Šta je novo?

Banka Intesa

Ako jedina kreditna koju imaš u Intesi, ona je sigurno besplatna. U e-banci prikazana kao MasterCard uz Intesa Hit

Besplatna je MC Standard uz Hit racun. I Amex Blue uz racun (mogu obe, ali Amex nicemu ne sluzi realno).
Samo sto uz tu MC ne ide osiguranje.

Dodatne Amex i Mastercard sto idu uz Hit tekuci racun su besplatne... Imam ih vec duze vreme

Imam Visa Electron, koju nisam koristio duže vreme. Pre 15tak dana sam uplatio 50€ čisto da troškarim po Net-u da mi je ne bi ugasili. Kartica ističe sada u julu mesecu. Sve vreme sam živeo u ubeđenju da neću morati da idem u poslovnicu da bih je zamenio, nemam vremena za tu papirologiju, međutim, operaterka mi upravo objasnila.. koristio karticu, ili ne, svakako ću, kada kartici istekne datum, morati da prolazim kroz isti proces papirologije, tj. idem na šalter, popunjavam formulare, a to smara. Dobro, svakako će plastika morati da se menja nakon isteka datuma, ali ne kapiram zbog čega je bitno da li koristim karticu da bi ušla u proces obnove kad svakako ću morati da idem na šalter i podnosim zahtev za produženje kartice, bez obzira da li je koristio ili ne koristio.. ista stvar.

Sent from my Mi 8, 6/128(white) using Tapatalk

Ne podnosi se zahtev, izrade karticu i posalju ti sms fa je pokupis.

Tako sam i mislio, znači ako koristiš karticu nema podnošenja zahteva, ali iz CC su mi rekli da se zahtev podnosi, kada istekne kartica, bez obzira.

Znaci i kod njih rade pajseri u CC. Ne podnosis nikakav zahtev. Sve ide automatski i dobijes sms da je kartica gotova i u kojoj ekspozituri mozes da podignes.

Tapatalk from Poco loco

^redja stvar koja je, barem ranije, ozbiljno funkcionisala kod Intese jeste bio Call Centar. Jedina stvar za koju nikako da dobijem odgovor je bio koji se kurs primenjuje za kartice :)
Medjutim, posto nikada nije bio primetno los za mene, a cak je bio i bolji od MC/Visa kursa u moju korist nekada (neprimetno :(), ne zalim se.

Oni imaju 3 tarife za kurs. Najveca razlika je u kursu na salteru gde je par dinara razlika, onda sledi online kurs gde je daleko povoljnije i onda postoji kurs za vlasnike HIT racuna gde je kurs uzasno dobar, nekada bolji nego u menjacnicama. Naravno razlika je mizerna ali stvarno je odlican kurs.

Tapatalk from Poco loco

^ne koristi se njihov kurs sigurno, bilo koja varijanta bi bila primetna itekako za moje kolicine koriscenja kreditnih.
Koristi se nesto jako blizu MC/Visa kursa, ali iiiima tu sitnih razlika. Doduse treba mi transakcije od >500e da bi se primetio centic otprilike.

Oni imaju 3 tarife za kurs. Najveca razlika je u kursu na salteru gde je par dinara razlika, onda sledi online kurs gde je daleko povoljnije i onda postoji kurs za vlasnike HIT racuna gde je kurs uzasno dobar, nekada bolji nego u menjacnicama. Naravno razlika je mizerna ali stvarno je odlican kurs.

Tapatalk from Poco loco
Kurs za korisnike HIT računa je identičan kursu mts banke. Razmišljao sam da otvorim Intesa Inspire ali HIT važi samo ako primanja preneseš u njihovu banku. Bio mi je interesantan i trajni nalog.

Ja nisam preneo platu, imam EUR NET kurs.

