Šta je novo?

Banka Intesa

Visa Gold: Forinte idu u eure pa se euri skidaju sa deviznog računa. Ukoliko se ne poveze sa deviznim, skida dinare sa dinarskog po prodajnom kursu za eur.

To znam ali ne znamo da li HUF - EUR ide po MC kursu (kao kod Intese), ili ima ovih pomenutih 2%, kao kod Visa kartica Kombank.

U kom delu dokumenta se vide cene za online plaćanje recimo računa? Ja sam dobio uporedni pregled sadašnjih i budućih tarifa. Meni je svo online plaćanje bilo besplatno a važeće cene su 80 rsd... Ništa ne razumem...

Ako sam dobro shvatio MC gold će za Manjifika račun biti besplatna. U tom slučaju sam sa novim cenovnikm još i na dobitku

@rAMA

Bas sam to pitao savetnicu preko mejla i rekla je da se to zavrsava na salteru, uz licnu kartu.

Kad sam vec tu... Mene su ove promene iziritirale solidno. Mnogo komplikuje analizu ponuda to sto imam i biznis racun (pausalac sam) i onda moram da se cimam da bih video sta je najbolje jer mi zvuci smisleno da su oba racuna u istoj banci(sto mozda i nije tacno). Platio sam izdavanje kartica, ebanking i ostalo... Zato i najverovatnije necu nigde otici, nego cu optimizovati troskove. Jos uvek ne mogu na magnifica, jer traze makar 6 meseci koliko se secam i makar jedan ugovor sa jacim klijentom (otvorio sam radnju u januaru ove godine). Plan je prvo hit plus sa eur deviznim, a kada zadovoljim uslove idem na magnifica racun, a potencijalno i amex gold. Makar cu znati sta placam.

Evo ponovo linka od pre par strana, nadam se da ce koristiti ko nije video - https://www.bancaintesa.rs/upload/T..._za_fizi_ka_lica__u_primeni_od_31.05.2021.pdf

1500€ plata

Mislim da gresis. Za svaki od tri meseca treba da bude priliv od 1500eur.

Ja ovo tumačim kao 500 evra mesečnih priliva, možda grešim

Pogledajte prilog 301710
Наведено је 3 претходне месечне зараде једнаке износу од 1500е, дакле не сабирање по 500 већ 1500е у једном месецу. Проверена информација са банком.

bezveze, po meni je to mnogo za Srbiju, kod raiffa je besplatan paket kad je plata 100k i to je ok.
ovo je moje misljenje naravno :)
btw, malo je pilicarski da ko ima hit i hit plus placa naloge preko e bankinga..
u kombank je cim su uvedeni setovi (sada su to racuni) stavljen limit od 35 ili 25 besplatnih transakcija(sad je 25, mozda su smanjilI), ovo je mnogo elegantnije.
nakon 25 transakcija svaka sledeca je 15din.

Poslednja izmena:
***, moja greška.
Ja ovo
3 претходне месечне зараде једнаке износу од 1500е
tumačim kao: 3 x 500e (mesečna zarada) = 1500e.

Trebalo je nedvosmisleno da napišu
gfgffg.png

Izgleda mi je logika nakrivo nasađena.
Izvinjavam se ako sam nekoga doveo u zabludu.

Mislim da si u pravu. Kako su napisali, može da se shvati dvosmisleno. Što više čitam, manje sam siguran...

Teško je generalno uporediti ponude banaka, mora da bude baš prema načinu upotrebe računa.
Gledao sam uporedo sa drugim bankama kamatne stope za kreditne kartice. Kod Intese revolving kamata je 18.43% za dinare, odnosno 12.6% za EUR valutu. Ko ima mogućnost za Magnifica račun, ima besplatnu Visa gold kreditnu kod koje je kamata za dinare 15.62%. U Raiff.banci kamata je skoro 30%, a u Komercijalnoj 25%, u OTP 27%.
Laki keš kredit (online, do 120k) je sa kamatom 7%. U Komercijalnoj su imali i bolju ponudu, ali je sada ne vidim.
Treba ipak dobro sve sagledati...

Poslednja izmena:
ako ti treba skidanje kesa sa kreditne i podela toga na rate pogledaj unicredit mastercard flexia

Ne, ja korsitim samo klasičan revolving. Nekako imam bolju kontrolu i brže otplatim. Gledam i da što veći deo otplatim odmah, odnosno u roku od 45 dana, da kamata bude manja.

Meni je bas zasmetalo ovo novo poskupljenje, vise iz principa nego zbog para, bas je nepostovanje korisnika. Mislio sam da posle 10+ godina u Intesi promenim banku, pa sam malo istrazivao ponude drugih banaka.
Da li mozda neko ima iskustva sa UniCredit bankom?
Njihova mi ponuda deluje korektno, dinarski i devizni racun za 240din, a za 395 din mesecno kod njih se dobija dinarski+devizni racun i putno osiguranje koje vazi u celoj Evropi plus Turska i Rusija. Plus se dobija i MasterCard Gold, koji ima razne popuste i pogodnosti sa vremena na vreme.
U Intesi bi posle poskupljenja placa osnovni dinarski i devizni racun 340din, a nista novo nisu uveli, a u UniCredit banci bi ako dodam na tu sumu 55din mesecno imao putno osiguranje.

