Šta je novo?

Banka Intesa

Ovo me je obradovalo, ja sam mislio po svakoj rati + svakoj kupovini ide po 50 dinara.
Ovako nije lose onda, tj nije lose kako je moglo da bude…
ustvari, sad kad malo bolje razmislim, ovo su mi rate od ranije, samo je jedna rata od 4 po novom (od pre 15dana)... Mozda za nju naplacuju 50din a za one koje su zaduzene po starom, ne naplacuju... Sad sam se smorio ako je zbog ovog samo 50din obracunato...

ma naplatili su u dinarima, nego sam ja imao jos jedan cudan slucaj, platio sam karticom online nesto sto košta 699din, stigla sms potrosnja 699, a sad videh sa računa skinuto 718 din.... neka provizija, a sad koja i zašto to nije stiglo u sms. jel imao neko ovakav slucaj. Ja sve blizi da se naoštrim strpljenjem i odem u banku.

Tnx na odgovorima i potvrdama.
Btw cemu sluzi Visa Classic debitna, kad vec imam Visa debitnu onu obicnu (narandzastu), koja je vezana za tekuci?
Visa Classic debitna je vezana za devizni račun, a Visa inspire za tekući dinarski.
Ako ne želiš banci ni paru provizije da daš:
  • ako plaćaš u dinarima, koristi Visa Inspire
  • ako plaćaš u EUR, koristi Visa Classic
  • i najvažnije: ako plaćaš u trećoj valuti, onda nikako Inspire, ide dupla konverzija
E sad, ljudi pišu da je dobar kurs kada sa Inspire plaćaš u EUR. Ja gledam da banci dam što je moguće manje, uvek.
ma naplatili su u dinarima, nego sam ja imao jos jedan cudan slucaj, platio sam karticom online nesto sto košta 699din, stigla sms potrosnja 699, a sad videh sa računa skinuto 718 din.... neka provizija, a sad koja i zašto to nije stiglo u sms. jel imao neko ovakav slucaj. Ja sve blizi da se naoštrim strpljenjem i odem u banku.
Koja kartica? Čisto da vidimo da li je išla neka konverzija. Ako je Visa Inspire ili Master kartica, to ne sme da se desi.

EDIT: još nisam dobio cashback na Master kartici

• i najvažnije: ako plaćaš u trećoj valuti, onda nikako Inspire, ide dupla konverzija
Ja placam sa inspire na aliexpressu u $, evo sad gledam, 25.06 sam kupio nesto za $14.02, skinuto 1382.79 RSD, sto ispada da racunaju $1 = 98.63 RSD, srednji kurs NBS na taj dan je bio $1 = 98.49 RSD.

Imao bih jedno pitanje vezano za kartice. Za tekuci racun koji ima i deviznu particiju, imam dve kartice. Visa Inspire, ona klasicna bela i Dina debit. Pretpostavljam da za placanje u Srbiji u dinarima koristim Inspire, a za placanje u eur za neka online placanja bolje koristiti Dinu. Posto su krenuli da mi naplacuju odrzavanje za sve racune, i ove neke koje sam koristio za online kupovine povremeno hteo bih sve da ugasim i samo da mi ostane tekuci sa deviznim delom, Koliko je pocelo da me nervira ovo pljackanje naroda, da ce se za svaki dinar ugraditi, dodje mi da sve racune pogasim u ovoj banci.

I povedite racuna kada idete u Intesu,

IMG-8ed7fe7a678c3aa540fbe50bef4c6357-V.jpgIMG-9adb20f3718497a8ac618575a3bf0e7a-V.jpg

ovog meseca mi prvi put skinuli 600 dinara odrzavanje necega, ali ne stoje stavke da vidim sta je naplaceno

danas odem u banku da ugasim devizni racun ali na salteru mi kaze da je odrzavanje deviznih racuna za preduzetnike besplatno, jel to istina?

na koji email ili salter da se obratim da mi izlistaju stavke koje ulaze u tih 600 dinara?

Imao bih jedno pitanje vezano za kartice. Za tekuci racun koji ima i deviznu particiju, imam dve kartice...
U Intesi više ne postoje multivalutni računi, odavno su razdvojeni. Inspire je vezana samo za tekući dinarski, a verovatno i ta Dina.
ovog meseca mi prvi put skinuli 600 dinara odrzavanje necega, ali ne stoje stavke da vidim sta je naplaceno

danas odem u banku da ugasim devizni racun ali na salteru mi kaze da je odrzavanje deviznih racuna za preduzetnike besplatno, jel to istina?

na koji email ili salter da se obratim da mi izlistaju stavke koje ulaze u tih 600 dinara?
Pojma nemam o preduzetničkim računima, zar u izvodima ne piše osnov za tih 600 din?

Ja bio da proverim yasta skinuto 719 ako je 699, ispostavi se da je u partiji bilo 780din i radnica nista ne rayume, nemaju kontrolora pa nema dalji pristup. jedino da je problem u naplati da je 699 konvertovano u eure / dolare potom opet u dinare Visa Inspire, ne mogu se setiti koje online sistem za naplatu je bio (nešto sa V zeleno)
Stičem utisak da intesa radi po pitanju da nas koji se iole razumemo rastera, njoj ostane pola miliona korisnika koji nista ne pitaju, a skida im se 350, oni mogu smanjiti broj ljudi i vrhunska dobit za firmu.

