Šta je novo?

Banka Intesa

U gvozdari srafove za 11 din nisu hteli da mi naplate karticom, dali mi dzaba

Možda ima neka fora za fixed fee po transakciji, zavisi od tipa konekcije? Mi imamo LAN POS i zapravo zbog sitnine često pitamo ljude da li imaju karticu. PayPass i ćao.

Bilo je ranije, moguce da i sada ima kao neki MIN. fee (proverite, nece biti u obicnom tarifniku nekada!).
Ali i tada neki prihvataju kartice jer imaju mesecni minimum, preko koga moze biti nizi fee ili da nema fixni, pa je isplativo.

U pošti naplaćuje i Banca Intesa proviziju, pored PTT provizije. Nije baš sve bajno kako se sugeriše.

?? Ako si placao karticom u Posti, to je Postina prevara. Nemaju POS terminal nego.je ATM.

i sta kazete na kraju.. ne trebam da uplacujem na amer blue sa racuna za ratu,sama ce se regulisati :D

Naravno da treba. To ti je klasičan revolving kredit. Ako uplatiš do 15og u mesecu celokupan iznos rate, neće ti ići kamata. Automatski će ti AMEX blue povući samo 5% 15og(nisam siguran za tačan procenat)

Ratu ne moraš uplaćivati. Samo će se skinuti sa računa 15. u mesecu. Kačio sam primer gore sa sajta banke, a tako i postupam već godinama.

Ne mešajte RATU i ostala plaćanja AMEX-om.

Ako ne veruješ, sačekaj 18. mart i pogledaj stanje.

^^
brkaš pojam rate i zaduženja. rata se automatski skida sa tekućeg. ako nećeš da plaćaš kamatu onda na kraju meseca treba da uplatiš celo zaduženje tj ceo dug.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Čovek je pitao isključivo za ratu. Ne širimo bespotrebno priču.

Je l' mozda neko zna da li su podigli mozda granicu za magnificu? Presao sam limit za koji ja znam jos u junu prosle godine a jos uvek nema nikoga da me pozove i ponudi "transfer".. Kad god pitam na salteru svi mi kazu da je to ta cifra, i kao pozvace vas vec neko...

Ja sam otišao do savetnika i podneo zahtev.
I iskren da budem, ne znam zašto[emoji3]

Kontam da će tek za stambeni da mi dobro dođe.

Pa iskreno samo zbog toga bih i presao, sto bi im inace davao 100rsd vise mesecno :D

Mislite da ce vam biti konkretno bolja kamata jer imate Magnifica racun?
Bas me zanima u praksi, jer kamate se za stambeni pregovaraju, to se radilo i pre nego su operateri (mobilni) postali pilicari :)

Moze biti bolja kamata jer ste imali stednju, koristili racun, kartice, imate vecu platu.. za sam racun da li je Hit ili Magnifica mislim da ne znaci.

Cifra je barem 100.000 trenutno (sto se tice plate, a iznosi stednje su vec ogromni). Ako nekog zanima u RF je tacno 100.000 plata ili barem 30.000e stednja (ako je iko ikada bio lud da u RF stedi :D)

Poslednja izmena:
Mislite da ce vam biti konkretno bolja kamata jer imate Magnifica racun?
Bas me zanima u praksi, jer kamate se za stambeni pregovaraju, to se radilo i pre nego su operateri (mobilni) postali pilicari :)

Bolja je rata za stambeni za Magnifica, kad sam ja podizao kredit za stan, bila je 0,3% bolja nego “najbolji” uslovi za hit račun za osobu koja ima “gold” status

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednji put kada sam se raspitivao za to, savetnik mi je rekao da je ili 1500€ plata ili 30k€ u štednji.

Naravno, prave izuzetke i slično.

Bolja je rata za stambeni za Magnifica, kad sam ja podizao kredit za stan, bila je 0,3% bolja nego “najbolji” uslovi za hit račun za osobu koja ima “gold” status
Kako to znas, bio si Gold, pitao, pa presao u Magnifica i pitao?
Nije isto ako poredis tebe sa jednim i nekoga sa drugim statusom, mnoooogo toga se menja nevezano za ime statusa/racuna.

Ja trenutno nemam ni Gold status u Intesi, niti primam platu kod njih, ali mi na osnovu potrosnje po kreditnoj samo dali bolje uslove za neke stvari.

Poslednja izmena:
Kako to znas, bio si Gold, pitao, pa presao u Magnifica i pitao?
Nije isto ako poredis tebe sa jednim i nekoga sa drugim statusom, mnoooogo toga se menja nevezano za ime statusa/racuna.

Ne, tad sam bio Gold, bunario uslove za kredit, dobio ih i tad su mi rekli da sam Magnifica dobio bi još 0,3 niže. To je bilo pre 7 godina.
Gold je valjda kombinacija firme u kojoj radiš i plate, tako su mi tada objasnili, nemam pojma jel istina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moze i od firme da se dobije, a moze i po plati, mozda lupam, ali Gold 80K, Magnifica 150K. Sta dobija Gold - to ne znam, ranije ni Magnifica nije dobio nista sem licnog bankara ;)

Na kartici za internet kupovinu mi za datum isteka pise 03/19. Jel to znaci da vazi do 01.03 ili do 31.03.?

Mozda je glupo pitanje, al h€biga. [emoji16]

Ali zovi i vidi da li ce ti sami izraditi novu, imaju obican da te kartice ne rade, jer se ne koriste ili da naplacuju izradu novih.

Da li je kurs za magnifica bolji nego hit online? I koji su uslovi za gold/manifica?

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Izgleda da je jedina (materijalna) prednost mogućnost dobijanja Amex Gold sa 50% popusta na članarinu.
Ostatak se svodi na prečice na šalterima, ako uopšte odlaziš.
Ah, da: novost je i to što savetnici intenziviraju napore da te ubede da su investicioni fondovi super stvar...

Izgleda da je jedina (materijalna) prednost mogućnost dobijanja Amex Gold sa 50% popusta na članarinu.
Ostatak se svodi na prečice na šalterima, ako uopšte odlaziš.
Ah, da: novost je i to što savetnici intenziviraju napore da te ubede da su investicioni fondovi super stvar...
Prečice na šalterima za magnifica članove? Toga još uvek nema u NS nažalost, barem koliko ja znam.

Jedan od uslova za magnificu je 1500eur plata (tako mi je rekao savetnik).

Sent from my Nexus 5X

Nema prečice na šalteru koliko znam.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Nema posebno namenjen šalter. Javiš se savetniku pre ulaska u banku, a oni sve ostalo vrlo diskretno urade. Posebno u ekspoziturama u kojima postoji diskrecioni šalter.
Šalter ti treba samo za keš. Sve drugo kod savetnika, uključujući i kartice.

Znam to, ali dok se najaviš i sve to lkaše je sačekati.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno