Šta je novo?

Banka Intesa

U tarifniku koja važi od 17.03. piše da će biti bez naknade i za osnovni račun a ne kao do sada samo prva tri.

@kibicer, da tako je bilo i u RFB. Zapravo, bila je ista app kao što je u Intezi. Sad su je promenili i više ne može da se menja. Zato proveravam, da ne prelazim bez veze. Hvala na odgovoru!

@nidzika Taman do tada da se smislim i razmislim, pa ću proveriti. Jer ne koristim kreditne kartice, dozvoljeni minus i ostale pogodnosti koje ima Hit paket. Hvala.

Ako mozes trajnim nalogom, 15-20 placanja mesecno (ili tromesecno, bitno da su precizna na neki nacin) ce ti znaciti da ne radis rucno.
Ja tako imam trajne naloge za porez na stan, PR, sva placanja oko zgrade i sl., premasuju 30 mesecno :( Porez na stan u RF moze da se uradi i da bude mesecno i tromesecno Ja sam stavio mesecno, jer je manja sansa da zaboravim da uplatim za pravi mesec vecu sumu :) Ali da znas da mogu i tromesecni
U RF nema izmene uplatioca za trajne naloge.

Ali mozda mozes u Intesi. Znacice manje cimanja sigurno.

Sta su to sredili? Mozda pripremili za IPS... i nisu prilagodili za X...

5132fc08d695760bb94995d2a54a9216.jpg

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Alfa, hvala na informacijama. Nekad sam plaćao 3 računa i to mi je oduzimalo 5 minuta. Sad se to namnožilo, trebalo bi da pređem na trajne naloge.

Mozda je do nasih naloga onda. Meni ovako stoji vec mesecima.

Prilozi

• Screenshot_20190316-053854.png
    Screenshot_20190316-053854.png
    84.9 KB · Pregleda: 163
Da li je intesa od danas u IPS?

Tarife i opsti uslovi vaze od 17.03. ali sada vidim:

...primenjivaće se od 17.03.2019.godine, a delovi koji regulišu instant plaćanja primenjivaće se po sticanju tehničkih uslova.

Poslednja izmena:
Ako se ne varam, imaju još dve sedmice, tako da bi narednih dana trebalo da se priključe.

Malo duže, rok im je 1. april

Od 1.4 bi trebali i da omoguće plaćanje računa skeniranjem QR code-a mobilnim telefonom koristeći iOS / Android app.

Malo duže, rok im je 1. april

Prvi april je za dve sedmice :)
Meni kao krajnjem korisniku instant plaćanje zaista ne znači mnogo, već nova aplikacija za e banking da mogu da plaćam preko QR kodova i da mogu jednostavnije d primim/pošaljem novac.

Banke će i da ispoštuju taj rok ali je pitanje koliko će trebati trgovcima da se prilagode...npr koliko će im trebati da na kasi prikažu QR code koji treba skenirati radi plaćanja.

Па могле би банке да не чекају задњи дан,већ сад да почну да избацују ажуриране апликације а да се заврши тамо 1. априла са неком банком.

Intesa izbacila apdejt za app posle godinu dana, bez podrske za IP i dalje neprilagodjeno za nove ajfonove iako su u obavezi da imaju podrzan UI za notch

Sramota.

Ocena za app sve govori

Ne znam dal se pričalo u temi, ali rekla mi jedna radnica sa blagajne da do kraja godine uvodebankomate sa uplatom isplatom dinara /eura

Sent from my iPhone using Tapatalk

^nije novina, ali trebalo je jos krajem prosle da se malo pocne :(
Zvanican plan je da do kraja 2020. svi bankomati skoro budu multifunc.

Kao prodavac, garantujem prijem QR kodova od prvog dana, pa makar išao kroz zasenu aplikaciju gde upisujem iznos i generišem kod. Dok ne integrišemo u software i online shop.

Deo tranzicije bankomata za prijem novca je u toku. Poslovnice koje imaju bankomate za predaju pazara više ne primaju pazar na šalteru. Odnosno, ako imaš keš I čekove, keš u aparat, a za čekove na šalter.
Od kada je to uvedeno, drastično je smanjena osetljivost aparata za prijem pazara, tako da sada guta i delimično oštećene. Ranije je to sve izbacivao napolje. Sada neće da primi novčanice zalepljene celom dužinom ili ako fali komad ili ako ima fleke na specificnim mestima...

Nije mi jasno zašto intesa toliko kasni...očekivao sam da ona bude prva u svemu...

Pozdrav, stigao mi je devizni priliv na račun i dobio sam poruku od Intese da dodjem da sam izjavu o prilivu novca, otišao, završio to za pola minuta, devojka koja radi je zaokružila "pomoć" kao osnov priliva i rekla da će biti proknjizeno za 3 do 4 dana.
Evo danas je već 11-ti dan i i dalje mi nije to proknjizeno.

Ima li neko iskustva sa ovom, i neki savet? Hvala.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Pomoc moze samo od clana najblize porodice sa istim prezimenom.

Trebao si da kazes u banci cesao jajca na tarabi i izbacio na yt i od pregleda stigla lova, proslo bi ti na keca, al ozbiljno.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

I kakva je procedura onda sada? Odbice mi zahtev? Vratiće pare nazad pošiljaocu? :)

Meni to na devizni racun legne u roku od sat-dva... Ne znam da li ima razlike sto se tice fizickih lica...

Trebao si da kazes u banci cesao jajca na tarabi i izbacio na yt i od pregleda stigla lova, proslo bi ti na keca, al ozbiljno.
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]

I kakva je procedura onda sada? Odbice mi zahtev? Vratiće pare nazad pošiljaocu? :)
Nazoveš ih i pitaš. Jedino tako ćeš znati na čemu si.

Taj osnov priliva je sigurno problem, ne vidim šta bi drugo moglo biti. Čudi me da te oni već nisu zvali kada je nastao ovaj zastoj.

Ako ti novac šalje pravno lice, tu "pomoć" kao osnov ne može da prođe nikako.

Poslednja izmena:
Ništa, žvaću ih onda... Hvala na pomoći :)

Moras otici ponovo.
Imao sam istu situaciju, prvi put kad sam isao da dam izjavu o poreklu kao da nisam ni otisao, sta su uradili sa tim predmetom to samo oni znaju. Posle nekoliko dana otisao ponovo, ponovo dao izjavu jer prvobitne nema u evidenciji i legle mi pare taj dan ili sutradan već se ne secam.

Vrh Dno