Pozovi ih i trazi da ti kazu, prilozi racun itd. Moraju da imaju istoriji transakcija.
Novi paketi su prilicno skupi inace, ali nije banka crveni krst pa da nesto dele free.

Visa Classic debitna je vezana za devizni račun, a Visa inspire za tekući dinarski.
Ako ne želiš banci ni paru provizije da daš:
  • ako plaćaš u dinarima, koristi Visa Inspire
  • ako plaćaš u EUR, koristi Visa Classic
E sad, ljudi pišu da je dobar kurs kada sa Inspire plaćaš u EUR. Ja gledam da banci dam što je moguće manje, uvek.

Koja kartica? Čisto da vidimo da li je išla neka konverzija. Ako je Visa Inspire ili Master kartica, to ne sme da se desi.

EDIT: još nisam dobio cashback na Master kartici
Ja u inostranstvu na POS terminalima plaćam kreditnom karticom.

To su tuđe pare oko kojih ako ima problema mogu da se svađam i moraju da dokažu da sam nesto potrošio.

Kad se skinu pare sa debitne mnogo je teže posle ujuriti da ti pare vrate.

Ja i kod nas i u inostranstvu koristim isključivo kreditne, iz istih razloga. Plus što je to najjeftiniji, meni poznat način.
Uz to, za Online potrošnju koristim Visa Internet, ali moguće da ću je izbaciti, virtuelne baš dobro rade.

Izuzetak: koristio sam kreditnu i za najsitnije stvari, ali posle nekoliko postova @PJ, kod malih trgovaca gledam da koristim keš.

• Like
Reagovanja: PJ
jedini problem kod virtuelnih je sto ako treba da dokazes npr da je neki nalog tvoj (poput steam-a ili neke druge game platforme) to najlakse uradis dokazom da si vlasnik kartice sa koje je placano na tom nalogu, virtuelnom karticom to ne mozes da uradis... bar mislim da ne mozes

Da to moze da bude problem.
Ja sam juce platio PS+, zaduzuje se obicna kartica ali nemas broj virtuelne vise da dokazes :).

P.s. Meni i dalje stizu SMS obavestenja umesto push notifikacije preko novog appa. Da li je jos nekome isto?
Razmisljam da uradim ponovnu aktivaciju.

Meni ne stize nista, eventualno neki sms

SMSovi bolje i da ne stizu. Zamenim ~590 RSD da kupim 5eura da imam preko na kartici jer uvek rezervisu vise od iznosa koj se placa. Stize SMS da sam zamenio 590 EUR (?!). To je jedno polje u bazi koje treba da se povuce sa valutom i to ne sljaka kako treba :)

Meni samo app baci obavestenje kada placam nesto preko racuna, placanje karticom nista jos uvek, a stiklirana opcija.

ne stižem da pročitam mnogo unazad temu pa ne znam da li je bilo priče o tome, meni zadnjih nekoliko dana neće da otvori šablone za plaćanje na aplikaciji, ima li neko sličan problem?

Imam Hit racun i devizni.
Prosli mesec mi skinuli 300 rsd.
Ovaj mesec 350 rsd
Oba meseca stanje na deviznom racunu je bila 0. Zadnjeg dana u mesecu to sitno sto sam imao prebacim na dinarski racun.

P.s. Meni i dalje stizu SMS obavestenja umesto push notifikacije preko novog appa. Da li je jos nekome isto?
Razmisljam da uradim ponovnu aktivaciju.
isto, i to mi stižu sa dobranim zakašnjenjem od tipa (do) sat vremena...

ja, a za svaki sluč, još nisam deinstalirao staru app, pa možda ima veze sa tim(?)

push notifikacije, generalno, očigledno rade kako valja, jer bez njih ne bih mogao da se ulogujem na e-banking

iritantno...

danas reizdata nova internet visa kartica...200din se placa ,inace 0 e na stanju,nije skinuto nista za odrzavanje ovih dana

Danas sam prvi put pokušao nekome da naplatim nešto na rate debitnim karticom. Nakon kucanja pina je transakcija odbijena, "nešto_insufficient", ista kartica za plaćanje bez rata je prošla.

Ne znam da li je problem što vlasnica kartice nema odobrene rate ili što moj terminal ne može da ih obradi. Ali svaki put nudi.

Jutros sam prešao sa osnovnog računa na Hit i aktivirao novu aplikaciju. Kada pokušam da prebacim/konvertujem sa dinarskog na devizni, to mogu da uradim po kursu od 120,51 umesto 118.2. Da li je potrebno da prođe neko vreme da bi se aktivirala EUR-NET tarifa?

Ovaj mesec skinuto 350 dinara za održavanje +1.02 za devizni + 1.02 za internet račun. Ukupno skoro 600dinara. Baš previše...

Sa virtuelnim karticama internet kartica i racun su ti svakako visak :)

Baš to gledam. Samo nije mi baš jasno, biram višekratnu. A šta je sa iznosom? Dopunjava se ili moram novu da pravim kad potrošim "iznos" pri kreiranju iste?

Baš to gledam. Samo nije mi baš jasno, biram višekratnu. A šta je sa iznosom? Dopunjava se ili moram novu da pravim kad potrošim "iznos" pri kreiranju iste?
Nisam siguran :(. Ja sam pravio jednokratnu za kupovinu PS+. Verovatno cu i visekratnu probati skoro:)

Nazad
Vrh Dno