Šta je novo?

Banka Intesa

Jutros sam prešao sa osnovnog računa na Hit i aktivirao novu aplikaciju. Kada pokušam da prebacim/konvertujem sa dinarskog na devizni, to mogu da uradim po kursu od 120,51 umesto 118.2. Da li je potrebno da prođe neko vreme da bi se aktivirala EUR-NET tarifa?
Sve je u redu. Od 00:00 sve radi kako treba.

Danas sam prvi put pokušao nekome da naplatim nešto na rate debitnim karticom. Nakon kucanja pina je transakcija odbijena, "nešto_insufficient", ista kartica za plaćanje bez rata je prošla.

Ne znam da li je problem što vlasnica kartice nema odobrene rate ili što moj terminal ne može da ih obradi. Ali svaki put nudi.
Mene su u a1 pitali da li hocu da platim telefon na rate (karticom inteze - debit), jer je terminal ponudio. Nisam hteo pa nije ni probala. Posle mi drugar kaze da se kod placanja na rate salje zahtev banci preko terminala i banka odobri ili ne odobri transakciju... Velika je verovatnocs da ti je terminal ok a da kupucu nije odobrena kupovina na rate... Meni su u banci rekli da na rate mogu da placaju samo oni koji dobiju pisano obavestenje da im je odobrena kupovina na rate i iznos limita...

Bio opet u banci i ja ispao kriv.
699 dinara pla'eno na sajtu, stigla sms porka 699, naplaćeno 718.92 je zbog konverzija kursa kartica.... Ja patio u dinarima dinare toliko piše i u Vašem SMS, ona meni vi ste dosli da se svajdate., obratite se call centru
Drugo pitanje o onim velikim ciframa i uplatama na internet karticu od 23k eura kojih nema na računu, Nalog Vam je hakovan odgovara gospođa, i onda ide kod koleginice, ja reko ako bolje pogledate to je samo uplata u eurima od 200 koju je neko prebacio u dinare i dodao EUR na kraju umesto RSD, a ne nekakav hackerski napad. Obratite se call centru.

Ja rekoh evo Vam 240 DIN da nadoknadite skinutih 1.02 dinara sa deviznih, ne može to nije toliko u eurima po danasnjem kursu. Pišite prigovor banci.
Tarifnik stoji naplata 120 RSD, * u dinarskoj protivvrednosti to znači ostaje u dinarima. ili treba da piše u deviznoj protiv vrednosti koliko su oni i naplatili.... prave budalom korisnike. ja rekao gasim račun, nemamo toliko sredstava nakon 2 min isplaticemo vas sve... kraj. Dinarski od nedelje samo da regulišem firmu.

Ona u poslovnici ti ne moze pomoci mnogo. Zato si i trebao call centar deo reklamacije.
Javis problem da ti je skinuto vise novca, otvore case, provere.
Napises problem da umesto RSD pise EUR u smsu, naprave Incident koji se dodeli ITu, isprave (nekad).

to je samo uplata u eurima od 200 koju je neko prebacio u dinare i dodao EUR na kraju umesto RSD
Meni stigao sms da sam ostvario priliv na devizni racun od 79,000+ evra... sreća pa sam znao šta stiže i odatkle, pa sam znao da su konvertovali evre u dinare i samo stavili EUR umesto DIN na kraju. Da nisam znao možda bih dobio srčku, pa ih posle masno tužio.

Sada sam pogledao oko naplate održavanja za Juni.
Za Hit plus naplaćeno 475din, još 120din (1.02eur) za devizni na koji je povezana internet kartica. Nije naplaćeno za glavni devizni na koji je povezana visa classic, niti za devizni koji se vodi na visa inspire (mada je stanje uvek na tom računu 0.00). Tako da je to to kod mene ...

Jesi poskupeli, ali se mnogo i preteruje oko toga. Kada se sve uzme u obzir, njihova ponuda je verovatno negde u sredini među drugim bankama.

Mozda malo vise prema gornjoj granici ali mi ne bi bilo zao da sve radi a ne radi puno toga. Konfuzija na svakom koraku

traljavo, baš amaterski je odrađen čitav prelaz na nove tarife, novo mobilno i internet bankarstvo - imaš utisak kao da im je konkurencija sve to radila, a ne njihovi ljudi...

traljavo, baš amaterski je odrađen čitav prelaz na nove tarife, novo mobilno i internet bankarstvo - imaš utisak kao da im je konkurencija sve to radila, a ne njihovi ljudi...
💯💯💯 Bukvalno! Stvarno uzas, a pri tome nista nisu novo ponudili. Ja sam evo u procesu zatvaranja racuna u Intesi. Samo pitanje ako neko zna, imam MC onu koja ide uz Hit racun, ako zatvorim racun ili prebacim na onaj osnovni da li mora da se trazi nova MC kreditna ili samo pocnu da naplacuju mesecno odrzavanje?

Imam MC Hit. Ako zatvorim racun ili prebacim na osnovni, da li mora da se trazi nova MC kreditna ili samo pocnu da naplacuju mesecno odrzavanje?
Mislim da će ti po prirodi stvari otkazati MC Hit jer ne može da ide van Hit/+, pošto za osnovni je predviđena barem MC Standard.

Jel uz Intesa hit i dalje imamo osiguranje za sebe i porodicu? Pre dve tri godine je supruga imala neku operaciju i ja na nagovor kolege podneo papir i uplatili mi 7000 din. Ne znam da li i dalje imamo to?

Yup, i nova osiguravajuća kuća je prilično ažurna po tom pitanju. Ćale je dobio posle dan-dva od podnošenja dokumentacije.