Ali nemaš Euro Hit

0abe9374255b15673483ad5ea5f513a8.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hoce li ikada updateovati aplikaciju za nove telefone?? Izasao pre neki dan update, taman se ponadao da ce prilagoditi vecoj dijagonali, kad ono prc

Ček, šaomi pita 'oćeš li aplikaiciju u full screen režimu uz moguće komplikacije pa sam pristao kao uvek što radim, sad je aplikacija u full sceeen moru potpuno pregledna i funkcionalna. Neće na svakom telefonu tako?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Naravno da aplikacija koristi ceo displej, ali je kriminalno određena. Trebam pin da unesem a da to niko ne vidi. Kako kada je dijagonala displeja preko 6" na telefonu koji trenutno koristim? Umesto da daju manju tastaturu, oni samo je srazmerno povećali. Šta je sa FP i generalno biometrijom? Pa to su tehnologije koje postoje godinama i koje su sigurnije i diskretnije od PIN-a. Da ne pišem o tome da te pri pokretanju na sekund baci tu gde trebaš PIN da uneseš, pa te odmah vrati na početnu i tera da prevlačiš ponovo na stranicu gde unosiš pin.
Suma sumarum, aplikacija ili barem deo oko logovanja su kriminalno loše rešeni.

Ovo se slazem. Mogu za logovanje makar fingerprint odraditi.
Ja za xiaomi aplikaciju kada pristupam kamerama ili gateway-u imam ukljuceno da trazi fingerprint i sjajna je opcija. Pin je u danasnje vreme smesan kao sigurnosna opcija.

Tapatalk from Poco loco

Naravno da aplikacija koristi ceo displej, ali je kriminalno određena. Trebam pin da unesem a da to niko ne vidi. Kako kada je dijagonala displeja preko 6" na telefonu koji trenutno koristim? Umesto da daju manju tastaturu, oni samo je srazmerno povećali. Šta je sa FP i generalno biometrijom? Pa to su tehnologije koje postoje godinama i koje su sigurnije i diskretnije od PIN-a. Da ne pišem o tome da te pri pokretanju na sekund baci tu gde trebaš PIN da uneseš, pa te odmah vrati na početnu i tera da prevlačiš ponovo na stranicu gde unosiš pin.
Suma sumarum, aplikacija ili barem deo oko logovanja su kriminalno loše rešeni.
Ne! FP nije sigurna opcija za e/mBanking. Ja sam zabrinut sto recimo KomBank mBanking moze FPom sve da uradi.
Za login i pregled OK, ali ne za placanja i promene ikako.

Ma gde čoveče, tastatura za pin mi veća na telefonu nego ona na bankomatu. Totalno van svake pameti i sa nimalo ukusa.
Ok, ima nas raznih, nekom smeta ovo nekom ono, ali daj makar iskoristi tehnologiju koja postoji godinama u nazad, pusti ljude da odluče šta će koristiti. Recimo SG banka ti za logovanje daje opciju ili pin ili FP, pa ti biraj šta ti lepše/lakše/sigurnije.

Ma gde čoveče, tastatura za pin mi veća na telefonu nego ona na bankomatu. Totalno van svake pameti i sa nimalo ukusa.
Ok, ima nas raznih, nekom smeta ovo nekom ono, ali daj makar iskoristi tehnologiju koja postoji godinama u nazad, pusti ljude da odluče šta će koristiti. Recimo SG banka ti za logovanje daje opciju ili pin ili FP, pa ti biraj šta ti lepše/lakše/sigurnije.
Ne! FP nije sigurna opcija! Da bi se aplikacija ulogovala na server, mora da ima neki nepromenljiv podata, token... ako se taj token cuva FPom, ne moze biti fixni, niti moze FP biti sifra za dekripciju, jer nije fixan.
Znaci da app ili koristi token na telefonu, koji nije encrypted, ili je encrypted nekom opet fixnom sifrom koja je na telefonu. In a nutshell...

FP se razbija prelako. Jeste zgodniji od PINa, ali nije siguran nimalo.

Jeste, odseče mi prst. Ajde molim te. Pin svako ko je na 2m od mene može da vidi kako unosim jer su napravili nakaradnu aplikaciju sa tastaturom preko celog displeja.

Ne treba im tvoj prst uopste, u tome je fora zasto je FP nesiguran.

Ne treba mi da ga hakujem uopste. Toliko je losa zastita FP.

Dobro, alfa se razume u to ali i dalje ne kapiram kako je FP manje siguran od pina koji apsolutno svako moze da provali.

Tapatalk from Poco loco

Pa ne može baš kad ima ~milion kombinacija.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Vrh Dno