Šta je novo?

Banka Intesa

Ne znam da li jos neko im problem sa Intesom ali meni evo vec ne znam koji put, bilo je u januaru 2x, prosle godine vise puta da proknjize transakciju i onda istu dupliraju i stave na rezervaciju a mene “oteraju” u minus. Juce se isto delijo i u prodavnici naravno odbijeno nema dovoljno sretstav, udjem u app a tamo 4 transakcije duplirane. I evo resio sam da se konacno pozdravim sa njima.
 
Koliko je potrebno da imam radnog iskustva da bih mogao da kupujem proizvode po prodavnicama na rate? clan sam hit plus paketa
 
To ima veze samo sa paketom usluga, a ne sa tvojim radnim iskustvom. Trebalo bi da imaš Master Card kreditnu, njom možeš sigurno. Možda možeš i debitnom - u tom slučaju, banka te o tome lično obaveštava (obično mailom). Možeš da proveriš u poslovnici.
 
Ljudi jedno pitanje. Da li je moguce aktivirati aplikaciju bez odlaska u ekspozituru. Menjam tel, aplikacija radi na trenutnom tel ali prelazim na drugi. Da li postoji neki nacin da sam reaktiviram aplikaciju?
 
Da moguce je, treba ID broj iz aplikacije starog telefona! Kada instaliras app na novom ukucas ID i novi/stari pass.
 
ID + aktivacioni kod su za reaktivaciju.
Aktivacioni kod je 6digit, pa nije loša ideja da bude isti kao pin, uvek ga znaš.
 
ID korisnika možeš da vidiš u:

podešavanja>profil>lični podatci

A kod za reaktivaciju, ako ga se ne sećaš, možeš promeniti u:

sigurnost>izmeni kod za reaktivaciju
 
Lol, Inteza ne tako davno uvela google pay a danas čitam gugl gasi gpay za 4-5 meseci :ROFLMAO:
u americi doduše ali to je svakako najveće tržište tako da je pitanje i ovde šta će biti tj. koliko će trajati.
Inteza = u korak s vremenom :ROFLMAO:
 
Gase G Pay, a ne G Wallet...

Wallet će u suštini da absorbuje Google Pay.
 
Tako sam i napisao!
I kad uđeš u intezinu aplikaciju, konkretni račun, piše ispod "Add to G Pay", koji se gasi :ROFLMAO:
 
Guglov rebranding nema veze sa bankama. Slažem se da će Google Wallet izazvati konfuziju, jer je to bio sinonim za odeljak dodatih kartica u Google nalogu, a GPay za beskontaktna plaćanja, ali to je glupa i nedovoljno promišljena odluka kompanije Alphabet. Mada, sve je počelo od pre desetak godina kada se krenulo sa sakrivanjem opcija koje su nekada bile dostupne na dva ili tri klika pa zašto jednostavno kada može komplikovano.
 
Tako sam i napisao!
I kad uđeš u intezinu aplikaciju, konkretni račun, piše ispod "Add to G Pay", koji se gasi :ROFLMAO:
To opet nije isto, u Americi postoje dve aplikacije GPay i Google Wallet, jedna je Peer to Peer slanje novca (plus određene fukcije walleta), a druga je za beskontaktno plaćanje. Gasi se ona koja je za Pear to Pear ne za plaćanje. Što znači da se kod nas ništa ne menja.
 
Tako sam i napisao!
I kad uđeš u intezinu aplikaciju, konkretni račun, piše ispod "Add to G Pay", koji se gasi :ROFLMAO:
Google Pay je servis koji u USA, Indiji i jos par zemalja ima zasebnu aplikaciju a u ostatku svijeta je integrisan u Google Wallet. U USA pored Google Pay aplikacije koja se gasi radi i Google Wallet koji ostaje.
 
hahahahahahaha autokorekt mislio sam kao što sa u prvom delu napisao peer to peer :D
 
Danas mi se pojavilo ovo:
Untitled.png

U pitanju je debitna Visa Inspire kartica koju nikad nisam koristio za online kupovinu, uglavnom samo za uplatu novca na bankomatu,
čak i broj fizičkih plaćanja se svodi na dvadesetak za prethodne 4 godine, jer koristim kreditnu karticu.
Sa PayPal nalogom mi trenutno nije povezana nijedna kartica, a i te što su bile su sada istekle.
Igrom slučaja, poslednje korišćenje te kartice je bilo na Lukoil pumpi pre nekih mesec dana.

Kontaktirao sam banku i PayPal i sad čekam da provere.

Da li je neko prošao kroz ovo?
 
ja sam imao iskustvo da mi je skinuto 10 dolara ali u drugoj banci...kolega isto u intezi apple i sl..u zadnje vreme dosta ima tih situacija
meni je eurobanka blokirala karticu i rekla da moram da podnesem krivicnu prijavu protiv nn lica da bi mogli da mi vrate pare,a kartica blokirana.
ali deluje da vise nije sigurno ni placanje karticom po takvim mestima...pa bio je skoro na tv lik kome je u dubaiju skinuto ne znam koliko para jer je platio karticom negde.
Inace Inteza je teska lopovstina...ajde sto su mi uzeli 300din za kreditni biro prilikom otvaranja racuna ,a to ne pise nigde na sajtu...danas trazim taj jedan besplatan izvestaj sto imam pravo godisnje ali prc...kod njih to ne moze vec mora da se plati i naravno pravi se blesava ,ne zna da moze besplatno
 
U međuvremenu sam blokirao internet plaćanja na toj kartici i dobio odgovor od PayPal-a:
Screenshot 2024-03-01 at 18-30-23 Message Center.png
 
Čekaj, skinuli su ti sa kartice koja nije nikada bila vezana za PP? Kako?
 
Tako što je taj neko pokušavao da je poveže i Intesa obično zaduži i stornira istog momenta 1$, dok u drugim bankama to nije praksa. U prevodu, agent je video da je pokušano dodavanje i korišćen pogrešan cvc kod, te nakon njegovog upita trajno blokirao karticu i stavio je na crnu listu.
 
Tako što je taj neko pokušavao da je poveže i Intesa obično zaduži i stornira istog momenta 1$, dok u drugim bankama to nije praksa. U prevodu, agent je video da je pokušano dodavanje i korišćen pogrešan cvc kod, te nakon njegovog upita trajno blokirao karticu i stavio je na crnu listu.
Intesa nista ne zaduzuje, to radi paypal. Ne moze sa pogresnim kodom da se napravi ikakva uspesna transakcija.
 
Ja ne znam gde mi sve ne stoji Visa Inspire sačuvana jer me mrzi da pravim virtualne kartice, ovo mi sada govori da možda to nije dobra ideja 😂
 
Svaki put je tako na prelazu u sledeći mesec
 
Ne moze sa pogresnim kodom da se napravi ikakva uspesna transakcija.
Može, pogrešio sam prvi put cvc kod prilikom dodavanja kartice u ex CA za instagram i fb platni procesor je uredno pustio temporary hold provisioning proveru.
 
Nazad
Vrh Dno