Šta je novo?

Banka Intesa

Da ali kartica se vezuje za račun, ne možeš imati karticu bez računa!
Striktno govoreći, kreditne kartice nisu vezane za račun, Debitne striktno jesu.
Virtuelne kartice se mogu praviti na kreditne kartice. Mogu i na debitne.
Da, izuzetak Visa Internet kartica.

• Like
Reagovanja: uji
Koliki je dnevni limit podizanja para na bankomatima?
Nailazim na neku vest iz 2003 brzim guglanjem kada je bilo 30k

ali imas ukupni mesecni max limit, koji je oko 600000... on se menja u banci...

Plus je bio (ispravite me pls) limit po transakciji na bankomatu od 40 novčanica. Pa onda iz nekoliko puta moraš da podigneš.

gde se to podesava u aplikaciji?
Vidim da ona opcija withmone moze samo 10k da se podigne znaci opet mi treba kartica ako ocu vise da podizem ili da se zezam iz vise puta

Plus je bio (ispravite me pls) limit po transakciji na bankomatu od 40 novčanica. Pa onda iz nekoliko puta moraš da podigneš.

Na svakom bankomatu piše, 30-40-50 novčanica.
Ali pre neki dan jedan na kome piše 50, nije hteo da izbaci više od 80.000 po transakciji (40 novčanica). Broj transakcija je ograničen iznosom koji je podešen kao limit na računu.

Ja sam tako - prvo otvorio iRačun, pa onda išao u banku za kredit. Kredit odobren kroz 2 radna dana, trošak je zaista nula. Pitaju te da li želiš ratu 15. ili 30. u mesecu. meni prva rata dospeva ~40 dana od odobravanja kredita.
Da li mora administrativna da se overava, kako i piše tamo ili može nekako da prodjebi bez toga? Plata mi ne leže u Raif? Rekoh, možda je dovoljno da donesem izvode iz banke gde leže plata?

Vec par meseci u aplikaciji ne mogu da otvorim Šablone, kada kliknem onaj krug se vrti i nikad ne otvori listu šablona... Ima li neko ovaj porblem?

Da li mora administrativna da se overava, kako i piše tamo ili može nekako da prodjebi bez toga? Plata mi ne leže u Raif? Rekoh, možda je dovoljno da donesem izvode iz banke gde leže plata?
Nadam se da si ovo već nabavio pošto danas ističe rok da se podnese zahtev za Rajfajzenov beskamatni kredit.
Od dokumentacije ti treba:
  • tri poslednja izvoda računa gde ti leže plata
  • dve overene administrativne zabrane
  • popunjen zahtev za kredit u kome isto ima deo koji popunjava i overava poslodavac

Poslednja izmena:
Hvala na detaljnim informacijama, ali nisam ništa uradio. Iskreno nisam znao da ističe danas, tj. da ima neki rok. :(

Niko ni nije znao do kad će važiti ta akcija, ni zaposleni u filijalama. Samo su u sredu obrisali reklamu sa sajta i javili filijalama da ne primaju više prijave. Mene zvala službenica kod koje sam se dan ranije raspitivao da odmah pribavim dokumentaciju i donesem (doneo i sad čekam na odobrenje kredita). Ako možeš u toku dana da overiš ove papire na poslu, svrati u filijalalu i pitaj da l bi ti možda i danas primili.

Poslednja izmena:
pozdrav dal moze da mi neko kaze koliko % se uzima preko Inteza viza kartice koja je povezana na njihov devizni racun kad se placa nesto online iz nase zemlje ?

Poslednja izmena:
Privremeno se rezerviše oko 6% (nekad bude 7%) od cene koja se plaća i rezervisana suma se vraća natrag na račun nakon par dana kad prođe kliring

Mislim da ne pita to, već koliko će ga skuplje izaći. Plaćanja u dinarima će Intesa obračunati po svom (lošem) kursu u eur, i zadužiti devizni račun. Kurs je dostupan na sajtu Intese i u aplikaciji.

• Like
Zar i sa deviznog racuna skidaju u dinarima/ konvertuju??

Zar i sa deviznog racuna skidaju u dinarima/ konvertuju??
Ako je naplatna valuta u inostranstvu rsd, nema konverzije. Za plaćanja u Srbiji deviznim karticama ide autokonverzija po kupovnom kursu banke.

Imam 3 pitanja vezano za Visa Internet karticu Intesa banke:
  1. Koliko godina je važnost Visa Internet kartice?
  2. Da li je moguće kreiranje virtuelne kartice u Banca Intesa Mobi aplikaciji za Visa Internet karticu?
  3. Koji su sve mogući načini uplate sredstava (osim na šalteru Intesa banke) za Visa Internet karticu i u kojim sve valutama?

1. 3g
2. Ne.
3. Sa deviznog racuna,ako ga imas ili sa redovne debitne kartice.

@magnetic ukratko, Visa Classic Debit (zelena devizna) ima sve neophodne funkcionalnosti (kreiranje virtuelnih kartica i mogućnost uplate evra na bankomatu, pošto je sa čipom, magnetnom trakom i beskontaktnim plaćanjem). Karticama u valuti USD je obračunska valuta EUR i nije preporučljivo zahtevati njeno izdavanje.

@magnetic ukratko, Visa Classic Debit (zelena devizna) ima sve neophodne funkcionalnosti (kreiranje virtuelnih kartica i mogućnost uplate evra na bankomatu, pošto je sa čipom, magnetnom trakom i beskontaktnim plaćanjem). Karticama u valuti USD je obračunska valuta EUR i nije preporučljivo zahtevati njeno izdavanje.
Je li banka Intesa jedina banka u Srbiji koja nudi kreiranje virtuelnih kartica?

• Like
Da li nekome ko ima racun u Intesi poslodavac isplacuje zaradu pod sifrom 340 - placanje zarade asignacijom/cesijom? Rekli su mi u Intesi da njihov sistem to ne prepoznaje kao zaradu i da iz tog razloga ne mogu da koristim nijedan proizvod banke.

Moji su pre par godina tako isplaćivali platu par meseci. Ja sam imao problem da zbog toga nije mogao sistem da mi odobri plaćanje na rate debitnom karticom (iako sam nosio platne listiće i sl). Nakon žalbe zaposlenih, firma je vratila nazad na 240 i sve se rešilo. U to vreme me je savetnica uveravala da bih uz potvrdu o zaposlenju mogao da koristim neke od usluga banke (kredit npr, ali recimo za kreditne kartice nisam siguran).

Da li je neko nakon menjanja licne karte (istekla) nosio novu u banku, odnosno da li mora na salter da se ide? U yettel banku sam poslao mejom u subotu, danas su mi odgovorili da je sve ok...

Nazad
Vrh Dno