Šta je novo?

Banka Intesa

Ne moraš ni da se najavljuješ, Magnifica pultovi-kancelarije su 90% vremena prazne.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da, to za savetnika je tačno. Može i bez najave, većinom nema gužve.

Sent from my Nexus 5X

Ali zovi i vidi da li ce ti sami izraditi novu, imaju obican da te kartice ne rade, jer se ne koriste ili da naplacuju izradu novih.
Evo sta su mi odgovorili na fb.
Samo mi nista nisu rekli za placanje. Valjda se to podrazumeva. [emoji16]
8a4a58bfb60ac66eea62f1b08a95d456.jpg

ne plaća se. dobićeš sms verovatno kad bude gotova i u poslovnici gde možeš da je podigneš. verovatno 20 i nekog marta [emoji12]. paypal mi prihvato karticu kad sam menjao podatke krajem meseca a sad piše da je istekla? i ima samo podatke od stare a novu ako ponovo pokušam da unesem ne prihvata [emoji16].

ovo samo kod mene ili još neko ima problem?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Mora da misle da si neki mafios cim imas dve kartice. [emoji14][emoji2]

Meni ne treba nova dok ne istekne stara.[emoji16]

Poslednja izmena:
ZAP, imao covek problema sa novom RF Virtuon ovih dana, moguce da opet PayPal zeza kod nas.

Naplacuju nekima i obnovu, nisu se cimali da saznaju zasto (a i prihvate da ne naplate kada ih smore :D)

Skoro sam se raspitivao za kredite i npr za auto kredit imam kao gold bolje uslove nego kao obican klijent, ali mi je za stambeni isto. A kada bih bio magnifica klijent tada bi bila manja kamata i za stambeni, ali bi mi za auto kredit ostala ista(kao gold).. Cifra je 1500, tako kazu na salteru, ali kao sto rekoh, presao sam tu cifru i niko nista ne nudi :) A razlika u procentu je ja mislim oko 0.3 valjda..

Trazi bolje uslove kredita, nema druge - tj., ima ne uzimaj kredit lepo :p

Samo zbog plate da ti daju bolji % nije realno, banke ne funkcionisu tako. Mora to da budes i klijent sa vecom potrosnjom, uzimas veci kredit (mozes jer je veca plata), itd. Ovako, da poredimo nekoga ko prima 100K i 150K, samo zbog statusa, a isti kredit, koji bi oba mogli lagano da otplacuju - nece biti razlike u kamati.
Ne mogu da tvrdim za konkretnu banku nista konkretno, ali zbog prethodnog posla sam gledao algoritme koji takve stvari odlucuju (svaka banka za sebe podesava detalje). Primera radi:
- rizik, neko ko ima posao od 50K kod privatnika je veliki rizik za dugorocni kredit, kao sto je stambeni, dok neko ko je dugogodisnji radnik sa 200K je prlicno mali rizik - itd.
- koristis njihov tekuci, koji kosta x dinara, dobijas taman nizu kamatu da ti ne bude besplatan, ali malo jeftiniji
- primas platu preko njih, niza kamata (ni zbog cega drugog trenutno, sem sto onda mogu da imaju uvid koliko trosis, i mnogo je veca sansa da ces vise stvari preko njih koristiti, a ne kao ja za svaku sitnicu druga banka :D)
- raniji krediti (mada kod nas ne postoji credit rating, tako da jedino oko sto KB kaze mogu da iskoriste, i podatke koje vec imaju o tebi ako si kod njih uzimao)

U svakom slucaju, ides od banke do banke i trazis bolje uslove. Da li si Magnifica ili Gold klijent na kraju nece znaciti za kamatu. Da li imas uslova da budes Magnifica klijent je nesto drugo ;)

Pa ne znam, otvoreno su mi rekli da magnifica ima povoljnije uslove za stambeni kredit, a da je uslov za magnifica status 1500.. I gomila kolega je dobila status samo na osnovu plate..
U svakom slucaju, vise ce im se isplatiti da mi skinu malo kamate nego da ja promenim banku zbog boljih uslova :p

CA banka je davala beskamatne auto kredite (za deo sume). Ja uzeo.
Sad mi ista CA nudi potpuno beskamatni keš kredit (uslov: prenos dela zarade). Bog će ga znati gde im je računica...

CA banka je davala beskamatne auto kredite (za deo sume). Ja uzeo.
Sad mi ista CA nudi potpuno beskamatni keš kredit (uslov: prenos dela zarade). Bog će ga znati gde im je računica...
Verovatno u delu gde ti naplate održavanje računa, pa izdavanje kartice, pa trošak ovaj, pa trošak onaj. Sitno je sve to za tebe kao pojedinca, ali pomnoži sa brojem korisnika, pa 12 meseci, i eto ga [emoji1787]

Vidi, napisali su oabko u uslovima (ponuda nije javna):
- menica 50din
- izveštaj KB 246
- održavanje računa 290 mesečno

Onda sam ih pitao, a što ne bih mogao da zadržim ovaj isti rsd račun preko koga trenutno otplaćujem auto kredit (održavanje računa se ne naplaćuje). Pitala šefa, ovaj rekao - može. Znači, ukupan trošak 296 din, za kredit 240k na 12 meseci. Ludilo.

