i ima master ili visa po deviznom racunu?
Je l si siguran da imaš samo jedan devizni račun?

Ja ih imam tri, dva vezana za evro i jedan dolarski. Sredstva imam samo na računu vezana za internet karticu i "samo" mi tu skidaju za održavanje. Nemam bilo kakvo dupliranje.
 
Уђох овде да и ја проверим за девизне рачуне.
Ја сам пре пар месеци погасио неке рачуне које имам а нисам их користио. Баш да не бих плаћао одржавање.
Имам два девизна, један основни и један интернет. Сад на том основном немам ништа, него директно уплатим на интернет рачун.
Пре неки дан сам сазнао да се плаћа одржавање 1€ и кад нема трансакција а има пара на рачуну, сад и не користим тако често куповину.

Постоји опција да се пређе на Хит плус, ту је један девизни рачун бесплатан.

Да ли стварно наплаћују одржање девизних рачуна кад нема трансакција?
 
Naplacuju ako imas para na deviznom. Ja ispraznim devizni poslednji dan u mesecu pa po potrebi uplatim ponovo.
 
Ukinuli su slanje izvoda mailom. Aplikacija je jedino mesto gde se može naći sad (ako funkcioniše). Kod mene nije bilo izvoda do pre dve nedelje (ni za tekući račun, a ni za kreditnu karticu).
 
Meni normalno stizu izvodi na mail, svaki mesec po 4 mail-a stignu od Intese.
Jos uvek sam na staroj app, ako to ima veze.
 
Ima veze, ko je instalirao novu app njemu više ne dolaze izvodi mailom. Izvodi u početku nisu bili vidljivi (pisali smo ovde), ali sada je sve tu.
Koliko sam ovde uhvatio kako se pisalo i SMS o uplati takodje ne stiže ko je preuzeo novu app. Notifikacije takodje ne dobijam osim preko W2P. Jedino SMS dobijam za kreditnu karticu odnosno za MC.
 
Каква сад нова апликација?
 
Pre 20-30 dana mi se desilo prvi put u istoriji da mi devizni racun ode u minus.
To nikada pre nije bilo nikako moguce, ako nema novca za kupovinu na racunu onda ga nema i transakcija se odbija, dobro znam da sam imao novca na racunu, medjutim meni je izaslo oko nekih 5e i nesto minusa.. Kada sam zvao korisnicki centar rece sluzbenica kao ne znam kako se ovo desilo nekako je sistem obradio placanje i ako nije imalo dovoljno novca na racunu pa vam je racun usao u minus.. ja reko koliko znam to nije bilo moguce do sada, kaze ona nije moguce, ali se nekako desilo.. Nista progutam ja to kao noj kokosov orah, uplatim tih 5 i kurur eura da pokrijem taj minus i ako sam 101% siguran da sam imao dovoljno novca na racunu i da nisam mogao da napravim taj minus nikako, ali dobro.

Pre par dana kupujem nesto 105.8 eura, skida mi nekih 6 eura preko ( ona rezervacija od 4-6 % ili koliko god da je sada ), koji se vracaju posle par dana kada se transakcija proknjizi, nista cudno tako mora.. Medjutim transakcija se proknjizila i ne vidim na racunu da mi je vracena ta rezervacija, nema je..
Pitanje glasi jel im sistem nesto debelo brljavi, ili su poceli da kradu ?
 
Каква сад нова апликација?
Loša puna dečijih bolesti ali ne trude se da reše bilo koji problem. Meni je pre 20 dana iz čista mira prestal ada traži otisak i nema šanse da ga opet vratim, zvao sam Intezu lupaju neke nebuloze i ništa. Isključio sma i uključio opciju otiska prsta i jok, mrtav konj.
Takođe izvodi mi ne rade, kliknem na neki izvod, vrti 4-5 sekundi i vrati me na početnu
 
Neko ovde rece da je na bankomatu u Milutina Milankovica moguca uplata EUR, pa sam pokusao danas, ali nisam uspeo. Ubacio deviznu karticu, ocitava nekoliko sekundi i izbaci je. Verovatno im jos ne funkcionise to kako treba, doduse nisam ni video negde zvanicno obavestenje da je omomogucena uplata/isplata EUR na cash in bankomatima.
 
