Šta je novo?

Banka Intesa

Nema kamate, ako je kupovao na rate. Taj minimalan iznos će mu skinuti sa glavnog računa 15. marta.

Uostalom evo ti primer same banke:

www.bancaintesa.rs/stanovnistvo/pla...ss®-blue-uz-tekuci-racun-intesa-hit.1678.html

Transakcija Iznos u RSD
1. Kupovina na POS terminalu 10.000,00
2. Podizanje gotovine na bankomatu 5.000,00
3. Kupovina na rate (6.000 na 3 rate) 2.000,00
4. Naknada za podizanje gotovine 150,00
5. Kamata 300,00
Ukupno dugovanje 17.450,00
Mesečna obaveza (5% na stavke 1+2)+3+4+5 3.200,00

Ti imaš samo tačku 3 u tom primeru i ništa više!

Aaaa, ok. Ja koristim karticu i za druge stvari, pa uvek placam dosta vise od minimalnog iznosa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako Intesa daje čekove, u smislu koliko čekova daje, jel i dalje po sistemu 5000 svaki ček pa do visine zarade tipa 20K=4 čeka?

Jel vama stiže SMS obaveštenje kod uplata ispod dve hiljade dinara?

Imam osnovni račun, ali mi nije stigao SMS za uplatu od 1.700 dinara.

Stiže, ja imam jedan sms baš za uplatu od 1032 RSD.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Aaaa, ok. Ja koristim karticu i za druge stvari, pa uvek placam dosta vise od minimalnog iznosa.
Minimalni iznos je iznos koji mora da se uplati da bi dosao u docnju.
Ali sve sto je STIGLO za naplatu, a ne uplati se, IDE KAMATA. Rate stizu za naplatu u punom iznosu (rate), ali je minimalni iznos mozda manji od iznosa rata!

Kako Intesa daje čekove, u smislu koliko čekova daje, jel i dalje po sistemu 5000 svaki ček pa do visine zarade tipa 20K=4 čeka?

Tačno tako. Ranije je bilo da se moglo uzeti najviše 5 čekova mesečno bez naknade, ali sada je naknada obavezna, pa verovatno nema tog ograničenja.

Ali čekovi se daju samo vlasnicima Hit tekućeg računa, a oni imaju mogućnost besplatnog (ako izuzmemo jednokratni trošak za izveštaj kreditnog biroa i menice) korišćenja dve kreditne kartice, pa su čekovi obesmišljeni.

Znači ništa od čekova jer ja imam onaj običan tekući račun, **** banku. :crash:

Kad vas cekam u Tempu da ih (cekove) ispisete, a ja onda za 0.7sec sa PayPass-om prodjem, dodje mi da vas :smash: :)

Ne znam ko ti je rekao da mi trebaju čekovi za Tempo! (kojeg čak ni nema u mom mestu)... uglavnom slagao te a ti si naseo na prvu loptu kao da je jaje :D
Meni je u planu upgrade kompa od 27000 din, mogao bi da provučem karticu i skinem sve odjednom ali bi mi zgodnije bilo kada bi imao čekove...
Mada, i ja kad vidim ove što kupe za 600 dinara i izvade karticu, pa čekaj da je provuče, ukuca pin pa da se odobri transakcija...:wall: Brate onaj prosjak na ulici ima 600 dinara u kešu a ti sa 250 kartica nemaš :-devil-:

I ja volim kada vidim da ovaj ispred izvadi 2000 za račun od 600 pa krene kuknjava kako nemaju sitno, pa jel imate nešto sitnije, pa Ružo daj iz druge kase dve po 200...

Paypass 0.7 sekundi, ćao zdravo, već sam izašao dok njoj još drnda štampač [emoji1787]

Pa gde da imam 600din u keshu pored 250 kartica, nema mesta u dzepu :D
Ja placam PayPass-om, zato sto je i od kesa brze (u Maxi, Tempo, Roda i slicnim, ne u nekim manjim radnjama gde *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski moraju da se daju kartice radniku i mora da ih ubaci ili upise 4 zadnje cifre prvo!). Da treba PIN da se ceka za sitno, ne bi koristio kartice.

Realno kod nas nisam mozda ni 20x koristio kreditne dok nije poceo PayPass, bez sale - a imao sam ih 250 :p

Offtopic: mada se nesto dvoumim koje kartice vise mrzim trenutno.... Visa ima nagradne igre koje su iritantne i bezobrazne (uvek mora svaka transakcija da se registruje, nemam toliko vremena!), dok MC podrzava SjBB.... ali promocije su im bas korektne. Neke sitnice sve, ali nakupi se 5-6 cifara godisnje.
Kad su poceli reklamu PayPass-a tamo negde krajem 2013., uzeo sam 15+ solja u Maxi-u, gde sam ionako uvek prelazio 800din, bas mi je znacilo :)
Lilly je davao one vaucere 300 na 1000, bez onog bezobraznog "ne moze se kombinovati sa drugim promocijama".
Sada se dobijaju vauceri (za premium MC kartice samo) za taksi, ako se sa aerodroma poruci i placa MC karticom (ne moze za TU voznju, samo za sledece).
Poneki kupon od 300 za Donesi.com (again, ionako koristim..)