U Intesi bi posle poskupljenja placa osnovni dinarski i devizni racun 340din, a nista novo nisu uveli, a u UniCredit banci bi ako dodam na tu sumu 55din mesecno imao putno osiguranje.
Po novom cenovniku dinarski+devizni racun izadju 470 rsd ili ti za hit+ 475

Osnovni dinarski + devizni = 220 + 120 = 340

Izvinjam se.

Гледам друге банке али слабо шта да сам нашао атрактивно. Ако је девизни рачун укључен у пакет онда наплаћују месечно 250 динара за кредитну картицу нпр за Мастерата или Уникредит за плаћање на рате без камате. Док су кредитне код Интезе укључене у пакет. ОТП исто наплаћује електронске налоге, као што верујем и друге банке у том неком пакету попут Хит код Интезе. Е сад једино што неки нуде подизање евра са банкомата и купопродају ЕУР по средњем курсу НБС.

Koliko sam ih razumeo naplacivace i na obicne 302 a-vista devizne racune, tj. i na one za koje nije vezana visa electron kartica. Ne setih se da pitam da li ce naplacivati na 310 racune za internet karticu. Jel pitao neko da li ce za te 310 da naplacuju?

S obzirom su odlučili da na ovako bezobrazan način sebi povećaju prihod i/ili da se ratosiljaju jednog dela svojih klijenata, odlučio sam da posle više od 10 godina promenim banku. Čim isplatim ono malo duga koji imam, odoh, daleko im lepa kuća.

Da, mnogi ce tako postupiti. I tako i treba. Naplacivanje avista racuna je suludo. Neka naplate izdavanje kartice ili tako nesto, ali mesecno vodjenje racuna jok. Slamarice ce biti ponovo u modi.

Da li je neko prebacivao tekuci iz jedne u drugu banku? Kakva je procedura?
Nasao sam sam vest iz 2019. da je Narodna banka donela odluku da vise gradjani nece biti obavezni da prvo zatvaraju racun u jednoj banci, pa da otvaraju u drugoj, vec da ce moci sve vezano za prebacivanje racuna da obave u novoj banci.
Ali sada kad sam pozvao Unicredit rekli su mi da ipak prvo moram da odem u Intesu i zatvorim racun pa tek onda kod njih, pa sad ne znam sta je istina.

Meni to deluje nelogično. Zašto bi prvo morao da zatvoriš račun u staroj banci? Nije zabranjeno imati više dinarskih računa.

Ja to zamišljam ovako. Prvo otvorim račun u novoj banci, pa odem u firmu da im dam novi broj računa za uplatu, pa onda odem i zatvorim račun u staroj banci (ako hoću). Možda grešim, ali ne vidim kako bi drugačije moglo da funkcioniše.

Kod mene u firmi nije moglo tako, nisu mi hteli prebaciti platu u drugu banku dok im ne donesem potvrdu iz stare da nemam dugovanja.

Zanimljiva tema... Ne znam šta se to njih tiče da li njihovi zaposleni imaju neka dugovanja, ali dobro... U svakom slučaju, dobro se sećam da, kada sam otvorio račun u Intesi pre 10 godina, niko mi nije tražio neku potvrdu da ću da primam platu preko njega ili nešto slično.... Pošto ću verovatno da menjam banku (pre čuvenog 31. maja) videćemo kako će to da ispadne.... :unsure:

Tačno tako i funkcioniše. Napuštaš A, ideš u B:
  • u banci A promeniš paket na osnovni (koji te ne obavezuje). To verovatno ne može odmah
  • to podrazumeva da rešiš sve zavisne obaveze: ja ću odmah vratiti kreditne kartice, na šalteru banke
  • otvorim osnovni račun u banci B, I kažem koji paket nameravam da uzmem (još uvek ne mogu)
  • dam firmi broj novog računa u banci B, tražim da od sada cela plata ide tamo.
  • istovremeno dam firmi da mi overi papire za banku B
  • sačekam da legne prva plata odnesem papire u banku B, uradimo KB izveštaj, i prebacujem se na željeni paket
  • devizni račun - pare prenosim peške, biram bilo koji momenat, ali overeni papir o podizanju para iz A obavezno nosim u B (poreklo novca)
Tako sam uradio pre 15 godina, tako valjda opet.

Sigurno zatvaram sve u Intesi, moram iskazati protest na ovaj potez. Ostavili su dovoljno vremena za celu operaciju.

Kakav je to bezobrazluk za potvrdu! Sta firmu bole ona stvar dal ti dugujes ili ne dugujes pare nekome? Sigurno ti firma nije žirant za kredit!
Pitam se sta bi bilo da si ugasio racun u toj banci? Kako bi ti dali platu?

Nazad
Vrh Dno