Zavisi gde si i koji auto kupio.
TIpa ja sam gledao lizing nekada, jer je izgledala isto tako neka smesna kamata (2008., kamate na stednju i po 10% za EUR, a ovde kamata na lizing <1%).
Fora? Dobijas slabiji auto za iste pare :D Banka se dogovori sa prodavcem da to bude "beskamatni kredit", ali samo za neke modele, ili prosto manje mozes dobiti cenkanjem sa prodavcem.

Mada na 240K na 12 meseci mozda je i samo ono "trosak obrade kredita" i ti sitni troskovi racuna i slicno da im pokrivaju. Bolje nego da im stoji novac ;)

Skoro sam video da OBS ima neki "kredit" koji ispada kao da ti daju 12.5% na stednju, ali do 60K - kao sto su neke banke davale ono 5K za prenos zarade, ovi samo drugacije upakovali (mnogo komplikovanije!)

*mjau**mjau**mjau*, ja sam unapred odlučio da hoću baš taj auto, i čekao sam dovoljno dobru akciju koncesionara. To dočekao, rešio da kupim, i onda doznao da mogu da dobijem (ako ispunim uslove), 7k na 3 god, beskamatno. Platio samo 246rsd izveštaj kreditnog biroa. Rata se plaća u dinarima, po srednjem kursu na dan dospeća, nema nikakvih drugih troškova.
Pokušao sam da umesto kredita, dobijem dodatni popust za plaćanje kešom, ali koncesionar je glatko odbio, oni svakako pare dobijaju odmah.

Banka poverilac na sve moguće načine pokušava da mi uvali neki drugi bankarski proizvod, ali me ništa nije zainteresovalo.
Da mi je da znam ko su ti magovi koji u bankama smišljaju ovakve kredite...

Donno, ali banka nekako dobije na tom kreditu sigurno.
Dzaba sada razbijanje glave :)

Pa banka "dobije" tako sto >30% ljudi koji uzmu kredit, kasni sa isplatom...

Da samo znate koliko ljudi koristi kreditne kartice i dozvoljeni minus a nemaju pojma koliko im ode na kamate jer ne isplacuju sve na vreme i kako treba...

Poslednja izmena:
još ako su banka i proizvođač iz iste zemlje [emoji7]. dobija banka od prodavca taj iznos koji nije hteo tebi diler da spusti cenu za keš [emoji13]. ne brini neće banka na svoju štetu nikako

Da, u ovom slučaju to jeste bio dil na relaciji proizvođač - banka. Kreditni uslovi su važili bez obzira kod kog dilera kupiš.

Sasvim slučajno se desilo da sam danas mogao da svratim do banke inače oni rade do 16h ja do 16h i nema šanse da se stigne.
Rekoh, aj već kad sam tu da aktiviram onu aplikaciju za mob kad ono "zbog tehničkih problema bla... bla... možda za 2 nedelje... bla..." doviđenja.

Aplikacije možeš da aktiviras sam kroz e-banking.

^ne moze, ne radi trenutno :(

Ne kod mene...

Prilozi

• bi1.png
    bi1.png
    46.2 KB · Pregleda: 111
  • bi2.png
    bi2.png
    154 KB · Pregleda: 103
Sasvim slučajno se desilo da sam danas mogao da svratim do banke inače oni rade do 16h ja do 16h i nema šanse da se stigne.
Rekoh, aj već kad sam tu da aktiviram onu aplikaciju za mob kad ono "zbog tehničkih problema bla... bla... možda za 2 nedelje... bla..." doviđenja.
nisam odavno imao potrebu da idem ali znam da je bilo da svaka ekspozitura ima jedan dan u nedelji kad radi do 19h ili slično

A neke do 19h radnim danima - Banjica, Goce Delceva, Knez Mihailova (do 20h)...

Sent from my iPhone X using Tapatalk

On nije iz BG, inace mu ne bi bio problem :)

U drugoj temi je pomenuto ali želim da potvrdim. Da li u Intezi prilikom plaćanja el. bankarstvom može da se promeni ime uplatioca? To kao ne bi trebalo da bude mnogo bitno pored poziva na broj, ali već sam imao neprijatnost zbog toga od kad je zabranjeno u RFB. Drugo, da li uz osnovni tekući račun postoji limit za broj naloga ili neki ukupni iznos koji je moguć a da plaćanja budu besplatna. Mislim da mi se mesečni broj kojekakvih uplatnica popeo na 15-20.

Unapred hvala!

Edit: Osnovni ima samo 3 besplatna plaćanja, ako sam dobro video na temi, a na njihovom sajtu to ne piše u ponudi usluga, tek u Tarifniku. Obožavam "sitna slova" :) Ima li još nekih "sitnih slova" za koje bi trebalo da znam?

Poslednja izmena:
Na HIT računu, imaš neograničen broj plaćanja bez provizije. Polje za uplatioca se po default u popunjava podacima vlasnika računa, ali je otvoreno, možeš staviti koga hoćeš. Ja to vrlo često radim, nikad problem.

Vrh Dno