Šta je novo?

Banka Intesa

Nije za ovu temu, ali kada ste spomenuli raiff i ovaj kredit 240k. Nema održavanja ni tog namenskog dok traje otplata kredita, troškovi su 0. Juče podnet zahtev.

Što se tiče Intese i kredita. Za keš kredite Intesa je trenutno ja mislim najgora, ne verujem koje su razlike u odnosu na neke pojedine banke (NLB, Addiko pa i ovaj Raiff). Ovaj raiff mi uskočio kao poručen, trenutno neka akcije kao da privuku nove klijente. Dokle će trajati ne znam.
I da se ogradim što se tiče ponude kredita koje sam spomeuo, to su sve sa njihovih kalkulatora sa sajta.
do kada im traje ova ponuda?

Nema održavanja ni tog namenskog dok traje otplata kredita, troškovi su 0. Juče podnet zahtev.
Opet, stoji da posle otplate počinje naplata namenskog tekućeg za kredit, a iRačun ne može da se otvori u slučaju posedovanja tekućeg, već je uslov da se sačeka 6 meseci nakon gašenja namenskog. Dakle, bolje je otvoriti iRačun i aplicirati, plus sleduju kartice.
Izgleda da nema posebne napomene.

POS terminal nudi plaćanje na rate nakon identifikacije kartice, a PRE kucanja pina, a kod plaćanja telefonom, nema kucanja pina i terminal nema kada da ponudi unos rata.
Znaci terminal ipak uopste ne ponudi rate kod placanja telefonom - nisam onda dobro razumio post @Oswajac . Hvala na pojasnjenju!

Znaci terminal ipak uopste ne ponudi rate kod placanja telefonom - nisam onda dobro razumio post @Oswajac . Hvala na pojasnjenju!
Tako je, uopšte, meni se desilo 2x u Maxiju, aj prvi put mislio nije me čula kasirka. Drugi put kažem prinesem tel i ode ceo iznos, radio neki početnik pozva šeficu i ona objasni da mora karticom da se plati iako je POS trazio pin nije ponudio dečjenje.
To mi je potvrđeno i u Delmaxu mora karticom da se plaća kada se deli

Verovatno dok ne podele pare koje su namenili za tu promociju, nisu ništa mogli da mi potvrde u poslovnici.

@uji
Slažem se, ako je nekome bitno da ima još jedan free račun i dodatne kartice bolje prvo otvoriti iRačun 👍

Ja sam tako - prvo otvorio iRačun, pa onda išao u banku za kredit. Kredit odobren kroz 2 radna dana, trošak je zaista nula. Pitaju te da li želiš ratu 15. ili 30. u mesecu. meni prva rata dospeva ~40 dana od odobravanja kredita.

Meni se blokirala Intesa Mobi posle danasnjeg pada sistema. Usao sam u app, trazen mi je pin kod koji je navodno 2x promasen (a nije) i deaktivirala mi se app. Jel moze bese to nesto online ili moram da se cimam u poslovnicu?

@BozicBata ako nemaš kod za reaktivaciju, moraš. Bilo je prošle godine jedno vreme online pa su ponovo makli.

Možeš i da pozoveš njihov call centar.

Meni je savetnica poslala neki pdf sa qr kodom za aktivaciju.

Gde se nalazi ova ponuda za kredit, ne mogu da je nadjem? (RF)

Opet "se dogodila greska" kad otvorim app android. Pozdani su bas

I kod mene ista stvar kada pokusam sa otiskom prsta, kucanjem pina se aplikacija otvara normalno.

Ja sam danas imao hit, uplaćivao sam novac na bankomatu. On izbroji pare, i kao uplata, kliknem ja ok, ono zabaguje nešto i par mintua ništa. I posle par minuta mi izlazi poruka, transakcija je oitkazana, bankomat će zadržati deo novca (parafraziram) i izbaci mi neku brojku(dal 20 hiljada, uplaćivao sma preko 100 hiljada). I vrati on meni ostatak para i izbaci mi cedulju sa porukom vaš novac je zadržan, pozovite banku. Pozovem ja banku, kažu mi, videćemo kad otvorimo koliko je to zadržano, pa ćemo vam vratiti. Mislim srećom nije mi to hitno, al ne mogu da verujem koji im je to algoritam, ako ne mogu da obavim transakciju, malo ću da uzmem za sebe :confused:
Upravo mi se ovo u banci dogodilo. Stavio iznos, bankomat izlistao pare, ispisao preuzmite odbijene novcanice, izbacio slip da je odbijena 1 novcanica a ja stavio 99, nije vratio ni tu 1 novcanicu, a ni ucitao tih 99. Napravljen izvestaj i sad treba da se ceka par dana da oni vrate novac...

Bese Magnifica nema naknadu kada se placa kreditnom karticom?

Koje su jos prednosti? I da li mogu da uzmem ako predjem sa Hit Plus-a uz MasterCard obicnu i AMEX obicnu kreditnu, ovu Master Gold sto mi sleduje bez kostanja odrzavanja? Pretpostavljam da je previse, i da moram da sacekam da mi makar MC Blue istekne?

Kakva je procedura za poništenje izgubljenih čekova u Intezi ? Naime , izgubio sam 2 čeka prilikom selidbe, dodaću da imam keš kredit još 3 godine kao i da aktivno koristim kreditnu karticu.

Bese Magnifica nema naknadu kada se placa kreditnom karticom?

Koje su jos prednosti? I da li mogu da uzmem ako predjem sa Hit Plus-a uz MasterCard obicnu i AMEX obicnu kreditnu, ovu Master Gold sto mi sleduje bez kostanja odrzavanja? Pretpostavljam da je previse, i da moram da sacekam da mi makar MC Blue istekne?
Nema provizije na plaćanje na rate kad si Magnifica.

MC Gold ti sleduje po paketu ali nisi obavezan da uzmeš i nisi dužan da gasiš postojeću MC karticu, ako imaš dovoljno veliku platu, možeš da imaš i 10 kreditnih kartica sa povećim limitom, banka je i više nego srećna da ti omogući što veće zaduženje shodno tvojim primanjima.

Ako si Magnifica, a koristiš staru MC, onda ima naknade kod plaćanja na rate. Moraš uzeti MC Gold da ne bi imao fiksni trošak po rati, kod plaćanja na rate.
Znam da je glupo, ali je tako.
Za Visa Inspire, nema naknade na rate, ali ti moraju eksplicitne odobriti plaćanje na rate (dobijaš email obaveštenje, i trajanje je ograničeno).

Ti si stari klijent,teamo pre 2018-2019?

OK, moje iskustvo je sa Hit, savetnica mi je rekla, pri prelazu na Magnifica, da MC uz Hit nije oslobođena naknade za rate.

Vidim da se virtuelna kartica može napraviti samo za dinarski račun, da li se tom karticom može plaćati i na aliexpresu?
Da je ne pravim za džaba.

Virtuelna kartica se ne vezuje na račun, nego na karticu. Verovatno pitaš za Visa Inspire karticu. Možeš napraviti virtuelnu, i možeš kupovati na AE, ali to nije najpovoljniji način (zbog konverzija).

Da ali kartica se vezuje za račun, ne možeš imati karticu bez računa!
Meni bi najviše odgovarala virtuelna kartica od internet kartice ali to ne postoji.
Uglavnom znači može, ok, treba mi samo za jedno plaćanje.
Thanks

Vrh Dno