Šta je novo?

Banka Intesa

Njima mozes da posaljes mail,zovu te da isproveraju,postave koje pitanje i kazde ti da je nova lk u sistemu.
Cek da vidim na koji mail sam slao.

Edit" Evo mail-a [email protected] (*ide donja crtaa,ako se ne vidi.)

Hvala evo poslao sam pa cekam...
Edit: odbijen/vracen mejl. Edit 2: otisao na salter, sreca nije guzva bila, i odradio - tri papira, dva potpisa, tri pecata. Masala, samo digitalno.

Poslednja izmena:
Rešiće se i to, provereno znam da rade na tome. Ja sam novu očitanu LK poslao svom savetniku za mala i srednja preduzeća pošto imam i račun za DOO kod njih i na moje iznenađenje, nova LK se automatski "ispropagirala" i na moje tekuće račune koje imam kao fizičko lice, što će reći da nisam morao dvaput da šaljem. Moguće da za fizička lica to još uvek ne šljaka svuda kako treba. Biće

Edit: odbijen/vracen mejl. Edit 2: otisao na salter, sreca nije guzva bila, i odradio - tri papira, dva potpisa, tri pecata. Masala, samo digitalno.
Gde si to radio? ja sam pre mesec dana to odradio. U RF sam morao licno ali nista nisam potpisivao,samo ocitala i to je to.

ok hvala svima ^_^ kazu ovi iz Inteze ide i do 8% lol ali se vraca kad se proknjizi uplata

Rešiće se i to, provereno znam da rade na tome. Ja sam novu očitanu LK poslao svom savetniku za mala i srednja preduzeća pošto imam i račun za DOO kod njih i na moje iznenađenje, nova LK se automatski "ispropagirala" i na moje tekuće račune koje imam kao fizičko lice, što će reći da nisam morao dvaput da šaljem. Moguće da za fizička lica to još uvek ne šljaka svuda kako treba. Biće
Zavrsili su i preko kontakt centra izgleda, nego sam dobio prvobitno mejl da je prijem mejla odbijen. Tako da etoz ipak moze i mejlom da znaju ostali...

Moze preko maila? Meni je savetnica rekla da mora na licu mesta i da mora da se potpise par papira :D

Evo ja sam probao mejlom i proslo je iako sam u medjuvremenu isao do ekspoziture i tamo zavrsio...

Prilozi

• Screenshot_20240729_153541_Gmail.jpg
    Screenshot_20240729_153541_Gmail.jpg
    66.5 KB · Pregleda: 44
Jesu ti ocitali novu licnu kad si isao do ekspoziture? Mozda su ti zbog tog potvrdili da je sve ok mail-om, nakon sto su uvidjeli da su podaci azurni.

Šta se ovo dešava sa Intesinim karticama za online kupovine? Uvek sam preko CD Keys-a kupovao dopune za PSN Wallet ali više ne mogu. Odbija mi transakciju odmah nakon pokušaja kupovine. Probao sam sa platnom i internet karticom.

Šta se ovo dešava sa Intesinim karticama za online kupovine? Uvek sam preko CD Keys-a kupovao dopune za PSN Wallet ali više ne mogu. Odbija mi transakciju odmah nakon pokušaja kupovine. Probao sam sa platnom i internet karticom.
meni to pravi problem vec vise od godinu dana

Zar nije bilo reci da su pojedinim klijentima zakljucali kartice za neke sajtove i da treba da se zove banka da privremeno skinu ogranicenje?

• Like
Reagovanja: uji
Zar nije bilo reci da su pojedinim klijentima zakljucali kartice za neke sajtove i da treba da se zove banka da privremeno skinu ogranicenje?
Tim karakterisanjem pojedinih inostranih prihvatioca kao rizične trgovce i nemogućnošću trajnog skidanja ograničenja teraju klijente u druge banke. Dodatno otežava situaciju i neupućenost u call centru. Već barem petoro ljudi sam prebacio u Rajfajzen zbog PayPal-a.

Nije mi jasno. Ja sam skoro menjao LK i ništa nisam morao da radim, a kamoli potpisujem. Bio na šalteru nekim drugim poslom, rekao službenici da sam promenio LK, ona se samo nasmejala i rekla: "kakve to veze ima? Vi ste i dalje ista osoba."

