Šta je novo?

Banka Intesa

Inače mi je jutros stigao mail da imam savetnika u ekspozituri u Batajnici 😂
Jeste Batajnica deo Zemuna, ali kroz istu nisam prošao godinama, a kamo li nekad bio u nekoj ekspozituri tamo.
odeš u aplikaciji na: Podešavanja>Profil>Moja banka, i ispod oznake Moja ekspozitura, klikneš na IZMENI EKSPOZITURU

Pozdrav ljudi,

Otvorio sam prošle godine račun u Intezi i dobio 3 kartice.
Debitna DinaCard (narandžasta)
Debit Classic Visa (zelena)
Debit Inspire Visa (bela pozadina i razne šare)

Do sad sam za sve online inostrane kupovine koristio PayPal sa novcem koji sam zaradio, al evo danas mi PayPal zatraži da priključim karticu.

Koju od ove dve Debit je najbolje ubaciti?
Ne planiram baš da skidam novac sa Paypal-a, nego samo da mi skloni limitaciju za kupovinu.

Video sam da se ovde o tome već pričalo prošle godine, al preporuka je bila da se za internet kupovine i ostala smicalice, koristi ID kartica, iliti Internet Debit, al pošto ja tu nemam, je l onda najbolje ubaciti Debit Classic?

Classic Debit.

Pre 5 meseci, dobro si primetio.😉

Evo sad pokušavam da je povežem, sve mi izbacuje ovo:

Prvi put povezujem karticu sa nečim ovakvim. Je l ima nekih saveta oko ovoga, ili moram da zovem Intezu i vidim sa njima.
Je l može ovo da se desi ako je na deviznom računu nema novca?

Prilozi

• 243980361_405630711114679_7886339483156132810_n.png
    243980361_405630711114679_7886339483156132810_n.png
    5.3 KB · Pregleda: 29
Treba da imaš nešto malo para na deviznom računu za koji je vezana ta debit kartica?

Da, skine ti dolar da verifikuje, pa ti vrati na racun.

odeš u aplikaciji na: Podešavanja>Profil>Moja banka, i ispod oznake Moja ekspozitura, klikneš na IZMENI EKSPOZITURU

Tamo stoji moja poslovnica i ime moje savetnice. Nema veze sa Batajnicom.

Ta je nešto za*rala pa dobila prekomandu 😀

Pokušavam da platim račun skeniranjem QR koda. Međutim, nakon skeniranja se pojavi poruka (300002) Authentication error. Probao sam i staru aplikaciju. Tu skeniranje prođe, ispravno se popune podaci za plaćanje, ali kada na kraju kliknem Plati, pojavi se poruka Greška. Ime li neko takvih iskustava?
Evo da javim šta je bilo na kraju sa ovom greškom.
Poslao sam emailom primedbu za ovu grešku, pa je posle par dana greška prosleđena tehničkoj službi. Međutim, odgovora nije bilo ni posle mesec dana. Tada sam ih pitao o čemu se radi i dobio odgovor da će opet da pošalju urgenciju tehničkoj službi. Posle još nekoliko pozvao me neko i rekao da je kod njih sve u redu i da probam da obrišem aplikaciju, pa da je ponovo aktiviram. Obrisao sam, instalirao i započeo aktivaciju na sajtu pomoću onih tokena iz stare aplikacije (koja je sve vreme radila bez problema). Nakon prepoznavanja onog malog QR koda (ili ručnog prekucavanja cifara) dobio sam poruku u aplikaciji da je aktivacioni kod neispravan. Opet sam pisao odgovor na email i detaljno opisao šta se dešava. Posle dva dana pozvao me neko drugi i predložio da opet obrišem aplikaciju, da je instaliram, ali će ovog puta on da mi kaže aktivacioni kod. Sa njegovim kodom aplikacija se aktivirala i sve je radilo.
Sada sledi zanimljivi deo razgovora :)
Banka: Da li je to to ili imate još neko pitanje?
Ja: Zašto nije radila aktivacija preko sajta?
4-5 sekundi pauza...
Banka: Da li je to to ili imate još neko pitanje?
:)
Pozdravih se sa čovekom i završih razgovor :)

Znaći Intesa se toliko srozala da je to strašno. Pre tri meseca su me odveli u minus bez razloga(nemam cekove, nije bila naplata kreditne kartice) posle "provere" ustanovili da je problem u "sistemu" pre mesec dana isto tako neka "greška" u sistemu..... danas kad sam podizao Visa Classic Debit karticu naplatili mi 200 din za izdavanje. Na sajtu stoji BESPLATNO, a plus u tarifniku stoji i pojašnjenje ** Svi korisnici Visa Classic Debit platne kartice (osnovne i dodatne) izdate u okviru deviznog platnog računa u valuti EUR za korisnike „Intesa Hit Plus“/“Intesa Magnifica“ platnog računa za koje se u skladu sa tačkom II Devizni poslovi – tarifni stav 2.1. ne naplaćuje naknada za vođenje platnog računa, su oslobođeni naknade za izdavanje debitne kartice.!

koja je uloga ovih savetnika za mali biznis koji su dodeljeni svakome sad, upravo mi je stiglo obavestenje putem pisma?

u cemu bi trebali da pomazu i po kojoj ceni ili besplatno?

