Šta je novo?

Banka Intesa

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
535
OK, da se ispravim: kreditne kartice nemaju namenske račune, debitne imaju.

sleepwalker

Poštovan
Učlanjen(a)
22.10.2014
Poena
80
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
I kreditne kartice svakako nisu obavezne ako pređeš na Hit Plus. Možeš ih uzeti i nećeš ih dodatno plaćati, ali i ne moraš. Takođe, nemaš dodatnih troškova i za jedan devizni račun (može i onaj koji je vezan za Visa Classic Debit).

faca

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
435
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Да ли је могуће направити скриншот у апликацији. Ја не успевам, није дозвољено. Прошла је могла.

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poena
375
U novoj aplikaciji na žalost ne može, štite nas od sebe samih…:rolleyes:

tarantula888

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2015
Poena
175
Па сликаш другим,није Скај:)

MaRe96

Poštovan
Učlanjen(a)
19.06.2018
Poena
95
U novoj aplikaciji na žalost ne može, štite nas od sebe samih…:rolleyes:
Koristim dve aplikacije, jedna Intesina (nova) a druga OTP banke, obe imaju zaštitu od pravljenja skrinšotova zbog nekakve "politike bezbednosti". Tačno što kolega reče štite nas od nas samih. Pa ja iovako imam zaštitu na fonu, a i za logovanje, obesmišljeno za fon dok preko kompa mogu da izvučem skrinšot.🤔🙄

faca

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
435
Moja oprema  
Laptop
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Имам проблем и приликом активирања обавештења у новој апликацији.
Не стижу ми обавештење за картице иако су активирана, уместо њих стижу обавештења о рачунима.
Када хоћу да активирам рачуне излази ми грешка (131)

sleepwalker

Poštovan
Učlanjen(a)
22.10.2014
Poena
80
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Obaveštenja za kartice još nikome ne rade koliko znam, iako je prošlo maltene pola godine od lansiranja nove aplikacije.

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,285
Да ли је могуће направити скриншот у апликацији. Ја не успевам, није дозвољено. Прошла је могла.

Može, neko je na temi ovde napisao šta je potrebno da se promeni u podešavanju Androida i onda može. I zapravo mi je nakon te promene tastatura postala normalna tj ne premešta mi vise tastere za svako logovanje.

A vremenom sam shvatio da mi screen shot nije potreban, jer gde god mi je bio potreban ima share taster.

tarantula888

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2015
Poena
175
Исто,ако ти исти подаци које желиш сликати постоје путем веб логовања,можеш тако сликати,путем прегледача или ОС.

SilentDEX

Čuven
Učlanjen(a)
01.09.2003
Poena
619
Meni recimo niti stižu notifikacije, niti sms za potrošnju po kreditnoj kartici.

Condor

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poena
245
Obaveštenja za kartice još nikome ne rade koliko znam, iako je prošlo maltene pola godine od lansiranja nove aplikacije.
Lansiranja!!?? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Plasim se sta bi bilo da nije "lansirana", vjerovatno bismo jos uvijek diskutovali aktivaciju. :D

Salu na stranu, da li sam ja jedini koji nikako ne moze da shvati zasto se jedna obicna Android aplikacija ne moze "ispeglati" puna 4 mjeseca, a pola Srbije im sluzi kao beta testeri!?

MaRe96

Poštovan
Učlanjen(a)
19.06.2018
Poena
95
Zato svakim danom sve više stradaju na play prodavnici sa ocenama ali koliko vidim to ih i ne pogađa mnogo, pa makar i prosečna ocena bila 2.1 oni teraju istu priču i dalje. Nema pola godine jer je prvog juna zvanično počela da funkcioniše ali svakako veliki minus za njih. Bilo bi lepo da ostave staru aplikaciju ali njeno gašenje je neminovno do kraja godine.

The PunisheR

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
475
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro, iPhone 13
Pametni uređaji
Mi Band 5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Bio sam u Ukrajini 6 dana, plaćao sam većinom karticom.
Posle sam uporedio iznos koji piše da je skinut u wave2pay aplikaciji i mobi, u mobi je nešto veći. Kontam da u mobi uračunaju i proviziju, za koju sam iskreno mislio da je nema kad se plaća karticom. Nije velika ali ono, ima je.
Negde sam video da nema naknade, ali eto iznos se razlikuje u dve aplikacije. Možda je to neka konverzija jer valuta nije u eurima koju radi sama Visa. Ne znam, ako neko zna bio bih zahvalan da mi objasni.
Jel i dalje pametnije plaćati karticom nego dizati pare pa pretvarati u eure pa onda u lokalnu valutu tamo kad dođeš?