Meni su rekli pre mesec i nesto dana, kada sam preuzimao Visa karticu, da moram da donesem novu na uvid da unesu u sistem jer mi stara istice... A iz yettel banke sam dobio mejl mesec dana pred istek stare da im posaljem mejlom novu. U oba slucaja je napomenuto da npr moze doci do blokade kartica...

Vjerovatno igra i ulogu ukoliko klijent koristi neke kreditne proizvode (kreditne kartice, kes ili stambene kredite i sl.). Ali u principu je vjerovatno politika banke, s tim sto su neki radnici neupuceni...

ja kad sam zvao, meni su rekli da nije d njih, da transakcija uopste ne dolazi do banke... tako da nisam uspeo da resim problem...

Tim karakterisanjem pojedinih inostranih prihvatioca kao rizične trgovce i nemogućnošću trajnog skidanja ograničenja teraju klijente u druge banke. Dodatno otežava situaciju i neupućenost u call centru. Već barem petoro ljudi sam prebacio u Rajfajzen zbog PayPal-a.
Meni po drugi put u toku jedne godine blokirali MC karticu zbog Amazon Prime pretplate.
Oznacena transakcija kao rizicna i kartica blokirana za digitalno koriscenje. Neverovatni su...

Meni po drugi put u toku jedne godine blokirali MC karticu zbog Amazon Prime pretplate.
Oznacena transakcija kao rizicna i kartica blokirana za digitalno koriscenje. Neverovatni su...
menjaj banku

Nije mi jasno. Ja sam skoro menjao LK i ništa nisam morao da radim, a kamoli potpisujem. Bio na šalteru nekim drugim poslom, rekao službenici da sam promenio LK, ona se samo nasmejala i rekla: "kakve to veze ima? Vi ste i dalje ista osoba."

Možda je pokušala da bude šaljiva. Banka ima obavezu da ažurira sva lična dokumenta klijenata.

Možda je pokušala da bude šaljiva. Banka ima obavezu da ažurira sva lična dokumenta klijenata.
Ti šaljivi komentari samo govore o kvalitetu šalterskih i callcentar službenika, vrv je mrzelo da se cima sa papirima. To što klijent može imati birokratske glavobolje ako nije javio banci izmenu ličnih podataka njih ne dotiče

Ta prica sa licnim kartama je prevazidjena, kod nas naravno nije. U Srbiji ne mozes izvaditi pasos ako nemas licnu kartu a jedno s drugim nema nikakve veze, (drzavljanstvo i mesto boravista/prebivalista).

Imamo gomilu besmislenih procedura, ali što se lične karte tiče, svejedno se vade na istom mestu kao pasoš, kroz istu proceduru. Nema razloga ne uzeti LK.

Posebno što je obavezno posedovati lični dokument sa sobom, pa zašto nositi pasoš.

Ti živiš u inostranstvu, pa ti je LK bespotrebna, a jedini backdraw ti je što platiš naknadu za izradu. Ali je zato na LK elektronski sertifikat besplatan i duže traje, nego nabavka istog preko trećih kompanija.

Pa i nije baš, i u firmi kad imaš izmenu LK moraš da prijaviš. Kako misliš da je izvodljivo da uzmeš npr kredit sa starom ličnom kartom? To je njima zakonski dokaz tvog identiteta i mora biti prijavljen. Druga stvar je što mora tri papira i pet pečata, to je njihova sramota

Извињавам се али не разумем, можда ми је нешто промакло. О каквој промени причате? Ако је промењено пребивалиште/боравиште или презиме онда у реду. Ако је извађена нова лична карта и само је број личне карте други онда нема шта да се пријави, због тога се не ради анекс уговора.

Ne radi se aneks ugovora nego se samo prijavljuje banci izmena dokumenta čak i ako je "samo" promenjen broj LK😊

Ок, то је онда идиотско понашање банака, сврха не постоји.
Ја код Интезе имам кредит за адаптацију стамбеног простора са периодом отплате 20 година, кеш кредит на 7 година, Mastercard са могућношћу плаћања на рате и променио сам личну карту. За сада никакав проблем а ишао сам у банку и узимао чекове, не видим и где би то могли да ме "сачекају" и направе проблем, можда евентуално код издавања нових картица.

Ja sam imao problem svojevremene sa CD Keys. Rešio sam ga tako što kupujem kao gost (nisam ulogovan) i iz inkognito moda u Chrome-u
nisam 100% siguran, ali cini mi se da sam probao i to i da opet nije prosla transakcija...

Nazad
Vrh Dno