Šta je novo?

Banka Intesa

Mislio sam da je na osnovnom kao meni, ne dozvoljava korišćenje eur partije

Ne mozes preko Menjacnice, to je za menjanje, ne za prenos :)
Sa Internet Kartice moras preneti na Devizni prvo (pretpostavljam Visa Electron kod tebe), pa tek onda na Hit-EUR partiju.
Idi na Placanja, izaberi sa leve strane racun Visa Internet, sa desne prebaci na Visa Electron (ako ti ne dozvoljava na Hit-EUR odmah). Kada prebacis, izaberi Visa Electron racun sa leve, a sa desne Hit-EUR.

Kakve crne menjacnice, nije valjda da vi tako "prebacujete" novac? Tako mozete iskljucivo izmedju RSD i deviznih racuna promeniti valute, nema prenosa.

@kibicer, jesi siguran da nekome radi izmedju ovlascenih racuna? Pitao sam LB, kaze da ne moze to online :( u RF sam morao da zovem call centar da bi mi to dozvolili.

BTW, meni ne znam zasto su slali formular, ja sam ga odavno u Intesi popunio :)

Poslednja izmena:
Ove tarife što menjaju otprilike jedina stvar na koju sada moramo da obratim pažnju je da uvid u iznos na računu na bankomatu sada naplaćuju 15 din.

I da je malo skuplje uplaćivati, prenositi novac sa/na dinarskim računima.

Ne mozes preko Menjacnice, to je za menjanje, ne za prenos :)
Sa Internet Kartice moras preneti na Devizni prvo (pretpostavljam Visa Electron kod tebe), pa tek onda na Hit-EUR partiju.
Idi na Placanja, izaberi sa leve strane racun Visa Internet, sa desne prebaci na Visa Electron (ako ti ne dozvoljava na Hit-EUR odmah). Kada prebacis, izaberi Visa Electron racun sa leve, a sa desne Hit-EUR.
U tome i jeste stvar što nemam tu mogućnost. Imam para na Visa Electron kartici. Sve to sam probao, pa sam onda ovde pitao. Evo šta se dešava kad probam tvoj predlogČ
Intesa3.jpg

Pa ti nemas Hit racun, nema je Hit-EUR partija uopste levo :D
Onda samo preko menjacnice i mozes, ali je glupost da to radis i placas Visa Inspire karticom, kad vec imas EUR na Visa Internet i Electron.

Jedino ako za Srbiju treba da placas.

Poslednja izmena:
Imam HIT račun. Hteo sam samo da imam evre na Visa Inspire kartici, a da ih sklonim sa Visa Electron. Evo vidiš sa imam EUR partiju na Visa Inspire kartici, ali ne mogu nikako da je dopunim!
Intesa.jpg

Poslednja izmena:
Sutra cu ti detaljnije u toku dana sa slikama korak po korak poslati. Ako ne bude htelo onda nesto nije u redu, kod mene hoce sa internet kartice da posalje na taj devizni.

Pozovi call centar onda. Vidis da HitEUR nemas uopste ni u listi levo.

U jednom periodu nisu omogucavali EUR partiju uz Inspire. Mozda je to slucaj. Ali vidim da je imas na strani kartice.

Ili ti nisu omogucili pristup po tom racunu preko eBank. Pitaj call centar.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Ovo drugo je, 99.99%. Cim nema uopste Hit-EUR partije u listi racuna na levoj strani na tabu "Placanja" (a tu moraju svi dostupni racuni da budu izlistani).

Da li treba da se ide u banku da se popunjavaju one gluposti ili ne? Zaista me mrzi da cekam u redu i da gubim vreme :(

Ja lično nemam nameru da idem naročito zato što piše da ako ne dostavimo podatke smatraće se da ne pripadamo nijednoj od navedenih kategorija.

Moja ćerka od 14 godina dobila poštom ovo pismo, da dođe i dostavi podatke. Rok je 2 meseca, pod pretnjom gašenja računa (Bambino dečja štednja).
Toliko gluposti u poslednje vreme...

Čemu frka, lepo piše ako ste funkcioner ili direktan rod, bračni drug funkcioneru. Za nas obične smrtnike ovo nema nikakve veze.

Moje dete nema opciju ignore, koja podrazumeva da nije sve to. Mora doći, ili gase račun.

Jesi li pitao kćerku, da nije možda predsednik odeljenske zajednice? Nikad ne znaš šta njima može da padne na pamet pod tim funkcioner...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Sad bio do banke da pokupim karticu i kaže mi devojka da očekuju svakog dana da se pisti BizMobi, u test fazi je. Mobilno bankarstvo za firme.

Jos uvek ga nema? Ja sam mislio od aprila ima, jer je dosao u cenovnik.

Kibicer, ma pozovi call centar i pitaj. Nece ona sigurnk morati da dodje, nego vi ako mora :p

Tacno su bacili dimnu bombu sa tim prikupljanjem podatka da ne obratimo paznju na podizanje provizija.