Takođe nekako mi se brže ažurira realno stanje novca u wave2pay nego u mobi. I obaveštenja kad nešto trošim prkeo kartice odmah stižu na wave2pay, odlično radi i plaćanje preko fona, nadam se da neće dirati tu aplikaciju.

Poslednja izmena:

RingeRaja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
695
Bilo bi lepo da ostave staru aplikaciju ali njeno gašenje je neminovno do kraja godine.
Ja ću morati da promenim banku ako ugase staru aplikaciju, pošto dosta stvari sada odrađujem upravo preko nje, jer ova nova je puna bagova i ne želim da se zezam sa svojim novcem i gledam u pasulj da li će nešto da se zezne, pa da moram da idem u banku i raspravljam se sa njima.

MaRe96

Poštovan
Učlanjen(a)
19.06.2018
Poena
95
^
Mene bi mrzelo da se bavim sa raskidom jer su i ostale banke slične a nije mi do potpisivanja 1000 papira koje imaju pri zatvaranju računa (1 tekući i 2 devizna). Ne znam što sam prešao na novu odmah a stara bila savršena i sad ne mogu da se vratim na staru. Gde sam mogao smanjio sam troškove. Vidim da mi večito zaboravlja "poziv na broj" prilikom plaćanja struje i komunalnih usluga (što može praviti problem prilikom knjiženja), ostale račune plaćam karticom.
Ono, zadovoljan sam samo im je nepotrebna bila nova aplikacija ali ajde to je kao da navuku klijente da misle da su dobili super aplikaciju koja otkako je izašla ne znam da li je samo jednom imala ažuriranje. Nove stvari tipa devizno plaćanje, trajni nalozi, logovanje putem biometrijskih podataka jesu plus veliki ali ima tu još "sakrivenih bubica" koje ovi genijalci neće nikako da saniraju a vidim da svakodnevno im na gugl pleju opada ocena, sve sami kečevi. 😁

RingeRaja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
695
Supruga ima račun odvajkada kod Rajfajzen banke (preko 20 godina sigurno), a aplikacija za ebanking im je sasvim okay, masu puta od nje tražim da mi odradi neko plaćanje zato što sam to ne mogu da uradim. Nekada sam i ja bio kod njih, ali su pre 10+ godina bili krš neopevani, pa sam zbrisao u Intezu, što zbog toga, što zbog AmEx kartice koja je tada jedina prolazila na PayPal-u.
Sada više nemam nikakvu kreditnu karticu, samo po jednu za dinarski i devizni račun (plus Dinu koju moram), nemam kredit i neku pozajmicu, pa ću da vidim da pređem i ja tamo ako ovo ne srede do kraja godine.

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,285
Posle sam uporedio iznos koji piše da je skinut u wave2pay aplikaciji i mobi, u mobi je nešto veći. Kontam da u mobi uračunaju i proviziju, za koju sam iskreno mislio da je nema kad se plaća karticom. Nije velika ali ono, ima je.
Negde sam video da nema naknade, ali eto iznos se razlikuje u dve aplikacije. Možda je to neka konverzija jer valuta nije u eurima koju radi sama Visa. Ne znam, ako neko zna bio bih zahvalan da mi objasni.
Jel i dalje pametnije plaćati karticom nego dizati pare pa pretvarati u eure pa onda u lokalnu valutu tamo kad dođeš?

Takođe nekako mi se brže ažurira realno stanje novca u wave2pay nego u mobi. I obaveštenja kad nešto trošim prkeo kartice odmah stižu na wave2pay, odlično radi i plaćanje preko fona, nadam se da neće dirati tu aplikaciju.
Jedini 100% siguran iznos će biti na izvodu.
Prema mom iskustvu, u zemljama gde su široko prihvaćene kartice, Ukrajina je sigurno među njima, definitivno se više isplti upotreba kartica nego menjačnice.

nightshadow

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2014
Poena
465

Placao si sa dinarskog racuna?
Pisao sam ranije, i ja sam provalio to skoro tek. Iznos koji vidis u wave2pay nije tacan, tj tu racuna po nekom super kursu i notifikaciju dobijes istog trenutka kad platis. U mobi aplikaciji mozes da vidis pravi iznos koliko ti je skinuto, npr za eur je kurs oko 120din(onaj EUR prodajni valjda).
Bukvalno sam ziveo u zabludi misleci da nema potrebe za deviznim racunom, jer mi kurs bude tipa 118 kad placam u inostranstvu, a zapravo nije tako.