Šta je sad ovo, naknada za mesečno održavanje i na deviznom računu?
Al su postali bezobrazni, može neki savet za banku sa tekućim i 2 devizna računa isto kao u intesi ali gde je održavanje samo na tekućem, gasim račun u intesi, 600 dinara mesečno mi ukupno ode na 3 računa što i nije neka para ali je opet bezobrazluk.

Samo se javljaju novi ljudi koji su iznenadjeni. Svi će uskoro da naplaćuju sve kao i Intesa, neminovno je.

Šta je sad ovo, naknada za mesečno održavanje i na deviznom računu?
Al su postali bezobrazni, može neki savet za banku sa tekućim i 2 devizna računa isto kao u intesi ali gde je održavanje samo na tekućem, gasim račun u intesi, 600 dinara mesečno mi ukupno ode na 3 računa što i nije neka para ali je opet bezobrazluk.
Ja sam ih sada zvao, kažem da imam Intesa hit i da mi naplaćuju 350 za dinarski + 120 za svaki devizni. Ja jedan koristim (internet karticu) i za njega poželi da mi naplaćuju 120 din. Drugi ne koristim i valjda ne naplaćujue. Kažu možete da pređete na viši paket intesa hit plus ili tako nešto i tu dobijam za za jedan devizni besplatno održavanje. Na pitanje oko cene kaže 475 dinara !!!??? Pa ja rekoh sada plaćaam 350 +120 i opet je manje od sledećeg paketa... Kaže jeste :)))
Mnogo je brate skoro 500 dinara za održavanje. Pa mobini dobijaš za te pare kod operatera

Jedan devizni koji je nastao razdvajanjem hit računa ne bi smeli da ti naplaćuju do Januara 2022, mada su većini naplatili, ja sada čekam ishod žalbe, baš me interesuje šta će reći-
Hit plus platni nalozi koštaju manje nego na običnom hit, pa ako ih koristiš više onda ima računa da pređeš na hit plus, jer će ispasti jeftinije nego 350 plus 120 za jedan devizni.

Dajte neki savet koja banka nakon inteze? Verovatno ću da ugasim jer je mnogo 500 din
Zavisi ko je na šta navikao. Najsličniji starom Hit paketu je Kombank Aktiv (do kraja septembra besplatno za nove korisnike, posle 310 dinara), 25 ips naloga, MC installment, dok debitne Visa PayWave i MC Standard mogu se vezati i za evro partiju, ali jedino izostaje NFC plaćanje. AIK Start paket od 250 sa MC Revolving, uključenim nalozima i NFC. Raiffeisen iRačun je bez održavanja sa Visa debitnom, ima Apple Pay/NFC i besplatne ips, ali samo dinarski, s tim što može na njega i plata da se prima odn. kreditne se dodatno naplaćuju i u konačnosti Mobi osnovni sa uključenim trajnim nalozima (Račun na klik) za struju, info, sbb i Telenor.

Poslednja izmena:
A euro banka, neke informacije o njoj.
Europlata Premija od 340 uključuje ips naloge, MC Standard kreditnu i Bel Medic zdravstveno. Niži paketi su neisplativi zbog dodatnih naknada za ebank. Spaja se sa Direktnom i od 2022. postaju integrisana (Euro)banka.

A euro banka, neke informacije o njoj, u neposrednom susedstvu mi je.
Ja sam prešao u Eurobanku naviše zbog dodatnog paketa zdravstvenih usluga za mene i dete.
Uzeo sam onaj skuplji paket od 550 rsd, dobio Visa Gold i izvadio MC Gold kreditnu. Imaju rsd/eur bankomate (ali ne svi), mobilna app je ok, plaćanja bez provizije.
Kurs u menjačnici je ok.
Mana su ino plaćanja, tu imaš njihovu proviziju od 1.5% na plaćanje visa karticom a 1.25% za MC i računaju kartičarski kurs koji nije loš. Uz kreditnu se dobija i Wiener putno osiguranje sa osiguranjem prtljaga.
Imaju plaćanje na rate "bez kamate". Fora je što naplate trošak od 5% iznosa transakcije.
Moja savetnica nije baš najbolje informisana ali sam sve saznao od druge. Web podrška preko sajta je dobra.
Imaš i kamatu od 0.5% na stanje na tekućem računu.

Poceli su da naplacuju i reizdavanje osnovne "visa inspire" kartice koja ide uz osnovni racun. Svaki dan saznas za neki novi namet koji juce nije postojao

Можете променити банку али у разговору са људима који су у другим банкама само су ми рекли шта се чудим што се наплаћује електронско плаћање и остале услуге, кажу њихове банке то раде већ месецима уназад. Слажем се да је Интеза имала најбољу понуду рачуна и услуга за претплату коју смо плаћали, али на основу личне анализе коју сам радио још марту месецу, мислим да нећете наћи ништа јефтиније од 550 динара одржавања за то што вам треба. Мени се лично не исплати јер имам кредит код Интезе, а неком да прелази у други банку да би плаћао 40-50 динара јефтиније све скупа, питање колико се исплати то цимање. Ставите на папир да ли се исплати, јер преласком из принципа у другу банку само ћете себи можда направити више посла, а банци чисто сумњам да ће то тешко пасти 🙂

Danas mi vratili održavanje, tj. 1,02€ na devizni račun nastao od HIT računa. Poslao sam im prigovor čim sam video zaduženje. Aplikacija pobrljavila od tog stornog.
Da li se neko seća rokova za refund na Master karticu za online plaćanja?

Da li se neko seća rokova za refund na Master karticu za online plaćanja?
ni na MC, ni na intesinom sajtu, više ne piše, ali može se još uvek pronaći kod drugih partnera u toj akciji, kako je u pitanju 30 dana od poslednje kupovine

Nazad
Vrh Dno