Šta je novo?

Banka Intesa

Ići ću ja u ponedeljak, ako ne bude gužva, ali im je u onom obrascu što treba da se popuni "Upitnik za klijenta – fizičko lice" jako loše formatirana tabela - puno teksta im izlazi van lista A4!
Pisana je u Wordu umesto da bude u PDF-u. Baš amaterski kao da je neko na brzinu to sastavio!

^sta traze u tom upitniku?
@alfaunits
Mrzi me da računam, i jurim datume, poslaću ti deo iz izvoda (daj mail na pp). Pregledaj pa nam javi, ok?
Zaboravio sam da javim, pogledao sam izvode koje je kibi poslao.
Za MasterCard ne moze da se utvrdi koji kurs koriste, jednom je bio tacno MC kurs na dan knjizenja (znaci nije dobro sto konvertuje RSD u EUR, ali je sitna razlika), a drugi put je bio kurs IZNAD srednjeg i iznad MC kursa za ceo mesec. Druga transakcija je bila u korist korisnika :)

Za Amex je vec druga prica, i sada ima izgleda tacno 0.75% provizije kada se placa u RSD online i procesor je van zemlje! Kao da je Intesa HIT kurs primenjen na dan transakcije.

Ne znam kako se Intesa procesor vodi, da li je u zemlji ili ne (posto koristi firstdata.lv), ali moguce da ce ovo uticati i na obicne kupovine u zemlji! Ako neko bude kupovao u skorije vreme na nasim sajtovima, gde je Intesa procesor sa MC/Amex Intese, neka javi!

Zbog cega im trebaju sve te informacije? Smeju li da traze to?
Mogu li na pitanje: Godišnji iznos očekivanih drugih prihoda (u EUR): ______________________________________

Da napisem 1000000 e?
Ocekujem da dobijem 7cu na lotou?
Da li bi mogao da imam nekih problema ako upitnik ne popunim tacno ili se sp rdam?
Mogu li da kazem da ne znam da citam latinicu i da trazim upitnik na cirilici?

Poslednja izmena:
Zbog čega: Podaci o ličnosti koje Banka prikuplja posredstvom ovog Upitnika imaju za svrhu upoznavanje klijenta, a u vidu
obaveze propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, ostalom zakonskom
regulativom Republike Srbije, kao i aktima Matične banke.

Bio malopre. Traje oko 10-15 minuta kod "savetnika".
Sve to na papiru prođe s tobom i u sistemu. Potpišeš i to je to.

Poslednja izmena:
da li u Banci trazimo "savetnika" ili izvucemo onaj tiket za fizicka lica-uplata pa tamo na salteru to odradimo?

UU, ja to popuno odavno :)
Ali samo kod Intese su mi trazili ovo, koliko se secam.

Samo izmisljaju neke gluposti i pod izgoviorom terorizma sakupljaju razne podatke.
Da li sve banke ovo traze ili je ovo hir Intese?

Samo izmisljaju neke gluposti i pod izgoviorom terorizma sakupljaju razne podatke.
Da li sve banke ovo traze ili je ovo hir Intese?
Iako ih i ja ne volim ovo je hir drzave a ne banke. A i konkretno sta ce banci ovi podaci? Za njihovu zaradu oni nisu potrebni....

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

da li u Banci trazimo "savetnika" ili izvucemo onaj tiket za fizicka lica-uplata pa tamo na salteru to odradimo?

Izvučeš tiket, ali za "savetnika" (meni je bio neki broj 200 i nešto). Valjda se bira "tekući računi".

Ja sam išao tamo u poseban deo gde nisu šalteri. ;)

Prodaju podatke, dodatna zarada :) salim se, sve to vec imaju, osim ovo oko funkcionera :)

Ne secam se da mi je bilo koja druga banka trazila to.

Тражи и АИК за отварање нових рачуна.Био скинуо документе са сајта и кад сам видио шта све треба попунити,одустао.

I meni malopre stiglo na mail o promena cene.