Prvo stoje pasusi o provizijama a tek posle o tim podacima.
Uzjedno, nista bitno nije izmenjeno, sto bi uticali na vise ljudi (osim onih koji se i dalje koprcaju namerno u filijalama, umesto da rade sve sto mogu online, dakle, niko bitan :D)

Imam HIT račun. Hteo sam samo da imam evre na Visa Inspire kartici, a da ih sklonim sa Visa Electron. Evo vidiš sa imam EUR partiju na Visa Inspire kartici, ali ne mogu nikako da je dopunim!
Pogledajte prilog 254585

Meni se desilo da sa deviznog koji je vezan za Visa Internet prebacim na Visa inspire tekući-EUR, ali pošto na dinarskom delu koristim dozvoljeni minus, onda i se ti evri u nekom noćnom preseku pretvore u dinare da bi nadomestio minus!? Bilo mi čudno, ali valjda je tako, pa sam shvartio da taj tekući-EUR ne služi ničemu ako koristiš minus. Možda su sad isključili mogućnost da prebacuješ na tekući-EUR ako na dinarskom delu imaš korišćeni dozvoljeni minus.

Obaveštenje što je stiglo u papiru na adresu i na email adresu nema isti tekst.

Iz teksta obaveštenja koje stiže na adresu, u papiru, može da se zaključi da svako treba da obavesti banku o novim podacima, i da je obavezan da to uradi inače će banka da mu zatvori račun.

Dok iz teksta koji sam dobio na email, lepo piše da samo ako ste funkcioner, ili uži član porodice funkcionera morate da idete u poslovnicu.

Meni se desilo da sa deviznog koji je vezan za Visa Internet prebacim na Visa inspire tekući-EUR, ali pošto na dinarskom delu koristim dozvoljeni minus, onda i se ti evri u nekom noćnom preseku pretvore u dinare da bi nadomestio minus!? Bilo mi čudno, ali valjda je tako, pa sam shvartio da taj tekući-EUR ne služi ničemu ako koristiš minus. Možda su sad isključili mogućnost da prebacuješ na tekući-EUR ako na dinarskom delu imaš korišćeni dozvoljeni minus.

Ne koristim dozvoljeni minus, a ni kredit iako svaki put kad odem u poslovnicu (zbog preuzimanja kartica) pokušavaju da mi "uvale".
Poslao sam im mail sa opisom problema, pa čekam da to reše. Rok je 15 dana!

A taj dozvoljeni minus što su ti pokrili sa evrima, verovatno su uradili na godišnjem preseku kad svi jure da budu u plusu, da bi mogli ponovo da im odobre.
Zato ga ja i neću, a i realno mi ne treba.

Zato ga ja i neću, a i realno mi ne treba.

Kako bih ja to voleo :D

Tada mi se ovo pojavilo u transakcijama: "Konverzija - noćna obrada", bilo mi čudno ali sam dobio odgovor koji nisam znao - ako mi je dinarski u dozvoljenom minusu, a nešto imam na deviznom (na istom računu), onda će to preko noći da se pretvori u dinare :)

Uzgred, odavno ne traže da se dozvoljeni minus vrati pre odobravanja novog, sada to automatski produžuju. Što se pozajmica i kredita tiče, plaćanje MC-om na rate mi se jedino sviđa, pod uslovom da redovno uplaćujem "rate" na karticu. I ovo novo odobravanje kredita online im radi onako kako ga reklamiraju, isprobano, odobreno za tri minuta :) ... Jedino ova obrada kredita naplaćena za automatski odgovor, a i izvod sa Kreditnog biroa naplaćuju iako isti mogu lično da besplatno dobijem sa sajta, digitalno potpisan. Ja sam u svakom slučaju zadovoljan ovom bankom, osim u slučaju kada moram da odem do iste i čekam čekam čekam...

Da li neko koristi amex green uz 100% depozita? Treba mi za rentacar kada traze KREDITNU

Meni se to isto desilo kada sam imao nesto eura na tekuci-eur racunu.Desilo mi se da sam trenutno otisao u dozvoljeni minus i oni su mi automatski konverzijom sa euro dela prebacili da pokrije minus.Kontaktirajuci operatera,objasnili su mi da to tako funkcionise i da ako zelim da imam sigurne devize na racunu,moram da otvorim jos jedan dodatni devizni racun.U prevodu,ovo znaci da konverzija jedino ima smisla ako se podizu devize momentalno,ili ako su prihodi na tekucem toliko veliki da se ne dolazi u situaciju da tekuci racun ode u dozvoljeni minus.

Onda ćeš na eBank imati mogućnost da prebacujes sa deviznog na taj drugi (avista štedni).

Malo je čudan sistem ako plaćaš sa Inspire van zemlje/na netu... Rezervišu u dinarima, pa naknadno knjiže sa hit-eur (ako imas sure).

Poslednja izmena:
Drugari, da li ste vi ikad dobili od Intese da su ukinuli "stednju po vidjenu"? Ja pokusavam vec neko vreme da nadjem mail od njih ali nista.

Misliš na kamatu na štednju?
To je davno ukinuto

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zato je besmisleno drzati dinare u Intesi, treba prebaciti u Telenor Banku, ako ne zelite da orocavate. Intesu koristim za devizni racun + njihovu visu za internet placanja.

Nazad
Vrh Dno