Kad god ti treba neka pomoć ili info, šalješ mu mail ili zoveš telefonom. Savetnik onda dođe do potrebne info i javi ti.

Mene je moj juče zapravo posetio zbog neke papirologije. I onda ga, za vreme sastanka, promene 😂. Njih dvojica u toj ekspozituri rade taj posao za klijente mog "statusa" i generalno je svejedno sa kojim komuniciram, jer jedan drugog inače ubace u CC u mailovima.

Do sada su bili korisni, evo sada čekam vesti za više stvari, pa da vidimo.
Recimo, juče mi je za proviziju za POS terminal rekao da mu pošaljem ponudu koju mi je dostavila druga banka i da će da mi daju najmanje takvu ponudu. Baš da vidimo.

Sinoć mi je iz banke stigao mail sa spiskom ekspozitura gde se mogu uplatiti i podići € na bankomatima.

Meni stigao i obrisao ga. :LOL:

Smehotres za eure al ajd. Ne ocekujem previse od njih, naucio .

Pozdrav svima!

Naravno, posto nisam nikakve odgovore dobio u banci (horor tog iskustva usled amaterstva sluzbenika banke zasluzuje posebnu objavu), moram ovde da pitam.

Pri svakoj uplati americkih dolara inteza mi skine okruglo 10 dolara osim pri ekstremno malim uplatama, tipa 30 dolara. Ne znam gde je granica, cini mi se da je sve preko 100 dolara dovoljno da mi skinu okruglo 10$. Niko ne zna da mi objasni zasto, sto je prosto neverovatno.

Nije u pitanju nikakav procenat jer uvek dobijam razlicite iznose zarade.

Da li iko zna ista o tome?

Hvala!

Sredstva dobijam posredstvom Payoneera iz Amerike na dolarski devizni racun u Intezu.

Pozdrav svima!

Naravno, posto nisam nikakve odgovore dobio u banci (horor tog iskustva usled amaterstva sluzbenika banke zasluzuje posebnu objavu), moram ovde da pitam.

Pri svakoj uplati americkih dolara inteza mi skine okruglo 10 dolara osim pri ekstremno malim uplatama, tipa 30 dolara. Ne znam gde je granica, cini mi se da je sve preko 100 dolara dovoljno da mi skinu okruglo 10$. Niko ne zna da mi objasni zasto, sto je prosto neverovatno.

Nije u pitanju nikakav procenat jer uvek dobijam razlicite iznose zarade.

Da li iko zna ista o tome?

Hvala!

Sredstva dobijam posredstvom Payoneera iz Amerike na dolarski devizni racun u Intezu.
Payoneer ima i EUR partiju gde konvertuješ po MasterCard kursu kartice koju si naručio da ti pošalju.
I onda u Srbiji na bankomatu npr. Mobi Banke digneš EUR valutu.
I skine pri transakciji 1€ to je sve.
Pusti ove haračlije isplati sve preko tvoje Payoneer EUR kartice.

Payoneer ima i EUR partiju gde konvertuješ po MasterCard kursu kartice koju si naručio da ti pošalju.
Na kojim Mobi bankomatima moze da se podize evro?

Unapredili smo nase mobilno i elektronsko bankarstvo. Kako biste nastavili da ih koristite, neophodno je da od 09.10.2021. azurirate svoju Banca Intesa Mobi aplikaciju. Vasa Banca Intesa

Stigao sms. Verovatno će biti neki update. Radi li vam logovanje u novu Intesa Mobi iOS app preko otiska?

Unapredili smo nase mobilno i elektronsko bankarstvo. Kako biste nastavili da ih koristite, neophodno je da od 09.10.2021. azurirate svoju Banca Intesa Mobi aplikaciju. Vasa Banca Intesa
Stigao sms. Verovatno će biti neki update. Radi li vam logovanje u novu Intesa Mobi iOS app preko otiska?

Ja ih malopre kontaktirao preko četa jer mi nisu stigli SMSovi za uplate koje sam imao ove nedelje.
Prvo pitanje njihovo: Jeste li instalirali novu aplikaciju?
Rekoh, ovo je SMS poruka, nema veze sa aplikacijom i posle minut dva stigne mi ista ta poruka o unapređenju... Mislio sam da je rok bio do kraja godine da se pređe na nove aplikacije!

Nadam se da si upoznat da evri na multivalutnim bankomatima domacih banaka mogu da se podignu samo ukoliko imas karticu te banke ciji je bankomat. U ovom slucaju, evre na bankomatu Mobi banke mogu da podignu samo korisnici iste, svi drugi samo dinare.

Nadam se da si upoznat da evri na multivalutnim bankomatima domacih banaka mogu da se podignu samo ukoliko imas karticu te banke ciji je bankomat. U ovom slucaju, evre na bankomatu Mobi banke mogu da podignu samo korisnici iste, svi drugi samo dinare.
Lično dižem sa Payoneer
Provizija tako 1€ podigli 5€ ili 500€
I da to vam je limit na bankomatu kod njih 500€

Nazad
Vrh Dno