Da nema tih sitnijih promocija, a koje ne zahtevaju da dodatno gubim vreme kao kod Vise, ja verovatno ne bi koristio MC kod nas, barem ne u slicnoj meri.

Poslednja izmena:
Izvinte ja sam iz St.Pazove (oko 40km od BG), nisu mi poznate te Beogradske fancy-pancy fore, Paypass može da se koristi sa svakom karticom u svakoj prodavnici?
Mogu lebac u pekari da platim Visa karticom za 0,7s?

Ako prima kartice, naravno :) Meni se uvek obraduju u Maxiju i u Skroz dobroj pekari, jer stalno kubure sa sitnišem...

Ne moze, to je najveci problem.

Ja koristim Intesin wave2pay. Ukucam pin dok cekam u redu i samo prinesem telefon da platim, tako da nema cekanja na kucanje.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

U "uzem" centru BG (Dorcol i malo Palilula, Vracar), skoro da nema mesto gde ne primaju kartice. Izuzeci koje sam video su jeftini frizerski saloni, deciji kafici (koji su tu samo jer ima skola/faks preko puta) i przionica D59B :D Najskuplja kafeterija, ali ne prihvata kartice :)
Pekare su pocele bas u doba kada je pocinjala PayPass promocija da primaju kartice (da li su im dali dobre ponude, ili ih uslovili ili su oni prosto poceli zbog turista - ali to ima smisla na Dorcolu, ne i na Paliluli i Vracaru iole slicno), tako da 99% pekara prima kartice i to rado, cak i za hleb Sava.
U Hleb i Kifle sam placao 24din karticom, i ne gledaju me uopste namrsteno.

U Nisu kazu moji da osim pijace i ribarnica skoro sve prihvata kartice sada (isto kafeterija Biro ne prihvata :D). Sta reci kad mislim da celo Kazandjijsko prihvata kao i Brka? :D

i sta kazete na kraju.. ne trebam da uplacujem na amer blue sa racuna za ratu,sama ce se regulisati :D

Jel to beše ona fora do 2.000 dinara?
Istovremeno ista gde čovek sa aparatom testira krađu tako što priđe blizu čoveka u čijem novčaniku je kartica sa tom opcijom?

U pravu je alfa, ja u Nišu sve živo karticama plaćam, ne sećam se da negde ne primaju kartice osim na trafikama. Brže je nego keš, nema brojanja, vraćanja kusura i secanja sitniša po novčaniku. Prisloni karticu i ćao zdravo, a istog trenutka i sms na tel stiže.
Par puta mi se desilo u nekim manjim radnjama gde sam mislio da ne primaju kartice pa hteo kešom da platim da nemaju sitno pa ponudim karticu, kao super ako imate lakše je.
Jedini problem je što mi se sad desi da uopšte nemam keša u novčaniku kad mi recimo klinac traži džeparac.

Pa meni se npr 100 puta desilo u Bgu da uđem negde i da ne primaju kartice, a pogotovo wave2pay sa telefonom.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Placanje telefonom a i ponekad Visa Wave2Pay nije toliko podrzan koliko MC PayPass i uopste kartice.
Nije ceo BG dobar po tom pitanju, ali centar - 99% mislim da primaju kartice.

Dodje mi žao da kod malih trgovaca platim karticom, jer im (nam) uzimaju 3%... Ali ako "ne radi" terminal onda gube musteerije.

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

U Bg u za sada samo u Roggenartu nije hteo wave2pay da mi radi, zato sto im samo master card radi, a ako mi verujete, u Smederevu svaka radnja koja ima aparat za paypass mi je radio i wave2pay, cak i mala piljarnica.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Dodje mi žao da kod malih trgovaca platim karticom, jer im (nam) uzimaju 3%... Ali ako "ne radi" terminal onda gube musteerije.

Sent from my moto g(6) using Tapatalk

Od nedavno su solidno smanjene provizije, samo ko se odmah setio da traži novi ugovor. Za nekoliko meseci će biti još jedno smanjenje, pa ulazimo u skroz prihvatljive procentualne naknade.

Na kartici visa inspire mi pise rok vazenja 3/19 da li to znaci da ona vazi i ceo mart ili ne? Kad mogu da ocekujem sms o novoj zna li neko?

Meni pre neki dan u apoteci nisu dali da platim C vitamin karticom. :)

Rece mi lik, kartica samo za iznose iznad 100din. Najsitnije sto sam imao je 500din i tu me mrko gledao dok mi je vracao kusur. :D

Da li neko zna da li kartica visa inspire koja istice 3/19 vazi ceo mart? I kada da ocekujem sms o novoj?

Nazad
Vrh Dno