The PunisheR

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
475
Moja oprema  
Mobilni telefon
Pametni uređaji
Mi Band 5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Jedini 100% siguran iznos će biti na izvodu.
Prema mom iskustvu, u zemljama gde su široko prihvaćene kartice, Ukrajina je sigurno među njima, definitivno se više isplti upotreba kartica nego menjačnice.
Tako sam i mislio, hvala.
Placao si sa dinarskog racuna?
Pisao sam ranije, i ja sam provalio to skoro tek. Iznos koji vidis u wave2pay nije tacan, tj tu racuna po nekom super kursu i notifikaciju dobijes istog trenutka kad platis. U mobi aplikaciji mozes da vidis pravi iznos koliko ti je skinuto, npr za eur je kurs oko 120din(onaj EUR prodajni valjda).
Bukvalno sam ziveo u zabludi misleci da nema potrebe za deviznim racunom, jer mi kurs bude tipa 118 kad placam u inostranstvu, a zapravo nije tako.
Okej ima smisla. Sa dinarskog.
Ali svakako mi se više isplatilo nego da idem po menjačnicama.

Takođe me zanima sledeće, kad hoću da kupim nešto sa karticom(ovom običnom inspire) na tipa 2 rate, samo naglasim tamo da hoću na toliko rata, provučem karticu, ona skine prvu ratu odmah a sledeći mesec povuče drugu ratu automatski?
Nisam nikad koristio rate, kartice i to, ali mi sad odgovara da kupim nešto na dve rate, a prvu bih odmah svakako dao.

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
535
Uh, Visa Inspire, nju uvek izbegni za plaćanje u drugim valutama.

• Like
Reagovanja: PJ

The PunisheR

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
475
Moja oprema  
Mobilni telefon
Pametni uređaji
Mi Band 5
Pristup internetu
  1. Optički internet
A na ove ostale bih morao da plaćam mesečno održavanje? Msm ne žalim se, stvarno mi je nebitna razlika, svakao bih više izgubio menjajući pare.
Iako im piše da nema plaćanja provizije, al dobro to je do menjačnice same visa kartice sa kojom oni nemaju ništa.

faca

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
435
Moja oprema  
Laptop
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Да ли се на основном девизном рачуну може додати интернет картица?
Да на том рачуну имам и Visa Clasic и Visa internet картицу.

defo

Poštovan
Učlanjen(a)
10.09.2020
Poena
95
Да ли се на основном девизном рачуну може додати интернет картица?
Да на том рачуну имам и Visa Clasic и Visa internet картицу.
mora poseban račun za internet karticu

faca

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
435
Moja oprema  
Laptop
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ок. Већ имам два рачуна, имао сам још један који сам угасио, и неке динарске које сам имао још из времена Делта банке. 😀
Прешао сам на Хит плус због интерет рачуна који повремено користим, главни девизни је 0€.

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,285
Otvorim jutros mobilnu aplikaciju da platim Master card i nakon malo kliktanja, uspem da dobijem listing potrošnje u prethodnom mesecu. Za dinare mi prikazuje OK iznos, ali mi tvrdi da imam i neko dugovanja u EUR, ali kada otvorim prethodni mesec, nemam nijedno plaćanje u EUR, a sve iz avgusta je već proknjizeno i plaćeno sa prethodnim računom.

Kako da dodjem do izvoda za karticu, a bez da koristim filtere (koji u više varijanti filtriranja prikazuju pogrešne transakcije)?

Inače mi je jutros stigao mail da imam savetnika u ekspozituri u Batajnici 😂
Jeste Batajnica deo Zemuna, ali kroz istu nisam prošao godinama, a kamo li nekad bio u nekoj ekspozituri tamo.

UPDATE:
Našao izvod u E-bank. Mobilna ne pokazuje da je jedna transakcija u EUR od 28.8. salidarana 1.9. Na e-banking (i na izvodu) se vide tačni datumi i to je sada OK.

Ono što sada nije OK je što mi jednu transakciju sa Google Play prikazuje na listi potrošnje u dinarima, a u zaduženju/stanju duga u EUR

Poslednja izmena:

defo

Poštovan
Učlanjen(a)
10.09.2020
Poena
95
Inače mi je jutros stigao mail da imam savetnika u ekspozituri u Batajnici 😂
Jeste Batajnica deo Zemuna, ali kroz istu nisam prošao godinama, a kamo li nekad bio u nekoj ekspozituri tamo.
odeš u aplikaciji na: Podešavanja>Profil>Moja banka, i ispod oznake Moja ekspozitura, klikneš na IZMENI EKSPOZITURU

Vrh Dno