Ja sam negde video spisak sa svega 3 bankomata za uplatu EUR, Milutina Milankovića, General Ždanova i još jedna.
Uplatio sam u General Ždanovoj (Goce Delčeva). Ubacio sam dinarsku vizu i sve ostalo je bilo straight forward. Ne znam koji račun su legle pare, jer nisam sebi uplaćivao, nenamerno sam sprcao limit na ženinoj kartici, pa da predupredim probleme odneo i uplatio 🙄
 
Ubacio deviznu karticu, ocitava nekoliko sekundi i izbaci je.
I ranije, kada su postojali samo obični bankomati, tom karticom su mogli da se podignu dinari. Tako da je u tvom slučaju došlo do neke greške sa karticom/bankomatom.
 
Ubacio sam Visa Classic Debit koja mi je vezana za devizni racun, birao opciju 'uplata na racun' i samo je izbaci. Posle sam probao dinarsku Visu Inspire i odmah prepoznaje racun i nudi opciju da uplatim, ali nisam hteo da posto sam imao samo evre.
@PJ Jel si u evrima uplatio?
 
Poslednja izmena:
@fanste992 da, EUR sam uplatio. I to nešto noću, ima 24h zona u Goce Delčeva poslovnici. Tj ispred poslovnice.
 
Šta vam je bre, vi se žalite na sitnice.. meni aplikacija u notifikacijam jednom nedeljno uradi neku uplatu i isplatu koja se ne pojavljuje na računu i koja nije moja…
Promet se ne desi, a obaveste me o uplati i isplati.
 
Ukidanje SMS obaveštenja je glupo, džiberaj, nefer prema starijim osobama & svim drugim koji bi želeli da dobijaju SMS.
Bolje da su sačuvali to kao funkciju, i besplatnu & opcionu/podesivu. (oću-neću)

PUSH iz mBank aplikacije kao zamena za SMS obaveštenja o prilivu-odlivu, pa i o isteku kartice (...ako uopšte imaju push pred datum isteka. Garant: nemaju.) i sličnom?! Pa ja odradim "Force close" svake mBank app čim obavim posao. To je onda 0 obaveštenja. 👻

I time/i na tome: štede (i inkasiraju neki novac.)
Džiberaj! Loše za penzionere, ... Loše. 👎
SMS je zakon. Ali dobro, imaju ga druge banke. Nije "mrtav", lol.
& ❤️ za: SMS! 😊
 
Poslednja izmena:
Ali, i SMS ume da bude problem:
pre nekih mesec dana, satima sam pokušavao da platim nešto online, ali je SMS za autorizaciju transakcije svaki put kasnio 10+ minuta. Bar 20 puta sam probao.
Bio sam u romingu, pa sam mislio da je zato kasne poruke. registrovao se na sve dostupne mreže, bilo isto.
Pozvao banku. Kažu, znamo za problem, ali nije uvek do nas, može biti i do operatera, nemoćni smo. Savet: platite na drugi način 😂
To je situacija u kojoj mislim da je dobro imati kao opciju za autorizaciju push u aplikaciji, pa je biraš ako SMS brljavi.
 
Meni lično se sviđa push poruka iz aplikacije. Za sada radi odlično. Dobijem poruku pre nego što se odštampa slip. Odmah stiže i ako je transakcija poništena ili neuspela.
Najbolje rešenje bi bilo da može da se bira, pa kako kome više odgovara.
 
Pominjali su ljudi notifikacije (sms) i izvode, da im ne stižu.
Ja sam na staroj aplikaciji, android, stižu mi poruke o uplatama na dinarski tekući, plaćanju sa deviznog internet računa, obaveštenja o reizdatim karticama.
Novu aplikaciju nisam stavljao a ni neću uskoro...
Da, stižu mi i izvodi na mail.
Уђох овде да и ја проверим за девизне рачуне.
...
Постоји опција да се пређе на Хит плус, ту је један девизни рачун бесплатан.
Да ли стварно наплаћују одржање девизних рачуна кад нема трансакција?
Hit plus je taman toliko skuplji koliko izađe hit i održavanje jednog deviznog.
Hit + je 470 din ako se ne varam a Hit je 350 + 120 za devizni ...

Pre 20-30 dana mi se desilo prvi put u istoriji da mi devizni racun ode u minus.
...
Pitanje glasi jel im sistem nesto debelo brljavi, ili su poceli da kradu ?
Kod inteze sistem koji brljavi je normalna stvar, da sve radi kako treba bilo bi čudno a da kredu su počeli od 01.06.2021 ili to beše 01.05! nisam siguran, time flies...
Zamisli, nek imaju samo milion deviznih računa sa sredstvima a sigurno imaju i više od toga, samo jednostavnom promenom cenovnika oni su dobri za 1.020.000€ mesečno, preko 12 miliona evra na godišnjem nivou, ako im se ovo samoposluživanje osladi na***ali smo.
 
Nazad
Vrh Dno