I meni stigao mail sa fajlom "Predlog izmena i dopuna ugovora o platnom računu i obavestenje.pdf" u kome traže da popunim te podatke samo ako sam funkcioner

U slučaju da pripadate nekoj od navedenih kategorija, molimo Vas da posetite ekspozituru Banca Intesa
najkasnije do 25.12.2018.godine i tom prilikom pružite podatke čije pribavljanje predstavlja zakonsku
obavezu Banke.
Ukoliko nam u naznačenom roku ne ukažete da ste funkcioner, član uže porodice ili bliži saradnik
funkcionera, i ne pružite podatke koje Banka u skladu sa svojom zakonskom obavezom od Vas bude
tražila, smatraćemo da time potvrđujete da ne pripadate nijednoj od navedenih kategorija.

Kako izgleda dopis u kome kažu da će da blokiraju račun ako se ne ode u poslovnicu?

"Takođe, ovim putem Vas najljubaznije molimo da, s obzirom na to da je Banka u obavezi da redovno vrši ažuriranje podataka i identifikacione dokumentacije svojih klijenata, posetite savetnika u ekspozituri Banca Intesa u roku od dva meseca, od dana dostavljanja ovog Obaveštenja i ažurirate svoje podatke*. Banca Intesa će, ukoliko ne ažurirate svoje podatke u naznačenom roku, biti prinuđena da u skladu sa članom 7. Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma (’’Sl. glasnik RS’’, broj 113) onemogući dalje vršenje prometa po Vašim računima, odnosno podizanje novca sa računa, kao i vršenje bezgotovinskog prenosa novčanih sredstava. "

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Kod mene je isto kao kod PJ
95b3074033a181a5945194c9dddd5a8b.jpg

Izgleda da su malo modifikovali obaveštenje. Član 8. tog zakona definiše kada treba da se izvrši provera iz člana 7. pa nije moguće da svi klijenti ispunjavaju uslove iz člana 8

I meni je stiglo identicno kao PJ-u, modifikovano je.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

^+1. I stigao je izvod izmena u produzetku tog obavestenja.

I meni jutros stiglo, pise samo u vezi funkcionera, znaci ne moram da idem u poslovnicu. Da, tu su izmene, za mene nema nekih nekih bitnih promena.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

bio sam jutros u Intezi u Zemunu, rece mi sluzbenik da zaboravim na to ,da je to glupost jer ako nisam nista menjao od podataka u poslendjih par godina,i ako vec uplacujem na isti racun bez problema,onda me nece ni zvati niti se to odnosi na mene... cudno...

Uvideli su da bi se stvorili ogromni redovi u bankama, pa su promenili obaveštenje.

Nego imam pitanje vezano za Intesa Hit račun:

Kartica Visa Inspire ima i EUR partiju, ali nikako ne mogu da na nju prebacim evre. Ne nudi mi opciju ni kod "Menjačnice" ni kod "Plaćanja".
Inače, imam i dva devizna računa vezana za Visa Electron i Visa Internet.

Da li je to samo kod mene?

Probaj ovako, prebaci za pokusaj 1 euro na internet karticu pa sa te internet kartice na taj devizni.

Probao, ali ne nudi Visa Inspire karticu ili tekući račun:
Intesa.jpg

Idi u menjacnicu pa klikni na internet karticu, u desnom cosku prenos sa internet kartice na glavni taj racun i to je to, evo sad sam probao. Stim sto mi nije ponudio eur opciju glavnog vec samo broj racuna, al sam prebaci evre, posle mozes te evre na glavni dinarski da vratis.
Ovaj sistem sam koristio kad sam hteo da vratim sa Internet kartice na glavni racun.

Poslednja izmena:
Kod mene radi direktor prebacivanje deviza između mojih računa. Ne dozvoljava mi prebacivanje na račune po kojima sam ovlašćen, ali drugima i to radi.

Idi u menjacnicu pa klikni na internet karticu, u desnom cosku prenos sa internet kartice na glavni taj racun i to je to, evo sad sam probao. Stim sto mi nije ponudio eur opciju glavnog vec samo broj racuna, al sam prebaci evre, posle mozes te evre na glavni dinarski da vratis.
Ovaj sistem sam koristio kad sam hteo da vratim sa Internet kartice na glavni racun.

He, kad bi to htelo.
Sa Internet kartice na Tekući javlja grešku, a sa Visa Electron kartice na tekući pretvara u dinare! Evo slika:
Intesa1.jpgIntesa2.jpg

Izgleda da je to kod mene neki bag.

Poslednja izmena:
Koji paket računa imaš? Osnovni? Hit?

Vrh Dno