Meni se desavalo da novac legne, da se vidi da je tu ali da niej raspoloziv, pa onda ja nazovem banku koja kao proveri i gle cuda, onda novac postane raspolozi. Bas za dolare i cekove pricam, intesa je bila u pitanju.
Pretpostavljam da neko iz Intese prati forum i cuje vox populi:
- hocemo QR u Mobi za placanje racuna
- P2P preko QR
- Placanje na prodajnom mestu preko QR
- Instant / IPS
- Apple Pay, bar probajte da cimate Apple preko Intesa Sanpaolo https://support.apple.com/en-us/HT206637
- Na eBank/Mobi da pise IBAN/instrukcije za devizno placanje
- Na Mobi da se vide nazivi racuna koje setujemo preko eBank... ujedno ga prilagoditi za Touch / Face ID i full screen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da ne gušim temu sa mojim "problemom" ali možda će koristiti i drugima u sličnoj situaciji. Naime još uvek nije rešena promena mobilnog operatere (MPN) u njihovom sistemu. Juče su mi rekli da su poslali zahtev tehničkoj službi da to reši i da će me zvati kada da dođem u banku...ne znam da li da se smejem ili da plačem...:smash:
Dakle da sumiramo, u 2019. godini ukoliko promenite mobilnog operatera:
- morate obavestiti banku;
- ne možete to uraditi pozivom CC;
- ne možete poslati mail;
- morate otići u poslovnicu;
- u poslovnici trebate imati puno strpljenja jer možda njihov sistem neće prihvatiti promenu mobilnog operatera koju ste došli da prijavite;
- morate čekati da vas pozovu kada OPET da dođete u poslovnicu kako bi KONAČNO promena bila izvršena (ja čekam od utorka).
Naravno da se razumemo, verovatno većina ljudi ovo uradi bez problema, nisam ni primetio da je neko pisao o ovakvoj situaciji u ovoj temi, takođe ne mislim da su zaposleni u Intesi nešto krivi ali svakako je sve ovo vrlo iritantno.
Ja sam predao iz MTS-a u VIP a da nisam obavestio Intesu i normalno stižu poruke
Sent from...
Nije moguće, zabranjeno je, bez obzira što je isti vlasnik
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Moze li neko da mi pojasni, mozda je apsurdno pitanje, ali sam zbunjen.
Juce sam prvi put platio MasterCard kreditnom karticom u zemlji, na benzinskoj pumpi. Bila mi je samo ona pri ruci *mjau**mjau**mjau*. I kada sam pogledao stanje na kartici, video sam da je taj trosak obracunat u eurima i tako skinut sa kartice. Jel to ok, koji je smisao toga kada vec postoji i dinarsko zaduzenje, za koji stoji 0?
Koja MC? Vezana uz HIT račun ili posebno izdata?
Prva pouzdano u zemlji treba da zadužuje dinare.
Au čoveče. Znači decembar daj bože.Prema informacijama koje sam dobio, instant plaćanje kod intese najranije krece od septembra
Da, MC vezana uz HIT.
Međunarodni i međubankarski kliring sistem u devizama
Radi omogućavanja efikasnijeg i jeftinijeg izvršavanja platnih transakcija u evrima za stanovništvo i privredu, Narodna banka Srbije je operator Međunarodnog i međubankarskog kliring sistema u devizama, u kojem se svakog radnog dana, u skladu s Pravilima rada međubankarskog kliring sistema u devizama i Operativnim pravilima za kliring međunarodnih plaćanja (međunarodni kliring sistem u devizama), vrši prenos novčanih sredstava u evrima između učesnika u ovom sistemu.
Pored banaka sa sedištem u Republici Srbiji i Narodne banka Srbije, učesnici Međunarodnog i međubankarskog kliring sistema u devizama su i banke iz Bosne i Hercegovine, na osnovu Sporazuma o kliringu međubankarskih i međunarodnih plaćanja zaključenog između Narodne banke Srbije i Centralne banke Bosne i Hercegovine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari